Josep Maria Valero Llorens


Josep Maria Valero Llorens (1946). Llicenciat en Història, fou mestre del Patufet en els seus inicis i membre del grup de Ciències Socials de Rosa Sensat. Més tard, com a pare, fou president de l'AMPA. Actualment forma part de la Junta del Centre d'Estudis de l'Hospitalet.

"Fa 37 anys que visc a l'Hospitalet. Vaig néixer a Barcelona. He treballat a l'Hospitalet com a mestre de l'Escola Patufet i vaig tenir un Restaurant al carrer Príncep de Bergara que duia de nom "Les Gallines amb Sabates". He participat activament en un parell d'associacions culturals de la ciutat: "Amics de l'Òpera" i "Cine-Club". Fa vint-i-cinc anys que sóc soci del Centre d'Estudis de l'Hospitalet; actualment sóc membre de la Junta d'aquesta associació amb el càrrec de tresorer".

2011. Josep Maria Valero

http://sinera.diba.cat/search*cat/?searchtype=a&searcharg=Valero+Llorens%2C+Josep+Maria+&searchscope=23Company, Montserrat.  L'escola Patufet i el seu context. 40 anys d'història. L'Hospitalet de Llobregat: Centre d'Estudis de L'Hospitalet, 2010.

Posem en mans del lector una història singular a l'Hospitalet, la història d'una escola iniciada el curs 1968-69 per un petit grup de mestres i pares i mares de la ciutat convençuts que era possible una altra manera d'educar als seus alumnes i a les seves filles i fills, una maneta diferent de la imposada pel nacionalcatolicismo del règim franquista. Sense mitjans econòmics i amb una formació escassa, sabent-se, això sí, hereus d'una rica, malgrat que breu, tradició de renovació pedagògica a Catalunya, aquella de l'Escola de la Generalitat Republicana, units a l'incipient moviment de mestres del nostre país que advocaven per tornar a l'escola allò que la dictatura li havia pres, varen fer possible amb moltes hores de lluita, de treball en equip i de formació crear una escola, el Patufet, amb un model educatiu de qualitat al servei de tothom, sense afany de lucre, catalana, laica i democràtica, que avui és una realitat consolidada formant part del teixit d'escola pública de la nostra ciutat.Comments