1. LabVIEW și Arduino


National Instruments Corporation, NI, este un lider mondial în ceea ce privește echipamentele de testare automate și software de instrumentație virtuală. LabVIEW este un produs pe care l-au dezvoltat și este folosit în multe laboratoare din întreaga lume. LabVIEW, care vine de la Laboratory Virtual Instrument Engineering Workbench, este programat cu un limbaj grafic cunoscut sub numele de G; acesta este un limbaj de programare a fluxului de date. LabVIEW este susținut de Visual Package Manager (VIPM). VIPM conține toate instrumentele și kit-urile pentru a îmbunătăți produsul LabVIEW.

Arduino este un microcontroler pe o singură placă. Hardware-ul este alcătuit dintr-o placă hardware open source proiectată în jurul microcontrollerului Atmel AVR. Intenția lui Arduino a fost să facă mai accesibilă utilizarea componentelor sau a mediilor interactive. Arduino se programează prin intermediul unui mediu de dezvoltare integrat (IDE) și rulează pe orice platformă care suportă Java. Un program Arduino este scris în C sau C++ și este programat folosind propriul său IDE.

În cursul acestei lucrări, vom lucra cu Arduino prin produsul LabVIEW al NI. Veți avea nevoie de următoarele:

    • O mașină bazată pe Windows sau Mac

    • Arduino (de preferat Uno)

    • LabVIEW 13 pentru elevi (sau orice altă distribuție LabVIEW 13)

    • Vom lucra cu servo-uri, LED-uri și potențiometre atât în ​​configurații analogice, cât și digitale.

Ce face Arduino ideal pentru LabVIEW

Comunitatea Arduino este extrem de vastă, cu mii și chiar sute de mii de proiecte care pot fi găsite folosind căutări simple pe Google. Integrarea LabVIEW cu Arduino face prototiparea chiar mai simplă folosind mediul GUI al LabVIEW cu platforma Arduino.

Oficial, LabVIEW va funcționa cu Uno și Mega 2560; dar, ar trebui să aveți posibilitatea de a rula pe alte platforme Arduino, cum ar fi Nano. Construindu-vă propria placă Uno este la fel de simplă ca și conectarea Arduino la LabVIEW. Pentru instrucțiuni detaliate despre cum să vă construiți propriul Arduino Uno, verificați următoarea adresă URL: http://www.instructables.com/id/Build-Your-Own-Arduino/.

Semnificația utilizării LabVIEW

LabVIEW este un limbaj de programare grafică construită pentru ingineri și oameni de știință. Cu peste 20 de ani de dezvoltare în spatele lui, este un instrument de dezvoltare matură care face automatizarea o plăcere.

Modelul grafic al sistemului scoate în evidență complexitatea învățării C sau C++, care este limbajul matern a lui Arduino, și permite utilizatorului să se concentreze pe obținerea prototipului complet. LabVIEW reduce semnificativ curba de învățare a dezvoltării, deoarece reprezentările grafice sunt notații de design mai intuitive decât codul bazat pe text. Instrumentele pot fi accesate cu ușurință prin palete interactive, dialoguri, meniuri și multe blocuri de funcții cunoscute ca instrumente virtuale (VI). Puteți trage și fixa aceste VI-uri în Diagrama bloc pentru a defini comportamentul aplicației. Această abordare încadrezi-și-click scurtează timpul necesar pentru a ajunge de la configurația inițială la o soluție finală.

Abilități necesare pentru a utiliza LabVIEW și Arduino

Cu LabVIEW conceput pentru și orientat spre oameni de știință și ingineri, nu s-a exclus de la a fi folosit de către pasionați. Utilizatorii care au abilitățile de programare zero au reușit să realizeze proiecte întregi până la finalizare doar prin urmarea procesului intuitiv de a glisa comenzile pe diagramă și de a le seta pentru automatizare.

Am creat această lucrare pentru a fi complet intuitivă, folosind componente care pot fi găsite cu ușurință la magazinul dvs. local de electronice.

Sfat

Pentru a obține mai mult atunci când utilizați LabVIEW cu Arduino, consultați forumul lor la adresa https://decibel.ni.com/content.

Descărcarea LabVIEW

Pentru a descărca sau a achiziționa LabVIEW, apelați la http://www.ni.com/trylabview/. De asemenea, LabVIEW poate fi achiziționat cu un pachet Arduino Uno de la SparkFun. În momentul scrierii aceastui material, adresa URL pentru acest pachet este https://www.sparkfun.com/products/11225

Sfat

Dacă nu ați descărcat LabVIEW, faceți-o acum. Pentru a încerca LabVIEW fără să-l cumpărați, faceți clic pe Launch LabVIEW.

Pentru a instala produsul, faceți click pe toate opțiunile implicite. Rețineți că plugin-ul Arduino nu este găsit în instalarea inițială a lui LabVIEW.

Odată ce LabVIEW este instalat, lansați Visual Package Manager (VI = Virtual Instrument).

Descărcarea LabVIEW

VIPM se va lansa acum. Aplicația VIPM va arăta astfel:

VIPM va începe să descarce referințe la grupul de pachete în depozitul său. Bara de stare este situată în partea de jos a aplicației; când sunt descărcate referințele, bara de stare va comuta la Ready.

Descărcarea IDE-ului Arduino

Pentru a descărca Arduino IDE, accesați http://arduino.cc/ro/main/software. Această lucrare acoperă versiunile Windows ale LabVIEW și Arduino; dar, versiunile Mac vor funcționa la fel de bine.

Faceți clic pe Windows Installer pentru a descărca versiunea Windows a lui Arduino IDE.

Sfat

La momentul elaborării acestei cărți, versiunea curentă a lui Arduino IDE este 1.5.8.

Pentru a instala produsul, faceți clic pe toate opțiunile implicite.

Odată ce Arduino IDE este instalat, faceți clic pe shortcut-ul afișat aici pentru a lansa aplicația:

Descărcarea IDE-ului Arduino

Arduino IDE se va lansa cu următorul ecran:

Descărcarea IDE-ului Arduino

Acum că setările implicite pentru fiecare dintre aplicații sunt setate și lansate, suntem gata să începem programarea în fiecare aplicație.