Festivitats

L'ESPERADA JAIA QUARESMA JA ÉS AQUÍ!

2 de març

Quina festivitat més esperada! És parlar de sa Jaia i ja veus rialla i motivació. Aquest dimecres de cendra, que començava la quaresma, vam tenir al pati de l'escola la representació de Jaia Quaresma i el mag Xiviu.

DARRERS DIES... DE CARNESTOLTES!

Setmana del 21 de febrer

Aquesta setmana hem tengut cada dia dia visita del Rei/Reina Carnestoltes! Cap divertit, coll divertit, peus amb calcetins i sabates diferents...!! La taula d'experimentació també s'ha "disfressat" aquesta setmana!

I dijous... tothom disfressat de dalt a baix! Temàtica lliure! I per fer una mica de festa hem sortit a desfilar al pati per cicles, mantenint els grups estables!

DISFRESSAR-SE TOT EL COS!

Setmana del 14 de febrer

La setmana passada es van disfressar la cara aferrant i retallant... però aquesta vegada ha estat tot el cos sencer, dibuixant amb témpera! Superherois, arcs de Sant Martí, dimonis, princeses...!

REI CARNESTOLTES

Divendres 18 de febrer

Comencen els dies de Rei! Dilluns, tothom amb el cap ben divertit!

També hem contat el conte "Carnaval"!

PER CARNAVAL TOT S'HI VAL!

Setmana del 7 de febrer

Amb moltes ganes, aquesta setmana hem començat les propostes de carnaval. La primera, disfressar-se la cara! Ulleres, ulls, nassos de pallasso, boques divertides, bigotis... Tot un ventall de possibilitats per retallar, col·locar i aferrar!

SEGUIM AMB SANT ANTONI

Setmana del 18 al 21 de gener

La motivació per la festa és ben gran! Per això seguim aprofitant-la per treballar i escriure vocabulari, dibuixar moments de la festa en carbó, fer dimonions amb un collage...

CONTE "EN BANYES GROSSES I NA SIMONA"

VOCABULARI DE LA FESTA, ESCRIURE'L A LA PISSARRA, DIBUIXAR AMB CARBÓ

Forca, picarol, beneïdes, colcada, dimoni gros, dimonis petits, Sant Antoni, bandera, tau, llangonissa, botifarró, fogueró, torrar...

COLLAGE PER CREAR DIMONIS I DIMÒNIES, a partir d'objectes quotidians.

Titelles

SANT ANTONI

Aquesta primera setmana de gener, després de les vacances, han estat ben temàtiques! Música Sant Antoniera, vocabulari i personatges de la festa, caretes de dimonió, dibuixos i contes Sant Antoniers, glosses, joc simbòlic, etc.

La careta del dimoni petit de Manacor: observar el personatge, pintar amb ceres, amb pinzell, punxar, envarnissar...

Música, instruments tradicionals de la festa, ball. La glossa apresa aquest curs és:

"Sant Antoni para lloves,

per dins mates i clapers,

per guanyar quatre doblers,

i fer-se sabates noves."

Mini món de Sant Antoni, joc simbòlic i experientació.

I l'esperada visita dels dos dimonis de l'escola: en Banyes Grosses i na Simona!! Ens han fet un ball a l'aula, han fet una mica de por, hem cantat... i ens han regalat el seu nou conte per tenir a l'aula!

NADAL

I DARRERS DIES DE L'ADVENT: Xocolatada, donar la carta a la patge dels Reis d'Orient, concertet de Nadal...

Molts d'anys i bones festes!

Setmana del 13 de desembre: del calendari surten més endevinalles, fer una postal de Nadal, fer la carta als Reis d'Orient... i anar a veure un betlem que se mou!

SORTIDA A VEURE UN BETLEM. Un betlem ben especial, amb aigua i peixos de veres, figuretes en moviment... Tot un espectacle, els ha encantat!

CARTA ALS REIS: Què ens agradaria tenir a la nostra aula? Conversa, idees, escriptura...

POSTAL: Estampació, silueta, formes, escriptura, missatege...

El calendari d'advent, cada dia amb una nova cosa: endevinalles, contes i mandales de Nadal, anar a cercar formes geomètriques pel barri... i sobretot pels infants, molta màgia, motivació i curiositat! Qui posa les coses dins el sobre? Qui ens deixa preparades les coses? Després de llargues converses plenes de possibilitats, finalment vam rebre un àudio de whatsapp on la "fada del Nadal" ens explicava qui era, perquè venia a l'aula...

Primera setmana de desembre

1 DE DESEMBRE, comença el CALENDARI D'ADVENT, amb el qual contam els dies que ens queden d'escola abans de les vacances de Nadal. Al primer sobre, la dita del mes: "Al desembre l'any acabam, i moltes festes celebram!"

2 DE DESEMBRE: Fer la DECORACIÓ de Nadal pel passadís de l'escola, amb materials naturals.


TOTS SANTS

Setmana del 25 d'octubre

Ha estat una setmana intensa tot girant al voltant d'aquesta festa. A fora l'escola senten xerrar de Halloween, disfresses, esquelets... però que vol dir exactament? Per això, hem tengut llargues converses sobre que aquí, a Mallorca, la festa que es celebra és la de Tots Sants i la nit de les ànimes, la festa dels morts (dia en que es recorden els que ja no hi són) i quan es mengen rosaris.

Però... què són els rosaris? Què passa quan morim? Què és la mort? Els morts poden xerrar? I caminar?

Per treballar aquest tema hem contat diferents contes:

  • "Quan se mor una persona li surt l'esqueleto".

  • "O es converteix en peix."

  • "Ja no pot xerrar... perquè no té boca!"

  • "Quan es mor es converteix en una estrella."

  • "No poden caminar."

  • "S'atura es coret."

  • "Quan mos morim mos poden cremar."

  • "O els enterren i a vegades els desenterren per asustar!"

També hem fet rosaris de fang blanc pintat...

...i a l'hora d'enfilar els rosaris, matemàtiques: treballam la seriació de 3 elements! I el número 9, contant les 9 bolles cada un ha d'enfilar!