משימת סיכום

משימה א

לפניכם מספר סיפורים המבטאים "ערבות הדדית" עליכם לקרוא כל קטע ולהסביר במילים שלכם כיצד בא לידי ביטוי הערך של 'ערבות הדדית' בכל אחד מהמקרים הבאים

סיפור 2 מבצע משה

שמי אברהם גולה ואני גר בפתח תקווה. ההורים שלי לא נולדו כאן. הם נולדו באתיופיה.

איך הם הגיעו לארץ אתם שואלים? בשנת 1977 לפני כ 40 שנה פנה ראש ממשלת ישראל של הימים ההם , מנחם בגין, לראש המוסד יצחק חופי וביקש:"הביאו לי את יהודי אתיופיה '

ומבצע משה יצא לדרך. באמצעות ספינות ומטוסים ששלחה ישראל העלו את יהודי אתיופיה 'ביתא ישראל' אל ארץ הקודש שכל כך קיוו לפגוש.

מדינת ישראל הצילה את ההורים שלי ובזכותה אני גדל כאן בארץ ישראל. וכל זה בגלל שכל

ישראל ערבים (אחראיים) זה לזה.

סיפור 1 למען גדעון.

קוראים לי גדעון ואני גר בדרום אמריקה. בעצם פעם גרתי שם והיום אני גר בישראל. הסיפור שלי מתחיל בטיול מאורגן שעשיתי עם חברים להכיר את הארץ.

באמצע הטיול התחלתי להרגיש רע מאד. פינו אותי לבית החולים ועשו לי בדיקות. ומהר מאד גילו שאני סובל ממחלה מסוכנת.ומוכרחים לטפל בי מיד. הבעיה הייתה שאי אפשר לטפל בי בלי ביטוח רפואי. ואי אפשר לקבל ביטוח כזה אם אני לא אזרח הארץ. מיד נחלצו המדריכים של הטיול לעזרתי הם פעלו בכל דרך שאהיה אזרח הארץ ונתנו לי תעודת זהות. עשו לי ביטוח ושלחו אותי לבית חולים הכי טוב בארץ. כשאמא שלי באה לארץ הם עזרו לה בכל דבר. היא לא ידעה עברית והעזרה שלהם ממש הצילה אותה. כשראיתי איך אנשים שאני בכלל לא מכיר מתייחסים אליי כמו בן משפחה וכל כך עוזרים לי הבנתי כמה טוב להיות חלק מעם ישראל.

סיפור 4 קרן יחד

הרב אלי הורביץ מספר:

בשנים האחרונות התמודדנו עם פטירה של ראש המשפחה. ראינו את הקושי הגדול שהמשפחה עוברת, על הכאב והאובדן. החלטנו להקים קרן גדולה 'קרן יחד' קרן של קהילה גדולה שערבים אחד לשני". איך זה עובד?

כל מי שנרשם לקרן יחד תורם סכום קבוע של כסף על כל מקרה פטירה. ככל שיהיו יותר נרשמים כך סכום הכסף יהיה יותר משמעותי

אלפים מעם ישראל הצטרפו לקרן יחד כי כל ישראל ערבים זה לזה. אחד בשביל כולם וכולם בשביל אחד.

סיפור 3 מבצע אנטבה

שמי יעל ואני מוכרחה לספר לכם על סבתא שלי. זה קרה בשנת 1976 לפני כ 40 שנה. סבתא הייתה אז בחורה בת עשרים שטסה מישראל לצרפת לבקר קרובי משפחה. בדרך עצר המטוס לחניית ביניים באתונה. שם עלו 4 טרוריסטים מחבלים (שניים גרמנים ושניים ערבים) הם חטפו את המטוס והטיסו אותו לאנטבה שבאוגנדה לא לפני ששחררו את כל הנוסעים הלא יהודים. סבתא מתארת את רגעי הפחד בזמן החטיפה. הם לא ידעו מה יהיה איתם ואם אי פעם יחזרו לחיים. צה"ל לא וויתר ולא נכנע לדרישות החוטפים שביקשו בעד שחרור היהודים שחרור מחבלים רבים ויצא למבצע הצלה. המבצע למען האחים היהודים הצליח. צבא ההגנה לישראל שחרר את החטופים באומץ לב ובמסירות במבצע הזה נהרג יוני נתניהו מפקד סיירת מטכ"ל.

סיפור 5 מבצע 'סוכות'

שמי יוסי ואני רוצה לספר לכם על חבורת נערים מופלאה שעשתה למשפחה שלי ולעוד הרבה משפחות חג סוכות שמח. יום אחד הם דפקו בדלת ואמרו "שלום שמענו שאבא שלכם לא מרגיש טוב. אז באנו לבנות לכם סוכה". אמא כמעט בכתה מרוב התרגשות היא כבר הכינה אותנו לכך שהשנה לא תהיה לנו סוכה כי אבא נפל בעבודה ושבר את הרגל. החבר'ה המקסימים האלה הגיעו גם לסופי השכנה הזקנה ובנו לה סוכה היא הייתה ממש מאושרת ככה היא תוכל לארח את הנכדים שלה.

כשסיימו היא צעקה אליהם : כל הכבוד לכם 'כל ישראל ערבים זה לזה ' זה אתם.

משימה ב'

חפשו בעיתונים או באינטרנט סיפור המבטא "ערבות הדדית" , הדביקו בעבודתכם את הסיפור או הכתבה. ורשמו איך בא לידי ביטוי הערך של 'ערבות הדדית', בכתבה שצירפתם.

אופן הגשת העבודה

1. את העבודה יש להגיש בצורה מודפסת בתיקיה חצי שקופה

2. עמוד שער – נושא העבודה , שם המגיש ותמונה שמתארת את נושא העבודה (ערבות הדדית).

3. יש לצרף את הסיפורים הרשומים במשימה א' לגוף העבודה ולרשום בצורה ברורה את ביטוי הערך של "ערבות הדדית" כפי שבא לידי ביטוי בכל אחד מהסיפורים.

4. משימה ב – עמוד הכולל כתבה שבחרתם המבטאת "ערבות הדדית".

5. רפלקציה אישית: (בעמוד זה כתבו את דעתכם על העבודה ועל הנושא הנלמד, ניתן להיעזר בשאלות המצורפות)

· מאילו דברים נהנית במיוחד בזמן ביצוע המשימה?

· מה למדת תוך ביצוע המשימה על עצמך?

· האם הסיפורים / הכתבה... עזרו לך להבין טוב יותר את הנושא...... הנלמד? אם כן הסבר/י מה בדיוק עזר לך לשפר את ההבנה.

· כיצד את/ה קושר/ת את נושא המשימה לחייך הפרטיים? תן/י דוגמא

· האם את/ה מרגיש/ה שנושא המשימה גרם לך לשנות את דרך התנהגותך/ חשיבתך בכיתה/ כלפי חברים/משפחה ? הסבר את תשובתך.