Verkeersbeleid

Onze kinderen leren om zich veilig in het verkeer te begeven. Dat is ons doel! Zowel te voet als met de fiets leren we onze kinderen de juiste attitudes en vaardigheden. Het hele jaar door organiseren we allerlei activiteiten zodat de kinderen allerlei situaties kunnen inoefenen.

10 op 10

Vele jaren werkten wij samen met de verkeersdienst van de provincie Antwerpen. Zij reiken elk jaar labels uit aan verkeersactieve scholen. In het schooljaar 2010-2011 behaalden we ons label al voor de 5de keer op rij! Onze school werd voor altijd een 10op10-school. Door onze positieve punten te behouden en elk jaar ook weer wat nieuwe activiteiten te plannen, proberen wij onze school verkeersACTIEF en verkeersMODERN te houden.

RAPPORTEN

Vanaf de oudste kleuterklas t.e.m. het 6de leerjaar worden onze kinderen klaargestoomd voor het échte werk! In de eerste 3 jaren van de lagere school wordt er met onze leerlingen gewerkt aan stap- en fietsvaardigheden. Vanaf het 4de leerjaar concentreren we ons op het fietsen. We bouwen onze stappen zo op dat al de leerlingen zich op het einde van het zesde leerjaar zelfstandig en veilig met de fiets in het verkeer kunnen bewegen. Het hele jaar door wordt er geoefend. Op het einde van het schooljaar leggen de kinderen een examen af. Als dit goed is krijgen de oudste kleuters hun brevetje 'Meestapper'. De leerlingen van de lagere school verdienen dan een medaille op hun verkeersrapport. Dit rapport wordt doorheen de ganse lagere schoolcarrière meegenomen en aangevuld.

Verkeersouders

Leren over verkeer kan alleen maar door het écht te doen! Om al onze kinderen een individuele oefenbeurt te geven, helpen onze verkeersouders ons. Zij nemen de kinderen mee de straat op om samen met hen te oefenen. Per oefenbeurt worden de vorderingen en werkpunten van elk kind bijgehouden. Dit oefenen is voor onze verkeersouders heel intensief. We zijn hen dan ook héél dankbaar dat zij dit voor onze kinderen willen doen.

En thuis?

Ook als de kinderen met het gezin de straat op gaan, zouden zij zich moeten houden aan de geleerde verkeersregels. Mama's en papa's die het goede voorbeeld geven, zijn natuurlijk een must! Enkel zo zullen zij zich zelf ook consequent op een veilige en juiste manier in het verkeer begeven.

Fluo!

Elk jaar weer moedigen wij de kinderen aan om een volledig schooljaar fluo-hesjes te dragen. Het fluo-hesje is verplicht van de herfst- tot de Paasvakantie. Met ons donkerblauwe uniform is dat echt nodig!

De leerlingen worden hiervoor gestimuleerd door een grootse stickeractie in combinatie met een maandelijkse verkeersvraag en een daarbij horende fluofuif.