Homo Sapiens Sapiens?

Fet per: Anna León, Kenia Rangel, Laura León, David Cuyàs i Jan Murcia

Homo sapiens sapiens ?

INTRODUCCIÓ:

Impactes:

Actualment, hi ha un gran nombre de problemes mediambientals als quals en un futur molt pròxim haurem de fer front. El canvi climàtic, l’escassetat d’aigua, perduda de la biodiversitat, contaminació… només és un petit exemple de tot el que hem estat patint aquests últims anys, i del que continuarem sofrint els pròxims anys si no actuem. Tots aquests impactes ens estan destruint, però no només a nosaltres, també a la nostra fauna i flora:


Un estudi sobre la biodiversitat de tot el món diu que hi ha més espècies en perill d’extinció de les que es pensaven, per tant, és necessari actuar per evitar l’extinció en massa. 


La perduda de biodiversitat és un dels nostres grans reptes mediambientals, en el món, per no dir el més important. El problema amb el canvi climàtic pot ser corregit deixant d’emetre més diòxid de carboni a l’atmosfera, però no semblen interessats en què això passi i si una espècie desapareix, ho fa per sempre. 


Es tracta d’un dels primers estudis amb diverses dades juntes tant geogràfiques com demogràfiques de milers d’experts d’arreu del món. El seu objectiu és identificar on fallen de coneixement i les diferents opinions d’ells en el camp de la biodiversitat.


Va haver-hi un moment on van ser conscients de la perduda global de biodiversitat i probablement limitarà el funcionament i les contribucions de la natura a les persones. 


Les conclusions suggereixen que poden estar amenaçades més espècies del que es pensava. Els experts estimen que, des de l'any 1500, el 30% de les espècies s'han vist amenaçades d'extinció o s'han extingit. Si les tendències actuals es mantenen, aquesta xifra podria augmentar fins al 37% en 2100. No obstant això, amb esforços de conservació ràpids i amplis, aquesta xifra pot reduir-se al 25%.


La pèrdua de biodiversitat es produeix en molts llocs diferents, i hi ha llacunes en la nostra comprensió comuna d'aquesta.


Nosaltres en el nostre fotoreportatge ens centrem sobretot en la contaminació i la sequera actual. Aquesta manca d’aigua que portem patint des de fa uns mesos, actualment el trobem com l’impacte que ens afecta més directament als humans al nostre dia a dia, per això ens estem adonant i estem sent més conscients, perquè és un impacte perjudicial que ens està destruint en molt poc temps i en curt termini. Tot aquest procés pot allargar-se durant bastants anys. 


L’escassetat d’aigua afecta el 40% de la població mundial. La perllongada sequera a conseqüència del canvi climàtic, i no només hem de pensar com ens afecta a nosaltres personalment a les nostres activitats quotidianes, qui s’està veient més negativament impactats són tots els agricultors, que per culpa de la gran pujada de les temperatures i la manca d’aigua; han hagut de renunciar a la possibilitat de fer collites exitoses.


L’escassetat d’aigua afecta el 40% de la població mundial. La perllongada sequera com a conseqüència del canvi climàtic, i no només hem de pensar com ens afecta a nosaltres personalment a les nostres activitats quotidianes, qui s’està veient més negativament impactats són tots els agricultors, que per culpa de la gran pujada de les temperatures i la manca d’aigua; han hagut de renunciar a la possibilitat de fer collites exitoses.


Hi ha un 26% menys de precipitacions de les quals hi havia de 1991- 2020. I un 36% d’Espanya està en situació d’alerta o emergència. I no només s’observa a Espanya, sinó que s'estén per tota Europa.

homo sapiens:

L’ésser humà destrueix. Cada any que passa estem destruïm el nostre planeta. Cada cop tenim més brossa a tot arreu, rius de plàstic, aigües contaminades, abocaments de petroli, etc.

Intel·ligència humana:

Un estudi fet a la Universitat d'Amsterdam afirma que els éssers humans hem perdut diversos punts d'IQ en poc més de 100 anys. 

Diem que som l'espècie més intel·ligent, però com hem vist, som nosaltres mateixos els que estem destruint els nostres hàbitats, la nostra terra, la biodiversitat que l’habita amb nosaltres. Al final, si no fos per nosaltres, impactes mundials com és el canvi climàtic o la que ja hem mencionat, pèrdua de biodiversitat, no existirien, al final som nosaltres els que ens estem carregant tot el que és nostre, per tant, realment som els homosapiens tan intel·ligents com es diu? 

Homo sapiens sapiens ?

EL NOSTRE FOTOREPORTATGE:

Ecosistemes HD

Projectes de Franja 4t ESO 

Curs 22-23