Utviklingsområder 


Vi skal ha fokus på hundrespråklighet, et begrep fra Reggio Emilia som vi er inspirert av. Hundrespråklighet er beskrivende for det kompetente barnet, født nysgjerrig og undrende. 

Barn kan kommunisere på så mange andre språk enn det verbale, om vi voksne bare greier å lytte og gir språkene en verdi. Vi må ha en genuin tro på barnet, og at de finner sin egen vei til læring. 

Dypt forankret i reggiofilosofien er også demokrati, der solidaritet, samarbeid og evnen til å tenke kritisk blir forankret. 

“Møte mellom ulikheter bidrar til utvikling av nye kunnskaper”.

Barnehagens fysiske læringsmiljø danner grunnlaget for at barna får bruke sin kompetanse. Ved å gjøre miljøet tilgjengelig med et rikt utvalg av materialer, gir vi barna tiltro til å finne sin egen vei til læring. Vi tilrettelegger for mange ulike møteplasser, med et mangfold av materialer, som gir barna muligheter til å være i dialog med hverandre og materialene. Møteplassene skal invitere barna til utforskning, nysgjerrighet, kreativ undring og gi utfordringer til aktiviteter og problemløsning.


Gjennom felles refleksjon over egen praksis skal arbeidet vårt fornyes og utvikles med barnet i fokus. Vi er nysgjerrige og øver hele tiden på kritisk tenkning.


Alle ansatte i barnehagen sees på som medforskere i barnas utforsking av verden rundt seg. Det vi tenker om barns kompetanse påvirker hva vi faktisk ser og oppdager. Vi er opptatt av hva barnet gjør, hva det er nysgjerrig på og hvordan det enkelte barnet finner sin vei til læring. Vi prøver å lytte i stedet for å snakke, stille spørsmål i stedet for å gi svar, være nysgjerrige i stedet for å informere, utfordrer og oppmuntrer i stedet for å overføre kunnskap