Messut ja muut matkat

Valtakunnalliset työpajapäivät

Olemme perinteisesti pyrkineet osallistumaan moniammatillisiin tapahtumiin, koska tiedostamme sen, että useat meidän asiakkaat, varsinkin Nettiperuskoulun puolella, ohjautuvat meille erilaisten tukitahojen kautta esim. työpajojen ja nuorisotyön kautta. Markkinoinnin kannalta on tärkeää, että näiden asiakkaiden ohjaajat kentällä ovat meistä tietoisia sekä ohjauksellisesti on äärimmäisen tärkeää, että opiskelijalla on lähituki olemassa, vaikka sitten siellä työpajalla. Joten osallistuimme tälläkin kertaa Valtakunnallisille työpajapäiville Jyväskylässä 18.-19.4.2018. Meitä oli mukana Annukka, Elise, Eeva ja Saana. Pidimme tapahtumassa ständiä ja osallistuimme luennoille.

Studia

Studia-messut olivat 27.-28.11. ja menossa mukana olivat Johanna, Mari, Minna ja Jukka.

Tällä kertaa kansanopistoilla oli yksi yhteinen iso standi ja siellä omat tiskit. Vierailijat saikin näin kivasti ohjattua oikean tiskin luokse, jos omassa tarjonnassa ei sattunut olemaan juuri kysyttyä kurssia.

Erityistä kiinnostusta vieraissa herättivät lääkislinja ja kasvatustieteenlinja. Myös Nettilukion aineopiskelumahdollisuudesta tuli kerrottua paljon. Keväällä 2020 muuttuvat korkeakoulujen valintaperusteet nostavat ylioppilaskirjoitusten ainevalintojen merkitystä. Ylioppilastutkinnon jo suorittaneilla on hyvä mahdollisuus opiskella meillä lisää kursseja eri aineista ja kerrata jo suorittamiaan kursseja, jos ovat menossa täydentämään tutkintoaan tai uusimaan kokeita – hyväksyttyjäkin kokeita voi uusia rajattomasti syksystä 2019 lähtien. Esitteitä meni, ne meinasivat jopa loppua kesken ja niitä pitikin seuraavalle päivälle tilata lisää! Myös Minun vuoroni loistaa –tähtiheijastimet saavuttivat suosiota.

Edellisen vuoden tapaan vierailla oli myös mahdollisuus kuvauttaa itsensä rekvisiitan ja kehyksen kera sekä päästä Opiston instaan. Edellisvuodesta poiketen kuvaus oli kansanopistojen yhteinen ja jokaisella opistolla oli oma kuvausvuoronsa päivän aikana.

Me maailmalla

EDEN2018 + ECER2018 + NLCI-hanke

Nettikoulutus oli mukana keväällä loppuneessa pohjoismaisessa Nordic Learning Center Innovation -hankkeessa, jonka puitteissa jaoimme koulutuskokemuksia ja pedagogista osaamista ruotsalaisten, tanskalaisten ja islantilaisten aikuisten koulutuksesta vastaavien tahojen kanssa. Iida-Maria ja Aki toimivat hankkeessa Otavian edustajina.

Kesäkuussa 19.-21.6.2019 Aki ja Miia osallistuivat vuosittain järjestettävään EDEN-konferenssiin (European Distance and E-learning Network) Genovassa esityksellä “Online Phenomenon Based Learning in Upper Secondary Education for Adults”. Esitystä oli seuraamassa iso joukko eurooppalaisia etä- ja verkko-opetuksen edustajia, eikä Genovan paahtavan kuuma aurinko onneksi onnistunut pehmittämään esiintyjien päitä. Nettilukion oman esityksen lisäksi konferenssi tarjosi lukuisia näkökulmia muualla tehtävään kehittämistyöhön, kuten opettajan ja opiskelijan roolista projektioppimisen arvioinnissa, blogien hyödyntämisestä oppimisportfolioina, osaamisen tunnistamisesta virallisen kurssi- ja todistusarvioinnin rinnalla jne.

Phenomenon based learning EDEN 2018

Erasmus+ -hanke

Opistolla käynnistyi keväällä 2018 Erasmus+- hanke “Kulttuurit kohtaavat”. Nettikoulun väestä vuoden 2018 aikana Erasmus+matkalla kävivät kouluttautumassa ja kehittymässä Anu, Miia ja Eeva, monella on reissu vielä edessään hankkeen aikana (2018-2020). Reissaajien kokemuksia voi lukea opiston reissuvihkosta: https://ooreissuvihko.wordpress.com/

Kuulijoita Eden-konferenssin luennolla.

Nettikoulutus osallistui Euroopan etä- ja verkko-oppimisen konferenssiin.

Anne ja Aki Luke-seminaarissa.

Pulssi-hanke järjesti työpajan Opetushallituksen LUKE-seminaarissa.

Digi-killan työpajalaisia pöydän ääressä työskentelemässä.

Digikilta-hankkeen työpaja ITK:ssa keräsi koolle koulutuksenjärjestäjiä ja IT-vastaavia.

NLCI-hankkeen osallistujia seuraamassa esitystä.

NLCI-hankkeessa pääsimme tutustumaan islantilaiseen verkko-oppimiseen.