Leerlingbegeleiding

LEERLINGVOLGSYSTEEM

De mentor is het eerste aanspreekpunt in de begeleiding van de leerling. Hij/zij werkt samen met andere vakdocenten die ook lesgeven aan de leerlingen. Per afdeling vormt een aantal docenten samen een zogenoemd versterkt mentorenteam (vmt). Door de samenwerking in een vmt is er goed zicht op het totale functioneren van de leerling. Om het leerproces van leerlingen goed te kunnen volgen en te begeleiden en eventuele onvolledigheid in kennis op te sporen, worden in de onderbouw voor de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde ook gestandaardiseerde Cito-toetsen afgenomen. Leerlingen in de brugklas doen tweemaal per jaar een Cito-toets. In klas 2 en 3 is er eenmaal per jaar een Cito-toets.

BEGELEIDING BIJ LEERPROBLEMEN

De mentor is gedurende het gehele jaar op de hoogte van alle studieresultaten van zijn/haar mentorleerlingen. Bij leerproblemen proberen wij de leerling vanzelfsprekend eerst zelf te helpen. Hulp kan geboden worden door de vakdocent of door een geselecteerde bovenbouwleerling. Binnen het versterkt mentorenteam wordt bekeken welke hulp eventueel extra nodig is. In het gebouw van het Northgo College worden door externe instituten ook huiswerkbegeleiding en bijles aangeboden.

BEGELEIDING BIJ DYSLEXIE

Leerlingen met dyslexie hebben recht op extra faciliteiten op basis van het door ouders aangeleverde onderzoeksverslag. Alle dyslectische brugklasleerlingen worden aan het begin van het schooljaar door de orthopedagoog uitgenodigd om de mogelijke faciliteiten te bespreken. 

BEGELEIDING BIJ FAALANGST

In de examenklassen bieden wij een training aan gericht op het verminderen van faalangst. Deze training is bedoeld voor leerlingen die veel last hebben van examenvrees. Ook leerlingen uit lagere leerjaren die onzeker zijn over hun prestaties bij het maken van proefwerken of toetsen komen in aanmerking voor een training.