Visites curs 23/24 

Data visita:

17/11/2023

Assistents reunió: 

Begoña Barahona (directora)

Aurora Correa (coordinadora PMT) 

Cristina Bartolomé (membre de l'EI)

Antoni Escalas (assessor PMT)

ORDRE DEL DIA

TEMES  TRACTATS

ACORDS  PRESOS

En relació als compromisos

En relació a altres temes

Observacions:

Data visita:

20/02/2024

Assistents reunió: 

Begoña Barahona (directora)

Aurora Correa (coordinadora PMT) 

Cristina Bartolomé (membre de l'EI)

Antoni Escalas (assessor PMT)

ORDRE DEL DIA

TEMES  TRACTATS

ACORDS  PRESOS

En relació als compromisos

En relació a altres temes

Observacions:

L'assessor informarà al PMT de:

Data visita:

07/05/2024

Assistents reunió: 

Begoña Barahona (directora)

Aurora Correa (coordinadora PMT) 

Cristina Bartolomé (membre de l'EI)

Antoni Escalas (assessor PMT)

ORDRE DEL DIA

TEMES  TRACTATS

S'ha recuperat la graella de seguiment de la creació de la visió compartida de centre però falta emplenar-la i anar actualitzant-la a mesura que es vagi avançant amb el procés. L'objectiu de la graella és ser conscient de l'estat de planificació i execució de la visió compartida de centre, poder plantejar-se properes passes i evidenciar l'evolució i aprenentatges del procés. 

Falta recuperar la graella de seguiment de la check-list de l'equip impulsor i combinar-la amb la rúbrica de maduresa de l'equip. A l’experiència 1, s'ha actualitzat aquesta rúbrica (ara, hi aparèixen evidències que poden ajudar a ubicar-se en ella). Amb aquesta mateixa línia de treball, l'equip impulsor ha d'acabar de completar el document d'identitat, funcions, estratègies de treball i valors de l’equip impulsor per a completar la capçalera del QB (feina que es pot acabar aquest curs o al setembre). 

Surt la idea que, a principi de curs, amb el dossier de benvinguda del professorat nou, se'ls comunicarà el recorregut del centre dins PMT, així com l'objectiu del curs/estadi en què es troba. A més, es podrà posar un enllaç per ampliar aquesta informació. Amb la comunitat de les famílies, se'ls comunicarà a principi de curs i se'ls anticiparà del dia en què es tornaran a trobar per reimaginar l'escola (fase 1 del Canvas). Per altra banda, es pot crear un plafó (suport visual) amb el recorregut del centre dins PMT perquè tota la comunitat educativa vegi el procés que ha dut a terme i totes les accions que han fet.  


2. Valoració del seguiment de tasques

A dia d'avui, el centre du al dia totes les transferències que s'han de fer respecte PMT. Les que queden pendents, són:


3. Anàlisi i propostes de millora per la planificació del Canvas

Després de revisar la planificació del Canvas que ha fet l'equip impulsor del centre, l'assessor fa les següents aportacions per tal de fer-ne un retorn. 

L'assessor demana si han pensat alguna manera per "enganxar" les famílies a què participin a la fase 1 "reimaginam l'escola". La directora i l'equip impulsor comenten que enguany estan fent petits tasts amb les famílies per tal d'analitzar i planificar diferents estratègies perquè les famílies s'acostin al centre. Surt la idea de fer un un berenar intercultural. 

Per les casuístiques del centre (percentatge elevat de professorat nouvingut que hi haurà al curs 24/25), el centre realitzarà la fase "reimaginar l'escola" amb el professorat a finals de gener/principi de febrer. És per això que, a mesura que cada comunitat hagi participat, hauran de començar amb la fase 2 (anàlisi i síntesi) per tal d'avançar feines. Es preveu que a les sessions de Xarxa del 2n i 3r trimestre, es faran els altres 3 eixos (pràctiques, organització i avaluació) i serà necessari tenir el propòsit ben definit. 

L'assessor explica que la fase 3 del Canvas ("validació interna del propòsit de centre") és una fase de treball en Claustre i Consell Escolar. En aquesta fase, l’alumnat no hi participa. A més, es comenta que l'equip impulsor i el claustre ha de pensar algun format físic per recordar, de manera simbòlica, tot el procés viscut en la creació de la visió compartida de centre. Tenir-ho en compte i planificar-ho a la fase 4 ("comunicació i celebració").


4. Revisió del passaport a Creació I

Es revisen tots els aspectes que han d'aparèixer a la memòria del curs 23/24 i totes aquelles accions que s'han de tenir en compte de cara al curs que ve i que s'hauran d'incloure a la PGA. L'assessor enviarà al centre un document (tipus check-list) per tenir-ho tot en compte.


5. Valoració final: criteris de seguiment, assoliments i propostes de futur.

Es fa una coavaluació dels criteris de seguiment de l'estadi d'orientació A. La valoració és positiva en tots els criteris; n'hi ha uns quants que estan en procés. Aquests són:

L'assessor comenta que s'ha d'aprovar per claustre la continuïtat del centre dins PMT; hi ha d'haver unaratificació del claustre en acta del seu compromís en la transformació del centre”.


6. Visita guiada per poder observar algun context d'aprenentatge*

No hi ha temps per fer aquesta visita guiada però es posa en valor la feina que ha fet el centre per integrar les famílies dins l'escola. És un centre nou on la participació de les famílies era nul·la. Durant aquest any, i pensant que de cara l'any que ve les famílies han de participar de manera activa en la creació de la visió de centre, s'han dut a terme diferents accions perquè comencin a entrar a l'escola. La valoració és molt positiva i seguiran amb aquesta mateixa línia de treball. 


ACORDS  PRESOS

A curt termini

A llarg termini

Observacions:

Al curs 24/25, hi haurà dues membres més a l'equip impulsor: 

S'ha de preveure si Sílvia Riera s'incorporarà a l'equip impulsor. 

Tenir-ho tot en compte per poder planificar i distribuir les hores de PMT en base a les orientacions del Programa.