Helligåndskirken, Amagertorv og Højbro Plads

Højbro Plads

Ud over at der stod tre små kinesere netop her, ses en stor rytterstatue af biskop Absalon, der kigger over på christiansborg, som blev opført i 1902. Pladsen blev indført efter branden i 1795, da man lod være med at opføre de brændte huse af hensyn til brandsikkerheden. Kort efter blev pladsen gjort til grønttorv til salg af frugt og grøntsager.

Helligåndskirken

Helligåndskirken er en kirke midt i København lige ved Amagertorv. Kirken er opført mellem 1400 og 1450. I 1469 omdannede Christian d. 1 Helligåndshuset, som det hed dengang, til et kloster. På en rejse til rom i 1474 fik han godkendt det af Paven og det blev optaget som et kloster i Helligåndsordenen. Københavns Brand i 1728 gik hårdt ud over Helligåndskirken, om eftermiddagen d. 21 oktober nåede branden kirken, og kl 20. styrtede tårnet sammen ned i kirkerummet, og brændte det hele. Præsten Knud Tommerrup havde anbragt sin formue i kirken, som gik op i flammer, da han forlod den brændende by. Næsten hele kirken brændte ned, og kun få dele af ydermuren kunne bruges. Kirken blev genindviet d. 30 november 1732.

Amagertorv

Amagertorv er en plads, der samtidig udgør en del af strøget. Stedet har sit navn fra den handel der fandt sted i 16 og 1700-tallet der blev foretaget af amagerbønderne, som indebar salg af fisk og grøntsager blandt andet. Det er også på Amagertorv at storkespringvandet ligger. Søren Høier Elvensø drak d. 13 november 2019 af Storkespringvandet, og blev mirakuløst nok ikke syg.