març

PROJECTE L'HORA DEL CONTE (2N TEI)

El 3 de març es celebra el dia mundial de la natura i l’alumnat que participa al projecte de col·laboració amb la biblioteca Pompeu Fabra van aprofitar aquest fil condutor per fer la seva implementació. Ens van explicar un munt de històries plenes d’amor i cura cap a l’entorn natural i a més a més ens van sorprendre amb algunes caixes de música. Els infants i les seves famílies van quedar encantats amb aquesta sessió. Enhorabona equip!

PROJECTE CARNESTOLTES (2N TEI)

Us compartim l'explicació del projecte per par de la Mar (alumna de 2n): "El projecte carnestoltes és un projecte que duem a terme els alumnes de 2n d'infantil per treballar l'expressió i comunicació gestual. Consisteix a realitzar un petit espectacle, on nosaltres realitzem les nostres disfresses i realitzem unes corografies.

En el nostre cas vam decidir centre el nostre espectacle al pol nord. On dos esquiadors que estaven allà, no trobaven res, no veien els flocs de neu, ni els esquimals, ni els rens, ni els óssos polars i tampoc veien els pingüins, és a dir, el pol nord està buit.

És per això que juntament amb els alumnes de P3, P4 i P5 de l'escola La Llàntia i els alumnes de 1rd'infantil, els quals van ser invitats per veure l'espectacle, van ajudar als esquiadors a tornar aomplir el pol nord.

Aquest va ser l'espectacle que vam preparar nosaltres, però abans de dur-lo a terme ens vam passar moltes setmanes anteriors preparant les disfresses, les quals vam dissenyar i les vam fer a mà, i també vam estar preparant els balls/coreografies que havíem de fer per cada comparsa i un últim ball que fèiem totes les comparses juntes.

Per últim, cal esmentar que a part de les disfresses també vam realitzar un iglú gegant per posar-lo a la porta d'entrada, per on els infants havien d'entrar per poder accedir a veure l'espectacle. També cada comparsa va fer un dibuix representatiu del personatge que interpretava.

Espero que us hagi agradat la proposta d'espectacle que hem dut a terme aquest any."

DECOREM CARTELLERES AMB LA TÈCNICA DEL FOTOMUNTATGE (2N TEI)

Els dies 7 i 10 de març l'alumnat de 2n TEI a la UF6 sobre el llenguatge plàstic del mòdul 5 d'expressió i comunicació van començar a treballar amb la tècnica del fotomuntatge en honor a la Hannah Höch. L’objectiu de la sessió a més de conèixer la tècnica ha sigut visibilitzar dones artistes.

La Sara B. (alumna de 2n) ens explica com va anar: "Ahir les alumnes de segon d'Educació Infantil vam commemorar el dia de la dona (8M) fent unmural de manera conjunta, per reivindicar els drets i la llibertat de la dona i, així penjar-lo alpassadís de l'escola. En començar la sessió, l'educadora ens va explicar en què consistia l'activitat que portaríem aterme i ens va donar una estona per poder organitzar-nos i arribar a un objectiu comú, és a dir,per decidir com anàvem a fer el mural.

Per fer el fotomuntatge del símbol feminista, vam fer servir diversos retalls d'imatges relacionades amb les dones i les injustícies que aquestes pateixen, diàriament. A més, vam afegir un títol («Educa en llibertat i no en valentia») per al mural que defineix i sintetitza la idea principal d'aquest. En conclusió, va ser una sessió molt entretinguda i el resultat va ser millor del que esperàvem. Amés, considero que no hi ha millor manera de celebrar aquests tipus d'esdeveniments qued'aquesta manera, amb la participació de tot el grup."

DIA INTERNACIONAL DE LA DONA (CICLES SSC)

Per commemorar el 8M vam tenir una xerrada molt especial. Tot l'alumnat de cicles SSC va reunir-se al gimnàs i va tenir el privilegi d'escolar a l'activista Nadia Ghulam, una dona afganesa, que va aconseguir tirar endavant gràcies al seu enginy i coratge, fent-se passar per un noi durant deu anys per així poder alimentar la seva família. Escoltar el seu testimoni és dur però totalment necessari tota una lliçó per al nostre alumnat i per als professionals que la vam poder escoltar.

donem veu a les DONes (2n tei)

L’alumnat de l’ESO va participar el 8 de març en el projecte ‘Donem veu a les dones’. En una conversa pels passadís, la Rosabel, professora de visual i plàstica de l'ESO, ens va proposar participar i fer alguna acció conjunta.

A l'alumnat de 2n TEI els hi va semblar una proposta fantàstica i de seguida es van possar mans a l'obra, us compartim el relat de la Salma (alumna de 2n TEI): "Fa uns dies va ser el 8M, el Dia Internacional de la Dona. Aquest dia se celebra perquè el 8 de març de 1908, 130 dones treballadores d'una fàbrica tèxtil de Nova York van decidir fer vaga i tancar-se a la fàbrica per a reivindicar millors condicions de treball. La vaga va acabar en tragèdia, ja que un incendi provocat va destruir la fàbrica amb aquestes dones dins.

Diuen que la tela que teixien en aquest moment era de color violeta, per això aquest color es convertiria després en el símbol dels moviments feministes.

Desgraciadament, aquest fet no és una cosa de fa anys, perquè en l'actualitat continua havent-hi aquesta desigualtat i menyspreu capa les dones. Per això a classe hem volgut treballar, donar visibilitat i reivindicar els nostres drets.

​La professora ens va proposar fer un vídeo, en el qual només sortiria la part inferior de la nostra cara (boca i nas) i de fons diferents frases reivindicatives. A tots els companys i totes les companyes en va semblar molt bona idea. Entre tots i totes vam buscar unes quantes frases. Després ens vam posar en parelles per escollir quina volíem dir. En el meu casa una companya i jo, vam decidir dir-la en àrab, ja que sabem parlar, i ens va semblar bona idea perquè és una manera de donar veu a totes les dones del món.

Llavors ens vam fer les fotos, gravar en àudio les frases. Un cop fet tot, ho vam enviar a la professora perquè fes el muntatge.

Estem molt contents i contentes amb el resultat que hem obtingut, ens ha quedat molt maco i espero que algun dia puguem aconseguir la igualtat."

PROJECTE L'HORA DEL CONTE (2N TEI)

El 16 de març el Carlos, la Gisela, l’Ari i la Candela van dur a terme la seva implementació a l’hora del conte de la biblioteca Pompeu Fabra. Ens van explicar àlbums ilustrats que tractaven sobre la diversitat familiar i els estereotips de gènere. Amb aquesta implementació van aportar el seu granet de sorra per commemorar el 8M.