activitats i sortides tei

SESSIONS DE PSICOMOTRICITAT

L’alumnat de 1r d’EI realitza diferents sessions de psicomotricitat al mòdul 6: desenvolupament cognitiu i motriu, concretament porten a terme tota una unitat formativa anomenada pràctica psicomotriu on han de ser capaços de planificar i implementar sessions de psicomotricitat adreçada a infants.

Les primeres sessions portades a terme per la professora solen ser dinàmiques de presentació i coneixença per trencar el gel i afavorir la cohesió grupal. Aquest any a més de la sessió de presentació, han pogut fer una sessió de pirates i una altre de jocs interculturals anomenada viatjant pel mon.

Després els hi toca el torn a les alumnes, en parelles o grups de tres persones han pogut dinamitzar les seves sessions sota diferents fills conductors com: l'espai, la selva, la primavera, etc.

Deixem a continuació unes breus paraules d'una alumna explicant el que ha aprés: "a part de la teoria que és important per tenir clar els conceptes, la pràctica ens ha ajudat molt per aprendre a treballar moltes de les capacitats dels infants que més endavant les podrem dur a terme amb ells. Sobretot el concepte psicomotricitat que abans de fer el cicle no lo havia prestat mai atenció ni sabia la importància que tenia".

CONTES a m5

Dins del mòdul 5 Comunicació i Expressió les alumnes de 2n de TEI representen contes. Els contes són una de les millors vies per ajudar als infants a desenvolupament el llenguatge.

Aquest curs podem dir que malgrat les mascaretes...els contes continuen arribant al cor!!!

TALLER DE LLENGUA DE SIGNES

L'alumnat de 2n TEI ha fet el taller de llengua de signes amb la participació del Centre de Persones Sordes del Maresme. Gràcies al formador Josep!

VID_20201106_165054.avi
123373736_122975299384137_414045577246466749_n.mp4
VID_20201106_170901.mp4
123560395_128218862104211_5271177445787568863_n.mp4

CAIXA DELS RECORDS

Al mòdul 8 d'habilitat socials hem estat treballant l'escolta activa. Com activitat pràctica per escoltar-nos activament posant els nostres 5 sentits hem proposat elaborar una caixa dels records.

L'activitat consisteix en fer parelles i entrevistar-nos i saber més coses sobre el nostre company/a... amb la intenció de fer una caixa on plasmar els records, els gustos i els interessos de l'altre persona. A més de decorar les caixes reciclades les parelles poden aportar material com fotografies o objectes personals.

Per finalitzar l'activitat es fa l'entrega de la caixa, en aquest cas vam aprofitar l'últim dia de classe abans de les vacances d'hivern.

TALLER DE LLUM I FOSCOR

Dins la unitat formativa d'intervenció en el desenvolupament sensoperceptiu del mòdul 6, l’alumnat de 1r d'EI ha realitzat un taller anomenat llum i foscor.

El taller de llum i foscor crea un ambient màgic que ofereix l'oportunitat de jugar a través de la llum i el color. Gràcies a l'experimentació amb aquest taller els infants desenvolupen els sentits de la vista, l'oïda i el tacte. Amb els elements lluminosos es poden crear tantes situacions, escenes, experiències i invents com es puguin imaginar.

És un taller que les alumnes sempre valoran molt positivament com es pot llegir en la següent valoració "Entre tots els tallers realitzats el de la "llum i foscor" va ser el que més em va agradar. No sé si va ser la intriga de no saber que faríem però em vaig sentir interessada en tot moment pel taller. El fet d'estar a les fosques amb la resta de companys jugant a aprendre sobre els diferents tipus de llums ho vaig trobar molt divertir. L'organització del taller la vaig trobar de 10 i em va sorprendre molt l'originalitat de totes les activitats, les vaig trobar molt profitoses i entre elles m'agradaria destacar l'activitat que vam fer d'escriure amb pintures fluorescents i la d'escriure en una pissarra amb la mateixa llum de lallanterna, em van agradar molt. "

125173931_3279029238875173_5243563135562734430_n.mp4
125444880_730438844230774_6073428340456173947_n.mp4

PROJECTE CARNESTOLTES

Cada any les alumnes de 2n d’Educació Infantil conviden a tots els infants de l’etapa d’educació infantil de l’Escola la Llàntia a participar en el seu projecte de Carnestoltes corresponent al Mòdul formatiu d’Expressió i Comunicació (MP5).

Les diferents comparses han de treballar les seves disfresses, música i maquillatge al voltant del tema que hagin triat, la consigna és confeccionar disfresses senzilles, econòmiques, creatives i sostenibles. D’aquesta manera les alumnes es poden posar en la pell d’una tutora d’aula i tota la feina que envolta la celebració d’aquesta festa popular.

Al llarg dels anys les temàtiques escollides han estat diverses: el mar, el circ, els animals de la selva, etc. Es tracta d’un dia molt especial per les alumnes ja que tenen com a públic als més petits del barri.

Aquest any les alumnes han omplert el gimnàs de color i ritme sota la temàtica dels insectes.

JOC I JOGUINA RECICLADA

A primer d'infantil dins el mòdul 4 (El Joc Infantil i la seva Metodologia) treballem amb el projecte educatiu i creatiu dels jocs i joguines reciclades.

Les alumnes han estat elaborant durant unes quantes setmanes el seu joc/joguina amb materials reciclats i aquest ha estat el resultat:

POEMES VISUALS

El 21 de març es celebra el Dia Mundial de la Poesia.

"La poesía anida en lo más hondo de lo que somos, mujeres y hombres que conviven en el mundo de hoy, abrevándose en el legado de las generaciones pasadas y custodiando este mundo para nuestros hijos y nietos. Al celebrar hoy la poesía, celebramos nuestra capacidad de luchar unidos por la diversidad biológica como “preocupación común de la humanidad” y como parte integral del proceso dedesarrollo internacional." — Mensaje de la Sra. Audrey Azoulay, Directora General de la UNESCO, con motivo del Día Mundial de la Poesía 2020.
Aquest any
l'alumnat de 2n EI ha fet el seu petit homenatge fusionant les paraules i les imatges.

TALLER MASSATGE INFANTIL

Des de fa uns quants anys anem al centre Espai Ànima on la Rosa Coronado ens fa un taller de massatge infantil. Aquest curs no hem pogut anar al seu centre degut a les restriccions i ha estat ella la que s'ha traslladat al nostre institut per dur a terme el taller de massatge infantil amb les alumnes de 1r TEI.

Aquesta és una de les valoracions que han fet les nostres alumnes: "Aquest taller ha sigut realment útil per a mi i tots els meus companys. Ens ha servit per prendre consciència sobre la importància del massatge infantil i els seus grans beneficis. També, al poder impartir el taller amb una professional com és la Rosa és molt beneficiós per la nostra formació, ja que t’explica a com realitzar correctament els massatges i per a que ens pot servir cadascun d’ells. Igual que molts trucs que a ella li serveixen i la multitud de problemes que ens podem trobar i com remediar-los amb els massatges o la reflexologia podal. Et fa ser més conscient de la realitat que t’espera al sortir del cicle i començar el món laboral. Ademés, ens va unir una mica més entre tots els companys. Després de realitzar aquest taller, m’he sentit molt més formada. Estic molt agraïda de que ens hagueu donat aquesta oportunitat. Moltes vegades ens tanquem en la teoria i ens oblidem que realment quan aprenem és quan ho portem a la pràctica; i al viure una experiència així et fa prendre més consciència i sentir-te molt més preparada per a la nova aventura que ens espera a l'acabar aquest cicle formatiu d'Educació Infantil. Per últim, vull comentar que gràcies a la Rosa m’ha nascut un nou interès i unes ganes de seguir formant-me en el tema dels massatges infantils."

TALLER MUSICAL

L'alumnat de 2n EI, va poder gaudir del taller musical "Pim, Pam Repicam la música a l'escola bressol" . Es tracta d'un taller adreçat a infants i les seves famílies, el qual està pensat com una proposta musical on través de la descoberta de jocs, cançons i danses poder desenvolupar la comunicació, percepció musical i sensibilitat artística. Moltes gràcies @Elenapereta per la seva màgia.

169626751_920152055385455_918057836860399464_n.mp4

vicky bernadet

Des de la fundació Vicky Bernadet ens va venir a fer una xerrada sobre l’abús sexual infantil al grup de 2n TEI. Es van tractar temes com la definició, tipus d’abús, diferents conductes patró...

La informació donada, així com les diferents recomanacions, es van rebre amb molt interès per part de l’alumnat, ja que són de gran utilitat als àmbits on volen treballar.

L'alumnat es va mostrar molt interessat i participatiu, aportant experiències des de les quals es va treballar i relacionant-ho amb al que s’havia treballat a l’aula.

XERRADA CDIAP

Des de fa uns anys demanem la col·laboració del CDIAP (Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç) del Maresme per fer una xerrada a l'alumnat de 1r TEI, aquest curs també han fet la xerrada l'alumnat de 2n TEI ja que degut al confinament no la vam poder fer el curs passat.

Normalment la xerrada la porta a terme la Sra. Anna Navarro, fisioterapeuta del CDIAP. Aquest curs també hem comptat amb la sra. Antonia Martínez, psicòloga del CDIAP.

A la xerrada parlen sobre El CDIAP del Maresme (que és un CDIAP, quina població atenen, quins professionals treballen, com funcionen...) i la col·laboració entre CDIAP i EB (El programa de prevenció i detecció que du a terme el CDIAP del Maresme amb les Escoles Bressol de la comarca).

DRACS SANT JORDI

Dins del mòdul 5 Comunicació i Expressió les alumnes de 2n de TEI han experimentat amb la tècnica del modelatge per treballar el volum amb els infants ... Mireu quins dracs ens han sortit !!!

MNAC

L'alumnat de 2n TEI visita el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) per realitzar el TALLER HISTÒRIES EN RELLEU amb l’objectiu de vivenciar l’art a través dels ulls dels infants. Aquest taller ofereix una tria d’escultures de la col·lecció d’art modern i permet als infants descobrir l’ofici d’escultor.

El taller consta de propostes sensorials i de moviment per recrear les qualitats dels diferents materials, les formes dels volums o els procediments que ha emprat l’artista en cada ocasió per expressar el seu art. És una llàstima que aquest any com a conseqüència del Covid no s’ha pogut realitzar el taller vivencial.

CAIXES DE MÚSICA

Dins del mòdul 5 Comunicació i Expressió les alumnes de 2n de TEI ens presenten les seves caixes de

música.

183204817_600841011311629_8246581675703072275_n.mp4
189271930_1163975270771142_8487456705678807822_n.mp4
183124489_221001746127736_6561847030005937970_n.mp4

TALLER CIENTÍFIC

“Si no conec una cosa, la investigaré” (Louis Pasteur)

L’alumnat de 1r EI dins el mòdul 6 de desenvolupament cognitiu i motor, ha fet un taller a la UF3 d’intervenció en el desenvolupament cognitiu. S’han convertit en uns científics i científiques amb ganes d'investigar i experimentar.

En aquest taller que té una durada de 2h es subdivideix a l'alumnat en 4 grups i han de passar per 4 racons pensats per desenvolupar habilitats de pensament científiques mitjançant propostes lúdiques i experiments senzills.

A continuació oferim la valoració d'una alumna d'aquest taller: "Personalment, el taller em va agradar molt i va estar molt bé tant de contingut com de temporització. Vaig realitzar experiments que no havia fet mai i que em van sorprendre. Penso que és un taller molt dinàmic i molt entretingut. Aquests tallers són una manera d'adquirir coneixements molt beneficiosos pels infants, ja que, adquireixen autonomia, desenvolupant el pensament i ajuda molt en les relacions afectives amb els seus companys/es de classe. En relació amb els continguts teòrics treballats al mòdul, puc dir que després d'haver estudiat en unitats formatives anteriors el desenvolupament cognitiu, els tallers com ara aquest el taller de descobriment científic ajuda a les capacitats cognitives dels infants. He escollit aquest taller per què és el que més em va agradar, ja que, és molt divertit i original a part que t'ho passes molt bé amb els companys i companyes de la classe."

Llet i colorant .mov
Apaga l’espelma.mov
Pilota flotant .mov

TALLER D'EXPERIMENTACIÓ AMB AIGUA

"L'aprenentatge és experiència, la resta és informació" (Albert Einstein)

L’alumnat de 1r EI dins el mòdul 6 de desenvolupament cognitiu i motor, ha fet un taller a la UF3 d’intervenció en el desenvolupament cognitiu.

El taller consta de 2 hores on es fan diferents dinàmiques i experiments on el protagonista és l'aigua.

Us deixem l'opinió d'una alumna sobre el taller: "M'ha agradat molt fer aquest taller, ja que em va semblar molt divertit i mai havia fet tantes coses que tinguessin a veure amb l'aigua, penso que estava tot molt bé organitzat i que tot estava molt lligat, ja que et motivava a voler seguir fent més activitats i veure que passava amb el que ens anava dient la professora i no et feia desconnectar de la classe en cap moment. Personalment tot el taller em va portar a la infància, vam gaudir com nens petits ens vam deixar emportar pel moment i només pensàvem en divertir-nos, va ser ficar-nos en un món paral·lel on només teníem ganes de descobrir i jugar."

VIDEO-2021-05-18-08-52-32.mp4
VIDEO-2021-05-18-08-52-33.mp4

PUJADA A LA CREU

Com a activitat de tancament al mòdul 8 d'habilitat socials a 2n TEI vam fer un passeig a la muntanya de la CreuL (Turó de Cerdanyola).

Vam començar al parc situat a l'inici d'uns dels camins i es va facilitar un full amb una breu explicació sobre aquesta muntanya (els arbres, la sorra, plantes, etc.). Mentres pujàvem vam fer breus parades a llocs específics per poder parlar d'aquests.

Abans d'arribar a la creu, vam jugar a un lloc anomenat "La sardina" (havíem d'amagar-nos per tota la muntanya, mentre que els companys/es havíem de trobar-nos, una vegada trobes a una persona no pots dir res sinó que t'has d'amagar amb aquesta persona fins que tot el grup trobi a les persones amagades o només quedi 1-2 persones que no han trobat a ningú)

Un cop vam arribar a la creu vam gaudir d'unes estupendes vistes i vam fer un altre lloc grupal abans de tornar.

COLÒNIES FORMATIVES

Aquesta sortida formativa de 1r TEI es programa des dels mòduls M2 i M4 per treballar la implementació d'activitats en l’àmbit no formal.

Es van formar sis grups que van proposar diferents activitats. Cada grup tenia un alumnat amb unes característiques especials. Les activitats havien de ser totalment inclusives de cara a aquest alumnat.

Es va treballar durant una setmana a les hores assignades de M2 i M4. Les activitats les vàrem fer a la Torre Ametller de Cabrera de mar. Tots els grups van presentar molt bones propostes amb el seu centre d’interès. Ha estat una experiència molt positiva. Ens hem divertit, viatjat per països amb el Puig avió, hem anat amb coet i vist planetes, amb un vaixell de pirates, viscut aventures amb animals del bosc i hem fet d'exploradors!!!

COLÒNIES FI DE CURS

Els dies 19 i 20 de maig vam fer les colònies de tancament de curs a la Torre Ametller (Cabrera de mar) amb alumnat de 2n TEI.

Es van fer diferents grups i cada grup va proposar unes activitats: activitats de benvinguda, gimcana, dau extrem, Jocs d'aigua, jocs típics i jocs de nit.

Aquesta sortida ha servit per cohesionar el grup.

TANCAMENT TUTORIa

Us compartim la foto del tancament de la tutoria de 1r TEI.

"És un gràcies, un fins aviat i un record de la nostra felicitat"

SORTIDA AL DIVER CASTILLO

L'alumnat de 1r TEI ha fet una sortida lúdica al DiverCastillo de Mataró com a tancament de curs. Es van realitzar dinàmiques de grup prèvies a l’entrada a l’espai i un cop dins activitats lliures i lúdiques. L’espai estava reservat exclusivament a l’alumnat de 1r TEI i es va poder fer un berenar conjunt amb sorpresa final!


El grup necessitava una experiència lúdica conjunta després d’un curs amb la Covid-19. Ho han valorat molt satisfactoriament, ja que també els va servir per veure entitats en l’àmbit no formal.