ACOLLIDA I ACOMPANYAMENT EMOCIONAL

Professorat: 1rA: Marta i Marc /1rB: Marta i Aida /2nA: Marc i Marta /2nB: Xaro i Albert

LA DIANA EMOCIONAL

Proposem aquesta primera activitat introductòria per tal de fer una detecció emocional del grup-classe. La finalitat de l'activitat és saber en quin nivell emocional es troba l'alumnat per tal de d'enfocar les activitats de l'acollida emocional adaptades a les seves circumstàncies.

Material necessari: pissara blanca, rotulador verd, vermell i taronja de pissarra, post-it groc, taronja i verd i bolígraf.

Com portar a terme la dinàmica:

  1. Dibuixar a la pissarra una diana (el color vermell a l'interior, el taronja al mig i el verd a la part exterior) que sigui atractiva i que ocupi la major part de la superfície de la pissarra.

  2. Repartir entre l'alumnat els post-it de colors.

  3. Explicar a l'alumnat el significat de cada color: verd (si ha passat un bon confinament i s'ha sentit emocionalment estable), taronja (si ha passat un bon confinament però ha tingut alt-i-baixos emocionals, si ha passat un mal confinament però ha estat emocionalment estable, etc.) i vermell (si no ha passat bon confinament i ha estat emocionalment inestable).

  4. Explicar a l'alumnat que faci un petit resum del seu confinament des d'una perspectiva emocional en l'espai del post-it i deixar clar que cada persona només en pot agafar un. Aquest resum pot ser en forma de pluja d'idees, en forma de relat, llistat, infografia, dibuix, etc.

  5. Deixar el temps necessari perquè l'alumnat exposi les seves emocions al post-it i vetllar perquè no s'interrompi el clima de l'aula entre l'alumnat.

  6. Un cop tothom tingui el post-it ple es procedeix a enganxar-lo a la pissarra (els post-it verds han d'anar a la part verda de la diana, els taronges a la part taronja i els vermells a la zona central).

D'aquesta manera haurem fet una detecció inicial del nivell emocional a l'aula i tindrem la informació bàsica per iniciar les activitats d'autoconeixament i gestió de les emocions, adaptades a les necessitats emocionals del grup-classe en concret.

Com ens identifiquem.pdf

COM T'IDENTIFIQUES?

A continuació et proposem escriure a partir d'una pauta guiada com t'identifiques. Pots respondre les preguntes, fer un relat o un dibuix per explicar-ho!