Kleuterschool algemeen

Ondanks het slechte weer op vrijdagochtend 9 juni, hield niets ons tegen om op schoolreis te vertrekken!

Eerst gingen we een kijkje nemen op de Alpaca-boerderij! Hoe fijn was dat! Kennismaken met de diertjes van daar: een Alpaca, een lieve geit, een hond, een kip, konijnen, koeien en kalfjes! Alles kregen we te zien! En we kregen veel info!

Daarna was het tijd voor spelletjes: blikken werpen, op balen stro lopen, voetballen, met de parachute een spel spelen, met tractors rijden, het kon allemaal!

Als afsluiter mochten we het even 'stro' laten regenen en daarna werden we verwend met vanillepudding en een drankje!

Algauw was het tijd voor een rustige rit met de huifkar richting Bospark! Daar werden we verwend met heerlijke sandwiches! En na het middagmaal, uren speelplezier op de speeltuin en dat met een heerlijke zon die scheen! Om 14u30 werden we door mevrouw Els uitgenodigd voor een heerlijk ijsje! Dan nog even verder ravotten, klimmen en klauteren op de speeltuin en het was snel tijd om terug te verzamelen! Om 15.30u stipt kwamen onze lieve ouders ons tegemoet! Wat een fijn dagje was dat!


Picknick in de kleuterschool

Optreden schoolfeest

Vandaag hadden we geluk met het weer, geen regen dus tijd voor een openluchtcircus! Ouders en grootouders waren welkom om even naar onze optredens te komen kijken in de kleuterschool!

Een mooie parachute-dans, een doekjes-dans, een gevarieerde voorstelling met tal van dieren, clowns en acrobaten en als afsluiter een heus turnoptreden!

Op vrijdagvoormiddag 12 mei werden alle mama’s verwelkomd op onze school! Wat fijn om al die mama’s met een grote glimlach te mogen verwelkomen! We startten de ochtend met een mooie bloemendans en de mama’s deden heel goed mee! Daarna was het de beurt aan mama en kleuter: dit jaar mochten de mama’s samen met hun kind het moederdagcadeau maken! Het zaaien van tuinkruiden die de mama’s dan later kunnen gebruiken tijdens het koken. Na het zaaien en water geven, mochten ze hun eigen cadeau inpakken! Eens dit gelukt was, was het hoogtijd voor een pauze! Een babbeltje slaan met de andere mama’s en kleuters, heel gezellig! En mevrouw Annemarie was de gastvrouw van dienst! Na de pauze scheen de zon, dus tijd voor een stevige wandeling en tijdens het wandelen, zongen we liedjes, plukten we mooie veldbloemen en speelden onder meer 1-2-3-piano! Om af te sluiten nog even een reuze-kunstwerk van alle kleuters samen: het tekenen van het portret van mama! Wat een prachtige voormiddag! En voor alle mama’s: nogmaals een fijne moederdag!

Zwerfvuilactie

Op maandag 8 mei deden we op school mee aan de zwerfvuilactie! De kleuters van de tweede en derde kleuterklas gingen op zoek naar afval op het plein achter de school en in de schoolwegel! De grachten lagen droog, dus daar werd ook gezocht en… gevonden! Jammer genoeg heel veel afval, maar nu is het alweer mooi opgeruimd!