Lloc web d'educació infantil

2020/2021

5 de juny. dia del medi ambient.

Com ja sabeu, a l’escola potenciam a diari les bones acciones a realitzar per tal de protegir el nostre planeta. Consideram que educar aquest valor potenciarà les acciones que duran a terme en un futur els infants. I es que canviar el futur està en les nostres mans, i que millor manera d’oferir un referent a imitar. Així ajudam als infants a ser conscients de l’impacte que té el nostre estil de vida sobre el planeta i adonar-nos de què podríem fer per dur una vida més sostenible.

A continuació trobareu tot un llistat de recursos a través dels quals, des de l’escola, potenciam aquest valor naturalista:


Documentals per estimar la natura:

https://cases.fundesplai.org/blog/familia/18-documentals-espectaculars-per-estimar-la-natura/


Com calcular la petjada ecològica:

https://escoles.fundesplai.org/blog/educacio-ambiental/com-calcular-la-petjada-ecologica/


La contaminació a les ciutats:

https://www.youtube.com/watch?v=fD7QgMpWBlQ

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

EN DEFENSA DE L’HORTICULTURA ECOLÒGICA


PERQUÈ RESPECTA EL MEDI AMBIENT I ELS ECOSISTEMES.

A la natura existeix un complex sistema de relacions entre els components d’un ecosistema natural, en el qual s’estableix un equilibri entre la quantitat d’elements químics disponibles per a les plantes i la dels composts orgànics per als microorganismes.

Tots els éssers vius, plantes microorganismes, cucs, insectes, ocells i petits mamífers, formen part del nostre hort, juntament amb el sòl.


PERQUÈ ACONSEGUEIX L'EQUILIBRI BIOLÒGIC.

L’horticultor/a ecològic ha de ser generós amb la natura, per bé i per mal; exigent amb la justa mida; agraït per allò que rep d’ella.

Per evitar que la terra acabi perdent capacitat productiva, cal fer aportacions de nutrients que garanteixin la seva fertilitat: el compost orgànic. Els cucs de terra, treballadors indispensables, s’encarregaran de transformar els residus orgànics que troben en el sòl en un excel·lent adob.


Per altra banda, la rotació de cultius a les distintes parades evita el cansament de la terra i la proliferació de malalties. Amb una adequada rotació. S’aconsegueix que les plantes compensin els desgastaments provocats per altres.


PERQUÈ ASSEGURA EL VALOR D’ALLÒ QUE ÉS NATURAL.

El consum dels productes cultivats a l’hort ecològic, a més de no tenir elements contraproduents per a la salut, possibiliten gaudir dels gusts i olors autèntics, i són garantia d’un mode de vida més sana i natural.

L'HORT DEL PADRÍ

Clicant la imatge vos convidam a conèixer aquesta història.


20 DE MAIG. DIA MUNDIAL DE LES ABELLES!

La celebració del Dia Mundial de les Abelles té els següents objectius:

 • Cridar l’atenció de la població mundial i dels polítics sobre la necessitat de protegir les abelles.

 • Recordar que els éssers humans depenem de les abelles i altres pol·linitzadors.

 • Protegir les abelles i altres pol·linitzadors perquè puguin contribuir de manera significativa a resoldre els problemes relacionats amb el subministrament d’aliments al món i acabar amb la fam en els països en desenvolupament.

 • Frenar la pèrdua de biodiversitat i la degradació dels ecosistemes, i d’aquesta manera contribuir a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
Aquí vos deixam un recurs per poder treballar amb els infants aquesta celebració tan especial.

PROGRAMA FRUITA A LES ESCOLES

La nostra escola, es Liceu, participa en el programa FRUITA A LES ESCOLES que organitza la Conselleria d'Agricultura i Pesca a través de la societat agrícola Fruita bona i el finançament de la Unió Europea.

A través d’aquest programa es pretén potenciar el consum de fruita entre la població escolar. Així doncs, tots els dilluns a partir del 12 d'abril i en temps d'esbarjo la cuina de l'escola repartirà fruita proporcionada per aquesta programa a tot l'alumnat.diada sant jordi. 23 abril 2021

Ja ha arribat la primavera i amb ella la celebració del dia de Sant Jordi. Una llegenda on intervenen un Sant cavaller, vilatans i vilatanes, una princesa, un drac i una rosa, però on els vertaders protagonistes d’aquesta tradició són els detalls cap a les persones estimades en forma de rosa o de llibre (o d’ambdues!).


El dia 23 d’abril es fa un elogi ben merescut a la paraula escrita i en el CC Es Liceu ho tenim ben present, ja que cultivar l’hàbit i l’amor per la lectura és quelcom que requereix una especial atenció des de ben petits.


Encara que podria semblar contradictori, els contes i la fantasia narrada són autèntics aliats pels infants en la gran tasca de descobrir com funciona el món que els envolta. De fet, Rodari (2008) explica que “justament perquè la imaginació només pot bastir amb materials extrets de la realitat (...), cal que el nen, per nodrir la seva imaginació (...) pugui créixer en un ambient ric d’impulsos i d’estímuls, en totes direccions” (p. 193). Per aquest motiu, durant aquesta setmana, més que mai, l’escola s’ha vestit de paraules, de rondalles, de contes i de jocs, amb l’objectiu d’alimentar la tan sana i necessària creativitat dels infants.


Ara bé, a l’escola tenim molt clar que COM es transmet la passió per la lectura té una gran importància. Per això, agafam la senzilla però esclaridora idea que Pennac (1992) resumeix a la següent oració: “el verb llegir no suporta l’imperatiu” (p.11). Per tant, aquest hàbit no es cultiva mitjançant imposicions, sinó a partir del joc, de les situacions creatives, de l’expressivitat, de la fantasia i de la lectura en veu alta que els adults regalam als infants. Són petits gestos compartits amb els quals l’infant estableix un vincle entre la lectura, la imaginació creativa i la calidesa d’un moment agradable on és el protagonista.


Per tant, en aquest Sant Jordi a l’escola totes i tots construïm/feim llegenda!


Rodari, G. (2008). Gramàtica de la fantasia. Introducció a l’art d’inventar històries. La butxaca.

Pennac, D. (1998). Com una novel·la. Empuries.

Per l'abril, si cada gota en val mil,

cada rosa en val deu mil

i cada llibre cent mil.

Amb pluja, roses i llibres

celebrem la festa gran,

que ningú en quedi fora, ni els d'ara ni els que vindran...

Miquel Martí i Pol

Clicant damunt la rosa podreu accedir a un àlbum de fotos on veureu una mica com ha anat aquesta diada; si clicau damunt la imatge de les mestres, podreu veure un recull de recomanacions triada per l'equip de mestres d'infantil.

Si anau a la diada pegau-hi una ullada, no vos empenadireu!!!

LA RECTA FINAL

I no ens hem ni adonat i dia rere dia hem anat passant per la tardor, l'hivern i ara, la primavera! La màgia comença de nou, demà, per afrontar la recta final d'aquest curs tan especial. La diada de Sant Jordi i el bon temps ens acompanyaran i tots vosaltres també, per descomptat. Clicant la imatge vos deixam el calendari del tercer trimestre amb les sessions de psicomotricitat, els aniversaris i els dies festius. Pensau a dur els calcetins, fins demà!

SETMANA CULTURAL

I com ja us vam comentar, aquests dies hem celebrat la setmana cultural. Els nins i nines d’educació infantil han pogut gaudir de diferents tallers organitzats al llarg d’aquests tres dies. Clicant a la imatge hi podreu veure una mostra dels tallers que han realitzat tots els grups.

Aquí podreu veure que hem dedicat la setmana a fer crespells tradicionals de l'illa, taller de música basat en la Teoria de l'Aprenentatge Musical de Edwin Gordon mitjançant un mètode que ajuda als infants a entendre la música gaudint de la pròpia música, col·laborar en decorar la paret del pati gran amb 40 fumerals liceuers en representació dels 40 anys d'històries, jugar a passaparaula Liceu i hem gaudit d’un concert de Txanguito.

Tot i les limitacions per les restriccions i les mesures sanitàries seguides en cada un dels tallers, els infants han gaudit d’una setmana plena d’activitats.

Però això no acaba aquí, la Jaia Corema ens ha vengut a veure, li hem tallat la darrera cama i ens ha duit ous de pasqua per acompanyar el nostre berenar de crespells!

Recordar-vos que al Gestib teniu disponible l’informe general d’aquest tercer trimestre.

Gràcies per seguir respectant totes i cada una de les mesures. Ens veiem en tornar de les vacances de Pasqua amb energies renovades i les mateixes ganes de seguint fent camí junts!


Bones vacances famílies!


QUE SÍ! QUE LA JAIA VINDRÀ A VISITAR-NOS!

I com que ja sols li queda una cama, la jaia ens anuncia que dimecres vendrà amb una darrera sorpresa per tots els nins i nines!

Què serà Jaia? T'esperaam!

BENVINGUDA PRIMAVERA

Cada estació ens ofereix alguna cosa diferent. En aquests dies donem la benvinguda a la primavera i amb ella veurem créixer en els horts espàrrecs, mongetes verdes, espinacs, escaroles, maduixes, i carxofes.

Avui a les aules hem berenat de maduixes. Voleu veure com ha anat? Consultau el lloc web de cada nivell!

LA PRIMAVERA

AL JARDÍ JO M’ENTRARÉ

I FLORETES COLLIRÉ.

SI VOLS VEURE OCELLS VOLAR,

VÉS PEL MAIG A LA MUNTANYA,

SI VOLS VEURE OCELLS VOLAR,

VÉS PEL MAIG AL COLOMAR.


ALLÍ CANTA EL ROSSINYOL,

LA GUATLLA I LA CADERNERA.

TAMBÉ HI CANTA EL PUPUT

EN EL TEMPS DE PRIMAVERAJOAN AMADES

(Cançó popular catalana)


OH! LA JAIA COREMA!

Coneixeu el conte OH, Un llibre que parla?

La Jaia ens l'ha portat aquesta setmana i tenim moltes ganes de coneixer-lo!

Clicant a la imatge podreu veure el missatge que ens envia.


JA SOLS QUEDEN DUES CAMES!

LA JAIA COREMA ENS ENVÍA LA CAMA PER CORREU!

Aquesta setmana la jaia està molt enfeinada, clicau a la imatge i coneixereu el regalet que ens ha portat avui.

JA SOLS EN QUEDEN 3!


8M

PEL 8M, 8 CONTES!

Amb la portada dels 8 contes que han estat els protagonistes aquests darrers dies dins les aules d'infantil recordam dia 8 de març, Dia de la Dona. Amb aquestes 8 històries de 8 dones que feren història en el seu moment, dedicam una estona del dia a recoradar-les. La seva història ens inspira. I també aprofitam per publicar aquesta poesia que essent senzilla i només emprant una paraula tot fent un joc, l'impacte del seu significat ens commou.

Vos convidam a visitar el lloc web corresponent al nivell del vostre fill/a per conèixer de més a prop la feina realitzada aquesta setmana, i a consultar el manifest de l'escola.

Dona dóna dona dóna

dona dóna dona dóna

dona dóna dona dóna

dona dóna dona dóna

dona dóna dona dóna

que violent és un accent

quan no fa prou diferencia.

Mireia Calafell. Barcelona, 1980


LA JAIA COREMA

Aquesta setmana, la Jaia Corema ens ha fet arribar una àudio explicant perquè no podia venir.

Ens ha encomanat aprendre una cançó ben divertida i amb molt de ritme.

Si clicau damunt la imatge podreu escoltar-la.

*Com veis, les cames ens van arribant cada setmana!!! Gràcies Jaia!!!

VIDEO 1.MOV

LA JAIA COREMA

Aquesta setmana la Jaia s'ha confós de dia i ja no ens ha trobat a l'escola. Tanta sort que encara hi havia n'Irene per poder tallar-li la cama i recollir el nostre regalet d'aquesta setmana!

Si clicau a la imatge podreu visualitzar el vídeo que hem rebut de la Jaia!

Ja sols queden 5 cames!

Fins la setmana que ve Jaia!

MANGO

Aquesta setmana ens ha tocat tastar aquesta fruita exòtica.

El mango és la fruita tropical per excel·lència. La seva polpa sucosa i dolça és plena de vitamines i antioxidants que ajuden a mantenir la salut en equilibri.

En el següent enllaç trobareu un article ben interessant on descobrireu les seves propietats, alguns beneficis i alguns consells culinaris.ARRIBA LA REPADRINA DE'N TOMEU, LA JAIA COREMA JA ÉS AQUÍ!


La vella Quaresma es prepara:

Ja n'hi ha prou de fer gatzara,

Carnestoltes, ja no manes,

a fer bondat set setmanes!

Nens i nenes ja n'hi ha prou

de fer-ho anar tot en renou.

Tinc set cames! Per què són?

Set cames per canviar el món.

Quan em tregueu la darrera

ja vindrà la primavera!

Qui et recordarà, carnaval?

Tot florirà, tant se val!

Quaresma, tot i que et trastorni,

tothom espera que torni.

Dijous gras, dijous llarder,

l'any vinent hi tornaré!

Anna Canyelles i Roser Calafell

Si pitjau damunt la imatge d'aquí damunt podreu visualitzar un tast del nostre dia a dia amb n'Emma.

15 FEBRER.

DIA INTERNACIONAL DE LA SÍNDROME DE ANGELMAN

La síndrome d'Angelman, descoberta l'any 1964 pel Dr. Harry Angelman, és una malaltia d'etiologia neurogenètica que es caracteritza per un endarreriment en el desenvolupament de la persona.


L’any 2012, algunes associacions angelman a nivell mundial van decidir designar un Dia Internacional per a aquesta síndrome. La iniciativa va tenir molt bona acollida.

Els principals objectius que es pretenien complir amb aquesta acció eren senzills:

 • crear consciència a nivell mundial pel que fa a aquesta condició

 • movilitzar la gent per a l’acció i afavorir la recaudació de fons a cada un dels països, mitjançant organitzacions nacionals.

 • promoure la investigació i els recursos educatius a cada país.

 • recordar a aquells àngels que ja no hi són.

Es va acordar finalment el 15 de febrer, ja que aquest és el mes que engloba les malalties rares i el 15 perquè és aquest el cromosoma afectat.


Així, el 15 de febrer de 2013 es va celebrar el Primer Dia Internacional de la Síndrome de Angelman.


Aquest 15 de febrer de 2021 volem donar visibilitat a aquesta malaltia i, a més, celebrar que ja fa 3 anys que comptam entre el nostre alumnat amb n’Emma. Ella pateix aquesta síndrome i el camí per arribar aquí on la trobem ara no ha estat senzill. Fent un petit recorregut per la seva història aquí a la nostra escola, Es liceu, cal remarcar que quan va arribar gairebé acabava d’iniciar l’aventura de caminar… en realitat durant la primera entrevista que vàrem fer amb la família encara no ho feia. Des d’aquell dia ha plogut molt i entre alguns neguits, pors i desconcerts iniciàvem plegats aquesta aventura. Mai no havíem tingut cap alumne amb les seves característiques, però també val la pena comentar que des del primer dia que va arribar a les nostres aules hem fet camí plegats.

El seu somriure etern ens acompanya des de sempre, també el seu geni i caràcter, no sempre ens ho posa fàcil… Dins el grup és una més, tot i que algunes propostes se li escapen una mica, ella si pot estar amb la resta es mostra feliç. La música, pintar, la psico, l’hort i el pati li donen llibertat per esplaiar-se i moure´s una mica més al seu aire; però fer el bon dia, escoltar un conte o seurer-se a berenar, activitats que impliquen necessitat d’atenció, cada cop li costen manco.

Avui celebrem què aprenem una mica més cada dia, gràcies a n’Emma, que ens ha demostrat la seva capacitat per seguir avançant i ens ensenya que, moltes coses que pensàvem impensables poden succeir. La màgia d’un àngel ens acompanya.

Aprofitam per fer arribar a la seva família tot el nostre suport per a la difusió, investigació i normalització d’aquesta síndrome, i agrair públicament la donació de mascaretes per a totes les seves companyes i companys i per a tot l'equip que treballem a diari amb n’Emma.

Si voleu conèixer una miqueta més la seva història vos convidam a què la seguiu mitjançant les seves xarxes socials: “My little angel by Emma”.

Ganes de trobar-nos; infants i mestres, grans i petits...

i amb aquestes ganes, compartim aquest desig.

Vos deixam aquest muntatge preciós amb una mica de nostàlgia...

Als espais de cada un dels grups trobareu un tast de com van aquests dies.

Esperem que gaudiu tant com nosaltres ho feim amb els infants.CARNAVAL, CARNAVAL!


El rei Carnestoltes ha vengut a anunciar l'arribada del carnaval. Ens ha trames tota la seva energia per informar-nos de com hem de venir la propera setmana:

Dilluns: no venim a escola!

Dimarts: alguna cosa pel coll i un calcetí de cada color.

Dimecres: vestits del color de la nostra aula.

Dijous: el cap decorat i/o ben pentinat.

Divendres: disfressa lliure.

Dilluns: amb pijama!


Clicau a la imatge i descobriu la màgia que ens ha duit el rei Carnestoltes.L'HIVERN


Arriba l’hivern, l’aire fresc dels matins, i les nits serenes, la incorporació a la nostra vestimenta de les botes, guants, bufandes i gorros de llana, les ganes de quedar una estoneta més al llit, olor de xemeneia encesa...

Les nines i nins ens hem endinsat en aquesta estació de l’any i vos convidam a visitar al lloc web de cada nivell els nostres projectes.

Als arbres del carrer

la tardor els despulla.

Quan arriba l’hivern

no tenen ni una fulla.

La neu a les teulades

fa el paisatge bonic.

Finestres entelades

arbres portant abric.

Núria AlbertíÀcida, rugosa, groga i marró, amb corona: PIÑA!

Aquesta setmana la protagonista del nostre projecte del berenar saludable ha estat.... la pinya!

Tot i que li hem trobat un punt àcid i una textura molt rugosa, la pinya ha agradat a la majoria dels infants d’infantil.

I era ben segur que no podíem deixar passar una celebració tan reconeguda a la nostra escola, es Liceu. Tot i les mancances degut a les limitacions que tenim en la situació actual, els més petits de l’escola hem pogut gaudir d’una festa de Sant Antoni amb la seva tradicional torrada de llongonissa i botifarró, el xivarri dels dimonis, i el toc de tamborino i fabiol.

Al llarg de la setmana, al lloc web de cada nivell hi trobareu un tast de la nostra celebració.


V I S C A S A N T A N T O N I !
SANT ANTONI 2021

Estimades famílies,

les festes de Sant Antoni ja són aquí. Malauradament no ho poguem celebrar tots plegats i al carrer, no volem que els vostres infants es perdin aquesta ja, tradicional, festa.

Aquí a l’escola les aules i els passadissos ja fan olor de dimonis, foguerons i festa, s’han omplert de música de ximbomba, glosses i cançons. El xivarri i la gresca s’han apoderat dels nostres espais aquests dies.

El proper DIMARTS 19 farem la tradicional torrada al pati d’infantil, mantenint en tot moment les mesures higièniques i de seguretat, tal i com ho hem estat fent fins ara. Berenarem de sobrassada i botifarrons, ballarem a ritme de jotes i boleros i potser que rebem la visita de qualque dimonió.

Per això us demanem que aquest dia les nines i els nins venguin vestits amb roba de color negre o vermell, així seguim ambientant el moment i evitam que els més petits de la casa es segueixin perdent coses.

Al lloc web específic de cada aula podreu veure com ha anat la setmana d'ambientació tant a les aules com als passadissos. Ha quedat tot enllestit per poder fer una bona festa!!!

SANT ANTONI ANAVA A ESCOLA

AMB UN LLIBRE A CADA MÀ

EL DIMONI HI VA ANAR

I LI VA PRENDRE EL BERENAR.

CALENDARI PSICO I ANIVERSARIS

Aquí teniu el calendari del segon trimestre. Al lloc web de cada nivell hi trobareu els horaris setmanals actualitzats.


FESTA DE NADAL

Avui han arribat els patges d'Orient, enviats per les seves majestats els tres reis mags: Melcior, Gaspar i Baltasar.

Ens han duit festa, ens han duit regals, ens han fet bulla, hem celebrat el final del trimestre com millor sabem amb els nostres infants.

Aprofitam l'avinentesa també per a desitjar-vos de part de tot l'equip d'infantil un molt bon Nadal i unes merescudes vacances!!!

Descansau, gaudiu del temps en família, però sobretot, passau-ho molt bé!!!

Ens veim el gener per a viure noves aventures!!!

MOLTS D'ANYS!!!

*si clicau damunt la imatge podreu veure com ha anat aquest matí.

Obrim portes i finestres! Deixem entrar la poesia

Com diu Montserrat Beltran quan algu recita poemes o els llegeix en veu alta, els infants capten de seguida la particularitat del llenguatge, que diferencien del d’ús habitual. Noten l’amabilitat i dolçor de la llengua i la força i intensitat de les paraules. Les poesies són formes d’aproximació al món literari que permeten estimular la imaginació i desenvolupar la sensibilitat per la música de les paraules.

Els infants d'Es Liceu ja han après la poesia de Nadal. Els més grans, mitjançant el calendari d'advent que cada dia destapava un vers. Si clicau les imatges les descobrireu.

4t

COM QUE SÓC PETITETA

L'ESCOLA ÉS TANCADA

LES JOGUINES

Queda inaugurat el passadís de Nadal

Clicau a la imatge per veure com ha quedat el nostre passadís de Nadal amb totes les estrelles que hem rebut.

Moltes gràcies famílies!

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

NABIUS!

Aquesta setmana continuam amb el projecte del berenar saludable. Avui hem tastat els nabius.

 • "Tenen un gust dolç però a la vegada és un poc àcid"

 • "Els nabius tenen una petita flor de cinc puntes"

 • "El seu color és morat, però molt fosc"

 • "Dins el nabiu hi ha llavors petites"


25N

Aprofitant que dia 25 de novembre és el Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones hem volgut publicar una versió del conte popular de La Caputxeta Vermella anomenat QUÈ EM CONTES CAPUTXETA?. Esperem que el gaudiu i que tots i totes poguem ser nosaltres mateixes.

Si cliqueu la imatge podreu accedir-hi.

BATUT DE PLÀTAN

Aquesta setmana seguint amb el projecte de BERENARS SALUDABLES hem inclòs totes les fruites de temporada i un batut hem tastat.

Que els més petits experimentin amb els aliments és una tasca divertida i educativa que aporta molts beneficis.

 • Els ajuda a desenvolupar les habilitats motores.

 • Assimilar conceptes i paraules noves.

 • Saber llegir i seguir una recepta adaptada a la seva edat.

 • Identificar els olors dels aliments i dels plats elaborats.

 • Fomentar la imaginació i la creativitat a través de la barreja dels aliments.

Ens agrada despertar la seva autonomia, crear vincles afectius i comunicatius i ensenyar-los a treballar en equipMOLTES FELICITATS!

La darrera setmana de cada mes, al lloc web de cada nivell (4t, 5è o 6è d’educació infantil) trobareu les imatges dels infants que han fet el seu aniversari.


PA AMB OLI

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Emmarcat dins el projecte de BERENARS SALUDABLES que hem iniciat enguany, hem decidit incorporar un cop al mes el pa amb oli.

El pa amb oli és una de les preparacions típiques de la cuina de les Illes Balears. Una bona costum estessa per tota la mediterrània.

Volem fer partíceps als nostres infants d'aquestes bones costums.

Si anau al lloc específic de cada un dels cursos dels vostres fills i filles podreu veure com han conegut els ingredients per a fer pa amb oli, com cadascú ha participat activament en la seva elaboració i què bé varen berenar totes i tos dimarts.

BIBLIOTECA

Aquestes dues setmanes al taller de contacontes de la biblioteca, na Neus ens ha traslladat al món del conte de "La Rateta que llegia a l'escaleta", de la col·lecció Contes desexplicats; ella no es va comprar un llaç per posar a la coa... un llibre va ser la seva elecció.

Si no coneixeu la seva història aquí descobrireu on neix allò d'anomenar "rates de biblioteca" a aquelles persones que els hi agrada llegir tant i tant.

PROJECTE BERENAR SALUDABLE

Al llarg d'aquestes setmanes vos convidam a acompanyar-mos en el desenvolupament del projecte del berenar saludable. Al lloc web de cada curs hi trobareu algunes de les activitats que fem relacionades amb el nostre projecte: coneixem fruites de temporada, preparem macedònia, pa amb oli, etc.

NIT DE LES ÀNIMES

Aquesta setmana hem treballat la nit de les ànimes a l'escola, al lloc web de cada curs hi trobareu algunes de les activitats que hem anat fent.

Aquí teniu un document molt interessant on s'explica de quina forma treballam aquesta celebració a les aules d'educació infantil.


Visitam la biblioteca de l’escola !


Tots els grups d’educació infantil visitarem la biblioteca cada 15 dies.

La nostra bibliotecària, Neus, ens preparà un taller de contacontes. Aquesta setmana descobrim la història de na Caputxeta forçuda.GIANNI RODARI

Avui, 23 d'octubre de 2020, Gianni Rodari haguès fet 100 anys. Nascut a Omegna, el 1920, és un dels escriptors més rics i prolífics, i ens ha regalat un centenari feliç i intens. Escriptor, pedagog, periodista és autor d’històries, poemes, rodolins i assajos.

Vos convidam a visualitzar un reportatge molt interessant.

Clicant la imatge trobareu un dels contes que sovint explicam a les aules. Bon cap de setmana!
A quin lloc privilegiat de l'escola hi podem trobar sa botiga, sa perruqueria "Ses piules", el taller "Ses tatxes", cal metge o sa cuineta?

Ho heu endevinat! A sa ludoteca!

Avui reiniciam aquest projecte tan especial, amb moltes ganes i il·lusió.


TALLERS D'EXPERIMENTACIÓ

Els tallers d'experimentació, consisteixen en experimentar amb els cos i els sentits, desenvolupant així l'atenció, l'observació, la capacitat d'anàlisi, la memòria, l'autonomia, la creativitat; també es coneixen diferents espais i materials com poden ser materials naturals, aigua, terra i farina, arena, fang, llegums i sal, construccions, guix, mesurar, pintura, papers de color, aromes

Als tallers és possible tafanejar, provar una i una altra vegada, concentrar-se, explorar, cercar solucions i actuar amb calma sense l'obsessió d'obtenir un resultat costi el que costi. Els tallers són espais de creixement en què els nins i nines aprenen divertint-se i jugant. Estan elaborats per promoure reflexions i suggeriments de repercussió immediata.

El paper de la mestra és d'organitzadora i facilitadora amb la finalitat d'intervenir el mínim possible i observar i avaluar de manera externa.

En els tallers d'experimentació es creen situacions perquè els infants puguin descobrir, discriminar, manipular, comparar, analitzar, etc, amb la finalitat d'anar introduint el mètode científic, així com diferents tècniques plàstiques i d'habilitats, i sense oblidar la importància de les vivències personals com a part de la formació de la persona.


Vos informam que l’horari de tallers d’experimentació queda així:


Dilluns: Grup blau i grup vermell

Dimarts: Grup groc i grup taronja

Dimecres: Grup rosa i grup verd

Dijous: Grup negre

Divendres: Grup lila


És important que aquests dies els infants portin roba que pugui embrutar-se i portin la bata a l’escola.


L’escola s’omple d’infants

Al lloc web de cada nivell hi trobareu una petita reflexió de Begoña Ibarrola acompanyada d'un petit recull d'imatges dels infants a l'escola.

HORT

El nostre projecte d’Hort ja està en marxa. Aquestes setmanes passades hem anat arreglant el nostre hort amb na Pitu, la nostra mestra d’hort. Després de tants de mesos necessitava una bona neteja i, tot i que ens ha dut molta feina, ho hem aconseguit!!!

Vos informam que l’horari queda així:

Dilluns: 4t A (verd), 4t B (taronja) i 6è A (negre) d’infantil.

Dimecres: 5è A (lila) i 5è B (groc) d’infantil.

Dijous: 4t C (vermell), 5è C (rosa) i 6è B (blau) d’infantil.


COMENÇA LA PSICO

Estimades famílies !


Aquesta setmana ja hem iniciat el projecte de psicomotricitat amb la nostra psicomotricista, na Nana.

Teníem moltes ganes de poder gaudir d’aquest espai.

Volem informar-vos que degut a les indicacions de seguretat relacionades amb la Covid19 els grups de 4t d’educació infantil tendran disponible l’aula els divendres durant dues setmanes seguides i una no, mentre que els grups de d’infantil disposaran d’aquest espai els dilluns dues setmanes seguides i una no i els de 6è podran gaudir de la psico els dimarts cada dues setmanes.

*Vos recordem que després de cada sessió, els infants tornaran els calcetins de psico a casa per fer-los nets i tornar-los abans de la propera sessió.

INFORMACIÓ NOU CURS ESCOLAR

Si cliqueu al títol d'aquesta notícia, trobareu tota la informació i novetats referent al nou curs escolar.


08/09/2020

EL NOSTRE COMIAT

L'equip d'infantil presenta, el nostre comiat. Cliqueu damunt la imatge i podreu accedir-hi.

Si voleu les fotografies que surten al vídeo, cliqueu l'enllaç corresponent:

Marineres i Mariners Ecologistes

Pescadores i Pescadors Fars

Submarinistes Surfistes

19/06/2020

II BLOC.

LA GRAN FÀBRICA DE LES PARAULES

Aquí vos deixam algunes propostes més relacionades amb el conte publicat la setmana passada. Si pitjau damunt la imatge podreu accedir al document.

MINICONTES: UN CONTE ABANS D'ANAR A DORMIR

QUI ESTIMA ELS LLIBRES? ENTREVISTES

Aquesta vegada vos presentem algunes entrevistes que fan les “rates reporteres” a alguns personatges populars com el Patufet, la Rínxols d’or, la Caputxeta vermella o el Cavaller Sant Jordi. Elles, recomanen alguns contes als personatges, igual podem seguir els seus consells i ampliar la nostra biblioteca. Si cliqueu la imatge trobareu les entrevistes.

LA SERP ARC DE SANT MARTÍ

I en aquesta secció “Contes per tocar el cel amb un dit” no podia faltar aquell que intenta explicar el fenomen de l’Arc de Sant Martí, símbol d’unió i esperança. I és que al llarg de la història s’ha utilitzat com emblema per defensar causes socials. Per atenuar l’aïllament social, els infants d’Itàlia, de forma espontània, van començar a penjar als balcons llençols i cartells amb l’Arc de Sant Martí, i aquest moviment també va arribar a la nostra illa. Aquest conte explica una de les versions que narraven els nostres avantpassats quan encara no podien explicar aquest fenomen. Cliqueu la imatge i ho descobrireu. I aquí la proposta.

12/06/2020

IMPORTANT! HEM ORGANITZAT UNES SESSIONS DE RETROBAMENT.

Estimades famílies, entram a la fase 3 i ens arriben noves mesures entre les quals, destacam la possibilitat d'establir relacions més properes i humanes que ens permeten de cada vegada més, a poder gaudir del nostre dia a dia amb menys restriccions.

Com no podia ser d'altra manera, durant tot aquest temps, ens hem adaptat a la nova situació, ens hem reinventat, ens hem reciclat i hem intentat estar al vostre costat i paliar els aspectes negatius del confinament amb diferents recursos i propostes.

Aquest procés d’adaptació s’ha viscut intensament també a cada una de les llars de la comunitat educativa.

El context més adequat per a l’ensenyament és el presencial on el contacte diari entre alumnat, famílies i personal de centre ens enriqueix de manera mútua.

És per això, que amb les noves instruccions de la conselleria d'educació, volem aprofitar l'ocasió per acomiadar-nos de cada un/a dels nostres infants de manera presencial, de forma organitzada i segura respectant totes les mesures sanitàries. Per això us animem a assistir a les sessions que us proposam.

En el supòsit que alguna família necessiti demanar cita prèvia fora d'aquest horari, es pot posar en contacte amb el/la seva tutor i concretarem la cita.

A continuació us informem de l'horari de les sessions dels vostres fills/es:

https://drive.google.com/file/d/1GZEbp7Pymt7ViwMOP97QLsW_CbLEvOZH/view?usp=sharing

És imprescindible que respecteu els torns d'entrada i sortida i llegiu detingudament amb els vostres fills/es les mesures sanitàries que teniu a continuació.

https://docs.google.com/document/d/1zFoKS6d943LLQOp2XA7UbcKZ0NLqFkFwdByTDPx42wc/edit?usp=sharing

Dins els horaris establerts, l'entrada es realitzarà per la porta del carrer Cabana i la sortida per la porta verda del carrer Balanguera.

Per protocol, les famílies no podran entrar al centre i l’alumnat ha de venir sense material de casa.

És recomana l’ús de mascareta a infantil i es fa obligatoria a primària.

Necessitem que contesteu el qüestionari que heu rebut per correu per tenir constància que heu llegit el protocol d’entrada i sortida i us comprometeu a cumplir-ho .

Moltes gràcies.LA GRAN FÀBRICA DE LES PARAULES

Aquesta setmana vos oferim aquest conte fantàstic La gran fàbrica de les paraules, d'Agnès de Lestrade. Una història que desprén màgia.

Si pitjau damunt la imatge hi podreu accedir.

I tot seguit, vos adjuntam una proposta relacionada. Pitjau aquí per accedir al document.

09/07/2020

MINICONTES. UN CONTE ABANS D'ANAR A DORMIR

EL PAÍS AMB EL "DES" AL DAVANT

Seguim amb l’autor Gianni Rodari, aquesta vegada amb el conte “ El país amb el DES al davant” que forma part d’un dels seus llibres més famosos: Contes per telèfon. Una oportunitat per jugar amb la nostra llengua. Si clicau damunt la foto podreu llegir el conte. I aquí, la proposta.


MARINA. A CAVALL ENTRE EL CONTE I LA POESIA

Ve l’estiu. Segur que alguns de vosatres ja heu pogut trepitjar l’arena de la nostra estimada Mar Mediterrània... Aquí vos deixam una petita història amb gust de sal. N’Elisabet Abeyà diu que quan comencem la nostra vida, som respiració. I potser també poesia, perquè l’una i l’altra són inseparables. Clicau la imatge i veureu el poema. Canviau-li el nom, pel del vostre fill o filla. Aquest fet no altera la rima i potser els farà més il·lusió.

05/06/2020


II BLOC. LA CASA DE LA MOSCA FOSCA

Si pitjau damunt la imatge trobareu el segon bloc d'activitats relacionades amb el conte de la mosca fosca.

02/06/2020

MINICONTES. UN CONTE ABANS D'ANAR A DORMIR

CONTES DEL PER QUÈ: PERQUÈ LES ÒLIBES FAN UH, UH, UH?

Els cants dels ocells són enigmàtics, poètics i intrigants. N’hi ha que es poden reproduir amb una flauta, amb la veu, n’hi ha que sembla que els entenguem, n’hi ha d’agradables i altres més cridaners. Segur que durant aquest temps de confinament hauràs pogut sentir-ne molts: mèrleres, puputs, gorrions, mussols... Però com és que n’hi ha que són tan elaborats i altres tan senzills? Les preguntes poden ser infinites i les respostes encara més. Avui, en la secció dels “contes del per què” responem sobre l’origen del cant de l’òliba. Cliqueu la imatge i ho descobrireu.

LA HISTÒRIA DEL NOM DE L'ARBRE


Les llegendes que recullen els pobles i que perduren en el temps sempre creen ressonàncies en els cors de qui les escolten. A aquest conte que vos presentem, inspirat en un conte africà, veureu que qui assoleix el repte que es planteja acaba sent el personatge aparentment menys dotat, però la voluntat i l’estratègia el fan reeixir i això afavoreix en molts sentits tota la comunitat. Quin animal deu ser? Cliqueu la imatge i pareu atenció!

29/05/2020

I BLOC.

LA CASA DE LA MOSCA FOSCA

Aquí trobareu el primer bloc amb les activitats relacionades amb el conte publicat fa una estona. Féu clic damunt la imatge per accedir-hi.

26/05/2020

La Casa de la Mosca Fosca

Aquí teniu el conte La Casa de la Mosca Fosca, d'Eva Mejuto. Quedau tots convidats a la festa de la Mosca Fosca i a menjar un trosset de pastís de mores.

Esperam que vos faci gaudir molt!

Si clicau damunt la imatge podreu accedir al conte.

26/05/2020

MINICONTES. UN CONTE ABANS D'ANAR A DORMIR

CONTES AMB VARETA MÀGICA

Una nova secció inauguram dins els MINICONTES. Aquells de fades, bruixes i bruixots que requereixen vareta màgica. En aquest cas, és la història de dues germanes fades molt diferents, una a qui li agradava fer coses grans i ben vistoses i l'altre fer tasques senzilles però molt ben fetes. Clicau la imatge i descobrireu aquest fantàstic relat.

LA POMA QUE VOLIA SER UNA ESTRELLA

Per explicar aquesta història necessitam una poma i un ganivet. La història evoluciona mentre arriba el moment d'obrir la poma. Amb gestos lents i silencis necesaris podem anar pelant la poma fins que l'haurem de tallar pel mig de manera horitzontal. La sorpresa i la meravella es dibuixen a totes les cares en descobrir què hi ha al cor de les pomes. Si clicau la imatge ho descobrireu i aquí trobareu una recepta ben gustosa!

22/05/2020

II BLOC. M'AGRADA COM SÓC

Vos deixam el segon bloc d'activitats del conte "M'agrada com sóc". Per accedir al document heu de pitjar damunt la imatge.

Preparau-vos per moure l'esquelet!!!

19/05/2020

MINICONTES. UN CONTE ABANS D'ANAR A DORMIR

EL GALL PERET

Inauguram la secció CONTES ENCADENATS que com ja vam explicar són aquelles històries que van sumant personatges, tot seguint la mateixa estructura. Als més petits els agrada molt perquè poden preveure i anticipar allò que succeirà i els dóna seguretat. Si clicau damunt la imatge el podreu veure.


EL PET DEL BOU

A aquest conte amb proposta surten uns personatges molt coneguts del repertori de tradició oral de les primeres edats. A veure si els reconeixeu! Si clicau sobre la imatge trobareu el conte i aqui la proposta.


15/05/2020

I BLOC. M'AGRADA COM SÓC

Vos deixam, una setmana més, el primer bloc de propostes d'acitvitats del conte publicat avui matí.

Clicau damunt la imatge per accedir al document.

Esperam veurer-vos a tots als àlbums d'aula!

12/05/2020

M'agrada com sóc

Aquí teniu el conte M'agrada com sóc, d'Allia Zobel-Nolan. Un conte per aprendre que les nostres diferències són allò que ens fa tan especials.

Esperam que vos faci gaudir molt!

Si clicau damunt la imatge podreu accedir al conte.

12/05/2020

MINICONTES. UN CONTE ABANS D'ANAR A DORMIR

QUI SÓC JO?

Enguany es compleixen 100 anys del naixement de Gianni Rodari. És per això que aquest autor d'una gran quantitat de contes de literatura infantil i juvenil, no podia faltar en aquesta secció. Si pitjeu la imatge podreu trobar el conte i si pitjeu aquí, la proposta que vos suggerim.

LA FADA DE LA NIT

Inauguram la tipologia "CONTES PER TOCAR EL CEL AMB UN DIT" i vos proposam "La fada de la Nit", un conte que ens permet fer volar la imaginació quan observem una nit estelada. Si vols, pots intentar cercar les constel·lacions que hi ha a la imatge. No oblideu que clicant-hi a sobre, trobareu el conte.

08/05/2020

II BLOC. NEDA QUE NEDA

Si pitjau damunt la imatge podreu trobar un altre recull d'activitats relacionades amb el conte "Neda que neda".

RECORDAU QUE PODEU PENJAR AL VOSTRE ENLLAÇ D'AULA FOTOS QUE REPRESENTIN ALGUNES DE LES ACTIVITATS PROPOSADES!!!

05/05/20

MINICONTES. UN CONTE ABANS D'ANAR A DORMIR

A continuació podreu gaudir de dos minicontes més, continuant amb aquesta secció inaugurada el passat divendres. Com que demà és festa, hem aprofitat per publicar-ho avui. Bon pont!

30/04/2020

ELS CONTES DEL PER QUÈ

Perquè els gats i els gossos no són amics?

Clicau damunt la imatge i ho sabreu!

UN CONTE, UN JOC

EL GIRA-SOL. Si clicau damunt la imatge trobareu el conte.

Aquí trobareu la proposta de joc i aquí la cançó per realitzar-lo.

I BLOC. NEDA QUE NEDA

Si pitjau damunt la imatge trobareu un primer recull d'activitats relacionades amb el conte "Neda que neda", que hem publicat avui mateix.

28/04/2020

NEDA QUE NEDA

Aquí teniu el conte Neda que Neda, de Leo Lionni, una història encantadora sobre un peixet molt petit que fa coses extraordinàries.

Esperam que vos faci gaudir molt!

Si clicau damunt la imatge podreu accedir al conte.

28/04/2020

MINICONTES. UN CONTE ABANS D’ANAR A DORMIR.

A continuació i, inspirades amb la diada de Sant Jordi d'ahir, 23 d'abril de 2020, inauguram una secció anomenada MINICONTES: UN CONTE ABANS D'ANAR A DORMIR. Trobareu tota la informació aquí i més a baix, els dos primers minicontes que publicam. Vos esperam cada divendres per començar el cap de setmana.

24/04/2020

CONTE AMB PROPOSTA


A CAVALL ENTRE EL CONTE I LA POESIA


PROPOSTES SANT JORDI

Estimades famílies,

Com ja sabeu, avui dia 23 d’abril és Sant Jordi. És un dia molt especial. Els contes i les històries agafen molt de protagonisme aquest dia a la nostra escola, però enguany, com ja sabem, no el podem celebrar així com ens agradaria. Però no passeu pena perquè hem preparat un recull d’activitats i propostes perquè pugueu gaudir a casa amb les vostres famílies aquest dia tan divertit.

Esteu preparats? Si cliqueu a la imatge trobareu les activitats!

Una abraçada i ànims!

L'equip d'infantil.


23/04/2020

PROPOSTES ZEBRA CAMIL·LA

Estimades famílies !

Com ja sabeu, hem tornat d'unes vacances un poc diferents.

Ara, vos convidam a que cada setmana, en la mesura del que pugueu, us animeu a fer alguna de les activitats que proposam.

Aquesta setmana volem recordar aquell conte meravellós que vàreu poder escoltar : La zebra Camil·la.

Vos recomanam que el torneu a escoltar perquè aquí vos deixam un recull d'activitats molt divertides que segur que requereixen de la vostra atenció.

A la imatge podreu trobar el document.

Ànims i una abraçada molt forta! Tot anirà bé!

L'equip d'infantil.


21/04/2020

Pitjau a la imatge!

JAIA (tall 7)

Estimades famílies !

La Jaia ha quedat sense cames! Però aquests dies ha fet una feina recollint totes les fotografies que li heu fet arribar. Ens ha deixat un darrer missatge per tots es nins i nines des Liceu


Així, la Jaia ens diu adéu, fins l’any qui ve, i ens envia molta força i ànims


08/04/2020

La zebra Camil·la

Aquí teniu el conte de la Zebra Camil·la de n’Óscar Villán i Marisa Núñez.

Parau atenció… a veure si identificau algunes de les veus

Si pitjau la imatge trobareu el conte!


02/04/2020

JAIA ( TALL 6)

Estimades famílies,

S’acosta Pasqua i a la Jaia ja només li queda una cama. Aquesta setmana té un repte molt divertit i per fer amb família, on no només gaudirem d’una estona totes i tots plegats, sinó que també disfrutarem d’una bona gastronomia illenca.

És moment de fer crespells, rubiols, panades…


Aquí vos deixam un parell de receptes per preparar amb família.

*No oblideu enviar les vostres fotografies al correu: IVALDIVIA@ESLICEU.COM

01/04/2020

IOGA EN FAMÍLIA

A continuació vos feim arribar un document animant-vos a realitzar ioga des de casa. Esperem que vos agradi .

A la imatge trobareu totes les activitats!


30/03/2020

INVENCIBLES

Des de l’equip d’educació infantil vos fem arribar aquesta cançó per animar als infants a ser positius aquests dies de confinament.

27/03/2020

JAIA (TALL 5)

Estimades famílies, a la Jaia només li queden dues cames. Avui hem tallat la quinta cama! I com cada setmana la Jaia ha volgut enviar-nos un missatge.

El repte d’aquesta setmana és fabricar un joc o una joguina reutilitzant materials.

Per exemple, ens proposa fer un joc de dòmino amb cartró, un cotxe amb diferents envasos, una casa per a ninots amb un envàs de detergent, o una guitarra amb cartró i elàstics.

Ara sí, deixau córrer la vostra imaginació!

*No oblideu enviar les vostres fotografies al correu: ivaldivia@esliceu.com

26/03/2020

REPTE 4 (JAIA)

Bon dia!

Amb la finalitat de que els alumnes puguin veure alguns dels seus amics i amigues i que la jaia estigui assebentada dels reptes que anam aconseguint, vos feim arribar els circuits i escultures del repte número 4.

Totes les idees que heu tingut són molt interessants i divertides. Enhorabona!

Pels q encara no heu enviat les fotos, no passeu pena, les anirem afegint a mesura que ens vagin arribant

25/03/2020

RECEPTES PER ELABORAR AMB ELS INFANTS

En aquests moments que vivim és important trobar activitats que ens ajudin a descansar la ment. Una opció fàcil i entretinguda és cuinar amb els infants ja que, a més de passar-ho bé, podem aprendre moltes coses: mesures, quantitats, procediments… i moltes coses més! Aquí vos deixam un petit recull de receptes senzilles per cuinar aquests dies.

Aquí teniu el document!

23/03/2020

CONCERTS EN FAMÍLIA

Benvolgudes famílies!

Avui podrem gaudir d’un concert en directe de na Dàmaris Gelabert. Segur que els infants coneixeran algunes de les cançons que cantarà i que hem treballat a l’aula per aprendre les rutines.

Ara que tots hem de quedar a casa, és una bona oportunitat per gaudir de petites coses com cantar cançons en família.

Junts podrem superar aquests moments!

https://www.youtube.com/user/damarisgelabert

18/03/2020

JAIA (TALL 4)

Estimades famílies, a la Jaia li han tallat la quarta cama. Com que ella també ha quedat a casa ens ha volgut enviar un missatge. Com sap que aquesta setmana totes i tots estarem a casa, ens proposa fer un circuit amb els envasos buits per casa nostra, si no tenim gaire espai podem fer una escultura o una construcció .

18/03/2020

Recomanacions i suggeriments per a Educació Infantil

ALTERNATIVES PER A PODER FER AMB ELS VOSTRES FILLS/ES SI HO CONSIDEREU OPORTÚ. EN CAP CAS ES TRACTA DE TASQUES OBLIGATÒRIES.

Per tal d’amenitzar aquests dies que ens veiem obligats a quedar a casa, des de l’escola, les mestres d’infantil vos han preparat una sèrie de recomanacions relacionades amb la lectura d’alguns contes, la música, l’experimentació, la llengua anglesa o la visita de la la Jaia Quaresma.

AQUÍ TENIU LES PROPOSTES

Molts ànims en aquests moments difícils que estam vivint. Estam a la vostra disposició pel que necessiteu.

Una abraçada, l’equip docent

16/03/2020