NEGRE I BLAU

PUNT I FINAL

Els petits grans d’infantil ens deixen per iniciar una nova aventura!! Vos desitjam molta sort en aquesta nova etapa. Una abraçada ben forta de part de tot l’equip; especialment de na Patri i na Noemí.

MOLTES FELICITATS!

Aprofitant la nostra sortida a la platja, hem pogut celebrar amb els nostres companys i companyes de l'aula el nostre aniversari.

Ara si, tots tenim 6 anys!

sortida a lluc

"Anem d'excursió, Quina emoció.

Estem contents, Marxem, marxem.

Anem d'excursió, Quina emoció.

Estem contents, Marxem, marxem,

Ja ens n'anem.

A la platja o a la muntanya,

Anem en cotxe o autocar.

Amb els mestres o amb els pares, Tant ens fa

Si el que fem és anar d'excursió."

Cançó "Anem d'excursió" de Dàmaris Gelabert.

Es podria dir que aquestes setmanes és el nostre hit! Per fi hem pogut anar amb autocar a la muntanya... Ha estat un dia ben entretingut: hem vist galls i gallines, hem cercat en Paco (l'ase), hem conegut diferents plantes, hem passejat entre la natura... Al vídeo veureu un trosset de l'aventura.

La setmana que ve, el següent capítol!!!

La reflexió i la innovació educativa són processos que conformen la manera de fer de la nostra escola: tot allò que es proposa té un sentit pedagògic. Per això, aquests dies, dos petits projectes han cobrat vida al grup negre i al grup blau, de les màgiques mans de la nostra practicant, na Francina, que ens ha acompanyat aquests darrers 4 mesos.

hotel d'insectes

Una de les finalitats del nostre projecte educatiu és que els infants respectin i estimin la Natura de la qual formen part (Projecte Educatiu de Centre, 2017). Ara bé, aquesta cura es nodreix de les mirades curioses i preparades per entendre com esdevé una relació vertadera i sana amb l'entorn natural. Per aquest motiu, els infants han duit a terme un hotel d'insectes amb el propòsit no només d'oferir allotjament als petits insectes amb qui conviuen a l'hort, sinó també de comprendre la simbiosi positiva que es genera entre aquests petits animals i les plantes que ells/es mateixos/es han cuidat. Així doncs, l'hotel d'insectes acompanya el nostre hort gràcies a l'escolta participativa, a les habilitats i a la il·lusió dels infants del grup negre!

diari d'aprenentatge

L'aprenentatge és un procés que ens acompanya durant tota la nostra vida, no té edat i ens ajuda a créixer (externament i internament). Per tant, cal posar-hi una atenció especial. El diari del grup blau ha nascut amb la intenció de despertar i acompanyar la consciència que tenen els infants dels seus mateixos processos d'aprenentatge. De fet, han començat a destriar el que és un simple esdeveniment d'allò que és un aprenentatge, mitjançant un diari d'aula on expliquen el que han après i com ho han après. D'aquesta manera, al CC Es Liceu insistim en aprendre a aprendre, perquè la qualitat educativa parteix del respecte i la confiança en les capacitats de tots i cada un dels infants, sense deixar al marge -evidentment- la primera infància.

MOLTES FELICITATS!

Aquesta setmana, acompanyats de bon temps, celebram els aniversaris de n'Alexandra, Valeria, Aina, Valentina i Lucas!

Feliços 6 anys!


anam al pati gran

Estar a sisè d’infantil ens fa sentir un poc especials; el pròxim curs serem part de primària.

Podem ser petits i, al mateix temps, grans; sabem moltes coses, però en podem aprendre moltes més.

Ens fa sentir un poc insegurs per una nova etapa, però també estam emocionats.

Ens fa sentir moltes coses, entre d’altres: ens feim grans!


Aquestes darreres setmanes hem tengut l’oportunitat d’anar al pati de primària. Aquest espai era un poc desconegut per nosaltres, però anant allà hem pogut explorar, observar, jugar, provar i compartir. Compartir un amb tots, una mica, la que serà la nostra futura experiència.


L’oliós escriny calla en el crit

del cos impotent de rendir-se,

i et sotmets a filar el temps,

i et fas compositor del món,

en l’harmonia dels anys passats,

i fent música al sol aconsegueixes

veure de nou la llum d’antany

perdent la por de fer-te gran.[…]


Eloi Planes


*Si clicau damunt de la imatge veureu com ens ho hem passat en el pati del pins!

ANAM DE SENDERISME !

Podreu accedir als àlbums de fotos clicant sobre les imatges.

Sortir a passejar, a caminar, a perdre’s entre la natura, explorar... hauria de ser una de les nostres prioritats en el dia a dia.

Per sort comptam amb un gran espai exterior a l’escola i el nostre apreciat hort... sortir a l’exterior és cobrir una necessitat vital dels infants, relacionat directament amb el desenvolupament integral de la persona.

“El compromís i el respecte pel medi ambient són actituds que s’adquireixen principalment a la infància, però no mitjançant la informació, sinó des de les relacions properes i positives amb l’entorn” (Freire, 2011).


Hem volgut compartir amb vosaltres un article d’un blog on parla, precisament, de la importància del contacte amb la natura, tan necessari pels més menuts i pels més grans. El trobareu en aquest mateix enllaç.

Si clicau a la primera imatge podreu veure com ens hem inspirat!

aturar-se a observar i crear

Aquesta setmana hem gaudit amb tots els sentits la calma, l’observació i la creativitat de dibuixar les flors del nostre hort. Una vivència carregada d’un clima perfectament preparat per a què, a través de l’acte de dibuixar, es desperti no només la curiositat per conèixer una mica més el que significa la primavera, sinó també la capacitat per focalitzar l’atenció als detalls que componen les nostres flors. Percebre i comprendre la diversitat que podem trobar a la naturalesa passa necessàriament per l’exercici d’observar amb cura i atenció el nostre entorn. Per aquest motiu, al CC Es Liceu donam importància a crear moments tranquils i rics en experiències sensorials, ja que és així com es potencia l’hàbit de saber mirar, de fer-se preguntes, d’explorar i investigar, etc.; aspectes imprescindibles en la gran tasca de créixer i d’aprendre.


El famós psicòleg Jean Piaget (1896-1980) explicava que, durant la primera infància, el procés d’aprenentatge beu directament de les experiències concretes obtingudes a través dels sentis. Així doncs, les textures, les aromes i els sabors acompanyen a la vista per construir les interpretacions que fan els infants del seu entorn més proper i, a mesura que les seves capacitats cognitives van creixent, també van adquirint una major facilitat per representar mitjançant el llenguatge lingüístic i artístic tot el que van aprenent.


En definitiva, el simple acte de mirar detingudament una flor en realitat es converteix en una font plena de nous camins d’aprenentatge i de noves maneres d’entendre l’entorn natural. De fet, i ja per acabar, Hoyuelos (2014) diu que “se trata de hacer extraño lo familiar, dándole una nueva interpretación”, ja que “las criaturas son inéditas porque llevan la fascinación de lo desconocido, la incertidumbre de lo inesperado” (p. 13).


REFERÈNCIES:

Hoyuelos, A. (2014) Los tiempos de la infancia. Extret de: https://red.aeiotu.org/wp-content/uploads/2021/01/M-ORGPEDAGOGICA-1-Los-tiempos-de-la-infancia.pdf

PROPOSTES D'AULA II

Seguint amb el primer document de propostes vos convidam a seguir tafanejant en el dia a dia de l'aula. A l'àlbum que trobareu clicant sobre la imatge podreu veure quines són algunes de les propostes que complementen la tasca principal que es dur a terme amb la mestra a les taules principals de l'aula; on es treballa de manera més específica continguts relacionats amb el projecte en vigor que s'estigui treballant en aquell moment (Sant Jordi, 40 anys, l'hivern...).

Aquest cop ens hem centrat més en els escenaris i en les propostes més enfocades a la lectoescriptura, tot i que veureu una mica de tot.

"El joc és una emoció, i si no hi ha emoció no hi ha joc. Jugar no és entretenir, els infants no necessiten que els entretinguem, necessiten que els deixem llibertat per provar-se, medir-se i jugar-se. I per això, el paper de l’adult acompanyant davant el joc és el de vetllar per un entorn segur però ric." (Associació El Saüc)

Si convidau als infants a veure l'àlbum amb vosaltres, segur que ells mateixos us explicaran millor que ningú altre com funcionen cada una de les propostes.

MOLTES FELICITATS!

Aquesta setmana ha estat el torn de na Chloe, en Pere, na Paula, n'Hugo i n'Emma D. Tots i totes han pogut gaudir de celebrar el seu aniversari amb els nins i nines de de la seva classe.

Feliços 6 anys!

Ja ha arribat la PRIMAVERA! A la classe hem volgut estrenar aquesta estació plantant una llavor, encara no volem donar pistes de quina... Durant el curs entre totes les classes hem cuidat el nostre hort i, com podeu veure al seu apartat, no ens va gens malament!


Aquesta vegada hem volgut fer-ho dins la nostra aula. El fet de tenir el procés de creixement d'una planta tan a prop, ens fa connectar amb el cicle de la vida que ens envolta. No es tracta només de plantar, sinó de cuidar, observar, estimar, compartir i respectar els ritmes.


Activitats com aquestes potencien la relació entre els infants i el seu entorn on ells mateixos “elaboren coneixements, els arriben dades sobre aquesta realitat que són reelaborades i utilitzades. Al mateix temps, van adquirint una manera de conèixer, una manera d’aprendre, tot posant en joc les seves capacitats i competències” (Blasi M., 2003).


Capacitats i competències que s’han anat desenvolupant al llarg del curs de la mateixa manera que ara creixerà la nostra llavor. Tenint cura, tenint respecte i paciència, compartint amb els altres, observant i reflexionant i sentint amor pels altres i nosaltres mateixos.


Si clicau damunt les imatges de l'esquerra podreu sentir el so de la primavera.

MOLTES FELICITATS!

Aquesta setmana en Sergi, Emma i Miquel han celebrat el seu aniversari amb tots els seus companys i companyes de la classe del color blau.

Ja en tenim 6!

Molts d'anys!

No dic el meu color

perquè estic ben colorada,

agrada molt el meu sabor

i estic fantàstica amb nata.

Ja sabeu que hem berenat avui?

Clicant a les dues imatges podreu veure com ha anat aquest berenar.

LA IMPORTÀNCIA DE CELEBRAR

CELEBRAR (DEFINICIONS):

  1. Acomplir amb solemnitat seguint un ritual.

  2. Portar a terme un acte sotmès a una normativa determinada.

  3. Fer activitats festives.

  4. Alegrar-se per un fet.


Les celebracions tenen el seu origen des de fa milers d'anys, a la tradició pagana trobam els primers exemples, on encenien una espelma per a desitjar a la persona en concret un bon any

Els aniversaris són un moment especial que serveixen per celebrar el naixement d’algú o l’inici d’alguna cosa. Ens connecta directament amb l’alegria, ens connecta amb l’existència, amb l’aquí i l’ara. Es posa de manifest el passat i serveix per expressar els desitjos cap a un futur en positiu.

Els rituals són importants, ens mantenen connectats. Fer alguna cosa especial aquell dia o aquell any en concret en què es celebra alguna cosa és important per validar aquell any que ha passat, el què ha conformat la història concreta d’algú o alguna cosa...

En funció de la cultura, tradicions i famílies, es poden dur a terme celebracions de molts tipus diferents. Organitzar una festa no és una tasca fàcil, i manco si s’ha de fer entre 25… però amb bona voluntat, converses, decisions i alguna que d’altra rialla, hem fet feina de valent als dos grups i unint esforços i idees, aquesta setmana hem celebrat els 40 anys que celebra enguany Es Liceu.

Vàrem preparar amb molta il·lusió una bona llista de tasques per fer abans de dur-la a terme: la llista de la compra, una llista de música, invitacions, decoració… i mans a l’obra, ens n’hem ensortit prou bé. Els dos grups han treballat amb les cuineres per a fer pastissos, elles ens han deixat els ingredients (perquè euros no en teníem, com bé han expressat els infants); hem elaborat banderoles i pinyates, un cartell, hem fet pintxos de fruita, les cuineres ens han fet suc de taronja… en fi… tot estava a punt!!!

No ha estat una festa ben bé com ens havíem imaginat, mancàveu, sobretot vosaltres, les famílies; però tot i així, la música, menjar i beure, i decoració, no han faltat. En el següent liNk podreu veure un tast de la festa. Veureu que bé ens ho hem passat!!!

EL TEXT INSTRUCTIU

Els textos instructius tenen com a finalitat donar les instruccions precises perquè puguem aprendre a fer una cosa seguint, de manera ordenada, tots els passos necessaris.

RECEPTA DE CUINA

I, nosaltres hem fet una recepta de cuina: pastís de xocolata, per la nostra festa.

Clicant a sobre de cada una de les imatges veureu el procés que hem seguit als dos grups.

QUÈ S'ESTÀ CUINANT PER LES AULES DE 5 ANYS?

Endevina, endevinalla... als grups blau i negre s'està cuinant alguna cosa que aviat descobrireu. Vos convidam a visualitzar el vídeo, clicau damunt la imatge, i trobareu algunes pistes.

8M, DIA DE LES DONES

A partir de la inspiració de 8 dones extraordinàries a infantil hem treballat de manera conjunta cap al 8M.

Al mur principal trobareu qui són aquestes 8 inspiracions amb històries valentes que anaven a contracorrent. Vos convidam a visitar els murs de tots els nivells per apreciar com ha quedat el nostre passadís; vestit de lila i de dones.

Aquí, podreu veure la nostra aportació.

Les petites&grans d'infantil han fet un autoretrat; amb l'ajuda dels companys li han posat color; i plegats hem donat color a un racó del passadís.

A partir de les històries de Greta Thunberg i Maria Montessori hem enllestit el tema per donar visibilitat a dones que han tingut un impacte important i necessari per fer passes en el món del feminisme.

NEGRE

Ara sí, les nostres aules tenen identitat pròpia. Si algú ens cerca ens pot trobar ben fàcilment!!!

Enguany els colors han passat a formar part de la nostra identitat. I tot i què al principi ens va costar una mica aquest color (és un color que no tothom tria...) hem après que és un color molt versàtil i que podem trobar per tot arreu... i sinó, fixau-vos bé!!! A més, quants insectes hi ha que són negres??? Tot un món per descobrir...

Quan ens desdoblam: formigues i escarabats!

Si clicau damunt la imatge veureu un tast del procés per a fer la nostra taca identificativa.


BLAU

Ara sí, les nostres aules tenen identitat pròpia. Si algú ens cerca ens pot trobar ben fàcilment!!!

Enguany els colors han passat a formar part de la nostra identitat. Pinzells, mans, raspalls de dents, cartons i molta pintura blava hem hagut d'emprar per tenir aquesta porta! Aquest curs el color blau està més present que mai al nostre voltant: material d'aula, roba, motxilles, flors... Fins i tot els nostres grups!

Blau fort i blau fluix han treballat junts per elaborar aquesta taca.

Si clicau damunt la imatge veureu un tast del procés per a fer la nostra taca identificativa.

MOLTES FELICITATS!

Aquesta setmana na Maria ha celebrat el seu aniversari amb tots els companys de la classe.

Per molts d'anys estimada!!!

AVUI HA ACABAT LA SETMANA DE CARNAVAL!

Per acomiadar aquesta setmana de carnaval hem volgut treure les nostres màscares, un poc de música i ens ho hem passat súper!! Clicau damunt les imatges per veure com hem finalitzat aquesta festa.

EL REI CARNESTOLTES HA DIT...

que avui havíem de venir en pijama!!! Ben calentets hem passat aquest dia, ben còmodes i ben contents!!! Shhhh... la jaia quaresma s'acosta...

Dilluns, 15 de febrer de 2021

EL REI CARNESTOLTES HA DIT... que avui les nostres aules es vesteixin de fantasia: vaquers, dinosaures, exploradores, fades, princeses, superherois, policies, músics, esportistes...

Hem gaudit d'un matí ben especial: hem berenat de coca de xocolata i hem ballat amb l'altre grup. Això si, mantenint en tot moment la distància de seguretat, però amb molta alegria de poder veure i fer bauxa amb altres companyes i companys. Hem ballat i ens ho hem passat pipa! La festa ha continuat a dins les aules amb molt de xivarri...

Avui vos duim diferents documents gràfics per a fer-vos una miqueta més partíceps de la nostra festa, on totes i tots vos hem trobat a faltar. Aquesta festa no és el mateix sense vosaltres, les famílies.

Clicant damunt les imatges podreu accedir als àlbums de fotos d'ambdós grups.

En aquest enllaç podreu veure un tast de la festa d'avui i en els següents enllaços: BLAU i NEGRE, uns altres dos vídeos que fan de testimoni de la setmana.

Esperem que gaudiu tant com nosaltres!!! Dilluns encara ens queda un altre repte!!! PIJAMES!!!

Divendres, 12 de febrer de 2021

EL REI CARNESTOLTES HA DIT... que avui hem de dur alguna cosa al cap i/o ben pentinat!!!

Hem de reconèixer que totes i tots ho hem aconseguit!!

Si pitjau damunt la imatge podreu deixar volar la vostra imaginació i veure com de guapes i guapos hem vengut tots avui!!!

CARNAVAL

Aquí teniu uns vídeos per a què vos faceu una idea de lo bé que ens ho estam passant aquests dies!!!

CARNAVAL

Clicau damunt de cada una de les imatges per accedir-hi.

Esperem que us agradin!!!

Dijous, 11 de febrer de 2021

EL REI CARNESTOLTES HA DIT... que avui hem d'anar vestits del color de la nostra aula

Clicau damunt la imatge per veure que bé ens ho hem passat avui!!

Dimecres, 10 de febrer de 2021

EL REI CARNESTOLTES HA DIT... que avui hem de dur un calcetí de cada color i el coll engalenat!!!

Si clicau damunt les màscares veureu què guapes i guapos anàvem avui!!!

Benvinguts amics meus al màgic carnaval.

Aquí es balla, es canta, és una festa genial.

Disfressats de gran pirata, de bruixa, de sol o de rata.

Podeu entrar, podeu venir, passe-ho bé tots som amics.

Dimarts, 9 de febrer de 2021

PER CARNAVAL, TOT S'HI VAL!!!

Sort que teníem el passadís ben engalavernat per a la visita tan especial que hem rebut avui... El Rei Carnestoltes ha passat una estona amb noltros avui!!!

Hem començat a treballar el carnaval, la bauxa i la disbauxa, i el xivarri ja són aquí! Ens espera una setmana plena de sorpreses, disfresses, festa i diversió.

Aquí trobareu la cançó de carnestoltes i el conte del Rei Carnestoltes i la Vella Quaresma (aquest trimestre no aturam!!!), com a petit avanç del que ens espera la propera setmana.

El plafó que ens acompanya aquests dies l'hem elaborat entre els dos grups. Hem treballat en parelles, respectant els grups estables, però posant en comú el resultat.

Esperam que us agradi tant com a nosaltres!!!

EL FEBRER, de Miquel Martí i Pol

El segon mes de l’any és curt de talla,

però té un al·licient per la quitxalla

i és que quan se li canten les absoltes

arriba qui sap d’on en Carnestoltes.

Llavors, tant si fa bo com si fa fresca,

tothom sol preparar-se per fer gresca.

Amb roba vella o nova, com qui endreça,

es prepara amb desfici la disfressa

per fer cap a la magna desfilada

on la gent cal que vagi ben mudada.

Es canta, es balla, es riu i es fa tabola;

la gent per carnaval no està mai sola.

El segon mes de l’any és curt de talla,

però diverteix molt a la quitxalla.


HiVERN

L'hivern ha arribat, l'hivern ja és aquí...

no ho podem negar, tots ho hem notat!!!

Aquesta setmana vos volem fer partíceps del fil conductor que marca una mica la direcció que hem seguit amb les propostes que ens acompanyen aquests dies; totes fent referència a aquesta època de l'any en la què ens trobam: fred, vent, pluja, tempesta...

Hem fet neu, hem jugat amb gel, hem pintat amb glassons... hem ambientat les aules amb els colors que acompanyen aquesta estació. Hem après cançons, una poesia i hem posat l'àudio a un conte; les propostes específiques d'aula també han acompanyat amb la temàtica: vocabulari d'hivern, comptatge especial hivernal, mandales amb els colors de l'estació...


A continuació trobareu unes imatges mitjançant les quals podreu veure algunes fotografies com a mostra de tot el què hem fet aquesta setmana.

En aquest enllaç també podreu escoltar una de les cançons que ens ha acompanyat al llarg de la setmana. Hivern, de Dàmaris Gelabert.

Si clicau damunt la imatge podreu escoltar el conte que es titula "Hivern" de Gustavo Roldan. Amb la veu d'alguns infants del grup negre.

Clicant a sobre d'aquesta altra imatge podreu escoltar el poema d'hivern que hem après a les dues aules. Interpretat per alguns infants del grup blau.

FOTOS GRUP NEGRE

FOTOS GRUP BLAU

ANIVERSARIS GENER

Amb el gener començam a fer 6 anys!!! MOLTS D'ANYS als grandolassos de les classes: en Quim, Na Júlia, n'Izan i n'Àlex.

Ho han celebrat amb les companyes i companys de classe i unes bones coques amb un poc de música.

FESTA

SANT ANTONI

GRUP NEGRE

Clicau damunt la imatge per descobrir com de bé ens ho vàrem passar dimarts!!!

GRUP BLAU

Vàrem berenar de pa amb sobrassada i botifarró, acompanyats del so del tamborino i el flabiol i amb la visita de dos dimonions!!!!


SANT ANTONI 2021

Un any més i com ja és tradició a la nostra escola, els passadissos i les aules s'han omplert de dimonis, dimonions i dimoniarros.

Al ritme de la ximbomba i amb el sonar de les glosses aquesta setmana entre totes i tots hem ambientat els nostres espais!!! Carotes, màscares, banyes i forques...

Si clicau damunt la imatge podreu accedir a un vídeo on podreu veure com ens han quedat els nostres dimonis i escoltar alguna de les glosses que s'han sentit aquesta setmana.

I, en aquest enllaç, trobareu algunes imatges on veure el procés d'elaboració.

VISCA SANT ANTONI!!!

HORARI SETMANAL NEGRE

Si clicau damunt la imatge podreu accedir directament al calendari setmanal que durem a terme a partir d'aquest segon trimestre.

"NO DIGUIS HIVERN PASSAT,

QUE SANT JORDI NO SIGUI ESTAT."

HORARI SETMANAL BLAU

Si clicau damunt la imatge podreu accedir directament al calendari setmanal que durem a terme a partir d'aquest segon trimestre.

"ORENETES TARDANDES,

HI HA HIVERN PER SETMANES."

Després d'una evaluació inicial emocional intensa i vist l'interés dels infants, els grups de 5 anys ens vàrem engrescar en un projecte emocionant que ha marcat el ritme del trimestre i ens ha permés treballar i aprofundir en l'educació emocional.

Eix fonamental en l'educació integral de qualsevol persona.

Partint de contes, mitjançant converses i activitats específiques... els petits s'han engrescat i estan fent feina de valent en tot això i, bé sabem, que no sempre és senzill.


EMOCIONS, SENTIMENTS...

Si clicau damunt les imatges podreu accedir a una presentació de cada un dels grups (NEGRE a l'esquerra, BLAU a la dreta) on podreu veure de quina manera hem introduït la gestió de les emocions dins el nostre dia a dia.

Però a feina no acaba aquí, aquest és tan sols el punt de partida. Nosaltres seguirem acompanyant el procés de totes i cada una d'elles, confiant en què cada vegada ens necessitaran una mica manco.

ARA SÍ, TOTS TENIM 5 ANYS!

N'Eloy i na Carmen han celebrat el seu aniversari amb els companys i companyes de la classe.

Ara tots tenim 5 anys!

Moltes felicitats!

EL NOSTRE HORT

L’hort aporta una experiència vital als infants d’un valor incalculable: veuen la vida animal en directe, abelles, avispes, peixos, granotes, insectes… poden observar fenòmens naturals en primera persona, viure el procés de creixement de les plantes, identificar les seves parts, similituds i diferències, organitzar l’espai…

Amb l’ajuda de na Pitu hem pogut veure com ha avançat el nostre hort, resultat de molta paciència, responsabilitat, respecte i ,sobretot, treball en equip.

El nostre hort ja té molta vida. Les i els alumnes de 5 anys ja tenen una certa experiència amb tot plegat… Ara, després de la neteja inicial i la sembra, toca manteniment: llevam les males herbes perquè les nostres verdures i llegums tenguin espai. Aprofitam aquesta activitat per a, de manera inconscient i lúdica, treballar la psicomotricitat fina.

També cuidam dels “depredadors” que, malauradament, ens hem trobat aquest inici de curs. No sabem si són ocells o caragols i llimacs; els hi hem posat dos tipus d’entrebancs, una trampa líquida pels llimacs i caragols i banderes de paper per espantar els ocells. Tot són tècniques ecològiques, igual que el nostre hort, per tal de cuidar el medi ambient.

Enguany hem sembrat: bledes, rúcula, lletugues, canonges, endívies, cols llombardes, bròquil, colflori, faves, cebes, i han sortit patateres, de les que sembrarem l’any passat.

El que té més èxit, sense cap dubte, de l'hort és el petit estany de peixos. És un espai amb una màgia especial... es pot conversar tranquil·lament al seu voltant, observar els peixos, els insectes i la flora que l'envolta...

A continuació, si clicau damunt la imatge del color del vostre grup podreu veure una mica que fan els infants en aquest espai tan acollidor que tenim.

PROPOSTES

Què volen dir els nostres infants quan diuen que van a propostes? Què fan quan hi van? En què consisteix?

Nosaltres, les mestres, dissenyam l’espai i l’organitzam, de tal manera que cada espai té el seu propòsit i la seva raó. Aquests estan plens, del que anomenem, provocacions: materials amb l'objectiu de cridar l'atenció dels infants animant-los a reflexionar i experimentar amb ells per treure les seves pròpies conclusions.

La nostra mirada: l'infant com a protagonista i amb capacitat de crear el seu propi aprenentatge mogut per la seva curiositat, motivació i imaginació.

Si pitjau damunt la imatge, veureu un tast d'algunes de les propostes que hem treballat fins ara dins les nostres aules.

MOLTES FELICITATS!

En Nico, na Naroa, na Laura i na Laia han celebrat el seu aniversari amb els companys d’aula. Per respectar al màxim les mesures sanitàries hem bufat damunt un bocí de plastilina. Hem cantat la cançó “moltes felicitats” i hem menjat un bocí de coca que ens han preparat les cuineres.

Vos desitjam moltes felicitats!

MACEDÒNIA

Aquesta setmana ens hem convertit en petits cuiners i uns grans artistes.

Primer, els infants varen gaudir passant a formar part activa del procés del berenar essent ells els propis cuiners i cuineres.

Fent-los partíceps del procés i de les passes a seguir, varen tallar la fruita que s'havien de menjar. A través d'una activitat quotidiana com aquesta, els infants poden aprendre un grapat de coses ben interessants: coordinació, autonomia, concentració...

La satisfacció de fer-ho ells sols va ser un bon alicient per, com a mínim, tastar les 4 fruites que teníem: poma, plàtan, pèrsimon i kiwi.

Cal dir, que no en va quedar gaire de fruita... va ser tot un èxit!!! I després era important plasmar al paper la recepta tal com l'havíem duit a terme.

També, inspirats en l'art de la natura morta, ens hem animat a fer un bodegón amb les fruites que havíem fet la macedònia. Aquí teniu una mostra de les obres artístiques que ens han quedat.

PA

AMB

OLI

MMM... si pitjau a sobre del nom d'aula del vostre grup podreu veure com de molt varen gaudir els infants amb aquest berenar. Totes i tots es varen fer el seu propi pa amb oli i plegats, amb bona companyia el varen disfrutar.

NEGRE

BLAU

MAGRANES

Aquesta setmana, emmarcat dins el projecte dels berenars saludables, hem conegut una fruita típica de la tardor: LA MAGRANA.

Hem obert aquesta capseta màgica i no només l'hem tastada... hem experimentat amb ella i ens han sortit uns dibuixos espectaculars. Si pitjau damunt la imatge, veureu com l'hem desgranat i el resultat.

També hem aprofitat per aprendre un poema de tardor, ja que la fruita de temporada ens ha marcat el ritme de la setmana.

LA NIT DE LES ÀNIMES

Enguany, la nit de les ànimes ens ha servit per lligar el tema al projecte transeversal que vàrem ençatar a principi de curs amb les emocions i els sentiments.

Inicialment ens va servir per avaluar i veure com varen arribar els infants després de tants de mesos sense escola. Aviat, però, vàrem veure que estaven molt engrescats amb el tema i a través d'una sèrie de contes (que, a poc a poc, us anirem descobrint) sorgien converses molt interessants. Ara, vos deixam un tast d'aquest projecte...

Justament, aquesta setmana passada, la por, la intriga, la sorpreses que poden fer per enfrontar-se. Aquí tothom és molt valent!!! Hem dibuixat la por, allò que ens fa por, n'hem parlat i ens hi hem enfrontat!!!

I si voleu veure quina cara feim quan ens asustam, clicau damunt les imatges de cada una de les classes què trobareu una mica més avall.

I aquí podreu veure com ens hi enfrontam... el grup negre i el grup blau!!!

Hem entès que no passa res si tenim por... però també hem après que està bé trobar la manera d'enfrontar-nos i treballar-la.

NEGRE

QUINES COSES ENS FAN POR?

  • ALBERT: ELS HOMES LLOP

  • ARIADNA: LES BRUIXES

  • ALEXANDRA: LES MANS I ELS

  • CARLA: QUAN EL MEU PARE SE'N VA A FER FEINA I JO ESTIC DORMINT, SA PORTA FA RENOU

  • EMMA D.: QUAN ME QUED SOLA A CASA

  • EMMA G.: ELS CANS I L'OBSCURITAT

  • EIDEN: "CUANDO SUEÑO CON FANTASMAS"

  • HUGO: "SI ME HACES UN PINXO" (VACUNA)

  • INÉS: QUAN ESTIC SOLETA A LA MEVA HABITACIÓ I S'APAGUEN TOTS ELS LLUMS DE LA CASA

  • IONEL: ELS DINOSAURIS

  • IZAN: ELS MONSTRES

  • JÚLIA: QUAN SES COSES FAN RENOU PERQUÈ ME PENS QUE HI HA ALGÚ A CASA

  • LAURA: QUAN MI MAMÀ SE'N VA A COMPRAR I NO M'ENTER QUE SE N'HA ANAT

  • MARC: NO TENIR PARES

  • MARIA: SES RATAPINYADES

  • NAROA: "CUANDO SE APAGA LA LLUM"

  • NATHAN: UN FANTASMA

  • NICO: "CUANDO MI PAPA SE VA DE COMPRAS"

  • NORA: ELS FANTASMES

  • PAULA: UNA MÀ DE SANG EN ELS MEUS SOMNIS

  • PERE: LA FOSCOR

  • QUIM: ELS TRICERATOPS I LES CARABASSES

  • SERGI: QUAN TANC ELS ULLS I SOMIO QUE HI HA UNA RATA GRAN I OBRO ELS ULLS I ME PENS QUE HI ÉS

  • VALERIA: QUAN ENTRA ALGÚ A SA MEVA CASA

  • XAVIER: RES

QUÈ PODEM FER PER ESPANTAR LA POR?

ENCENDRE EL LLUM, RESPIRAR, DEMANAR AJUDA, DONAR-LI LA MÀ A UNA GERMANA O GERMÀ... PERÒ, SOBRETOT, EN EL QUÈ QUASI TOTS HAN ESTAT D'ACORD ÉS EN CRIDAR LES MAMÀS I ELS PAPÀS!!!

BLAU

COSES QUE ENS FAN POR:

  • ELS ENSURTS (NOA, ISIDRE, MIQUEL, PAULA, OLÍVIA, AINA, CARMEN, MARTA I ELOY)

  • ELS FANTASMES (CHLOE I RICARD)

  • ELS CRITS (ROMÁN)

  • LES PORTES (CLAUDIA)

  • ELS MONSTRES (TRISTAN, LAIA I SAMYRA)

  • ELS LLADRES (MARC)

  • LES PERSONES QUE FACIN POR (EMMA)

  • ELS ESQUELETS (SERGI)

  • LA FOSCOR (ÁLEX)

  • BOTAR A UNA ROCA (LUCAS)

  • ELS ZOMBIS (ALEXIA)

  • UN HOME LLOP (VALENTINA)


QUÈ PODEM FER PER ESPANTAR LA POR?

ENTRE TOTS HEM TROBAT MOLTES SOLUCIONS!!!

  • ESTAR TRANQUILS.

  • EXPLICAR QUE NO ENS AGRADEN ELS CRITS O QUE ENS SORPRENGUIN AMB UN ENSURT.

  • PENSAR EN ALGUNA COSA GUAPA I QUE ENS AGRADI.

  • ESTAR JUNTS I DEMANAR AJUDA ALS AMICS, ALS GERMANS GRANS O A LA RESTA DE LA FAMÍLIA.

  • MIRAR UN CONTE DE MONSTRES I FANTASMES QUE NO FACIN POR.

MOLTES FELICITATS!

En Xavier, Alexia, Clàudia i Marta han celebrat el seu aniversari amb els companys d’aula. Per respectar al màxim les mesures sanitàries hem bufat damunt un bocí de plastilina. Hem cantat la cançó “moltes felicitats” i hem menjat un bocí de coca que ens han preparat les cuineres.

Vos desitjam moltes felicitats!



CALENDARI SETMANAL

Aquí trobareu l'organització de la setmana. Les activitats que es fan de manera quinzenal, són:

- la psico, amb na Nana,

- el ioga, amb la tutora,

- el taller de contes a la biblioteca, amb na Neus,

- la ludoteca, amb la tutora també.

- anglès, amb l'acompanyament de na Miss Free (auxiliar de conversa).

I les activitats que es fan cada setmana:

- hort, amb na Pitu (Gabriela),

- els tallers d'experimentació, amb la tutora,

- anglès, amb la tutora a l'aula, seguint instruccions de l'especialista de l'etapa.

6È ED INFANTIL A

Clicant damunt la imatge podreu accedir al calendari setmanal amb els projectes que marquen el ritme general de la setmana.

Ara ja estam en marxa al 100%!

6È ED INFANTIL B

Clicant damunt la imatge podreu accedir al calendari setmanal amb els projectes que marquen el ritme general de la setmana.

Ara ja estam en marxa al 100%!

L’escola s’omple d’infants.

Com explica Begoña Ibarrola l’educació, igual que les plantes, creix en dues direccions: primer cap a dins (avall), les arrels (el que és personal, el jo, l’esfera individual), i després cap enfora (amunt), les fulles i les flors (el que és social i col.lectiu).

De la mateixa manera l’infant és un tot orgànic. El seu desenvolupament emocional, físic i cognitiu és inseparable.

Algunes plantes necessiten més o menys aigua, més o menys sol. Igual com els infants, cada un és diferent i te necessitats diferents.

Amb aquesta mirada hem iniciat el curs i valoram positivament que els infants hagin pogut trobar-se de nou per desenvolupar les seves habilitars socials, motrius, de comunicació oral i escrita, en resolució de problemes, agilitat, autoconfiança, empatia, curiositat, imaginació...

L’escola s’omple de nou per seguir escrivint quaranta anys més d’històries.


Vos convidam a veure algunes imatges de diferents moments a l'escola:



MOLTES FELICITATS!

En Ionel, en Nathan, n' Albert, na Nora,n'Eiden,en Sergi, n'Isidre, na Leire, na Paula, en Ricard i en Tristan han celebrat el seu aniversari amb els companys d’aula. Per respectar al màxim les mesures sanitàries hem bufat damunt un bocí de plastilina. Hem cantat la cançó “moltes felicitats” i hem menjat un bocí de coca que ens han preparat les cuineres.

Vos desitjam moltes felicitats!


BENVINGUDES FAMÍLIES


Enguany els infants de 6è d’educació infantil han passat a formar part del passadís de primària, tot i que segueixen gaudint de tots els espais d’educació infantil, com poden ser el pati, els banys, o la sala de psicomotricitat. Aquestes dues aules han estat acomodades per l’equip per tal d’aconseguir l’essència i necessitats d’un espai de convivència de l’educació infantil.

AULA COLOR BLAU

Tutora 6è B: Patrícia Hidalgo.

AULA COLOR NEGRE

Tutora 6è A: Noemí Guerrero.


El nostre projecte de centre enguany són els 40 anys d’històries de l’escola es Liceu, i amb relació a aquest tema, ens toca decidir el nostre nom d’aula. Aviat vos ho farem arribar!