VERMELL, TARONJA I VERD

Amb l'arribada dels dies més llargs i el bon temps, aquesta darrera setmana celebram els aniversaris dels infants nascuts el mes de Juny i Juliol.

Moltes felicitats a tots aquests nins i nines!

SORTIDA A LA PLATJA

Dia 5 de juny, els infants de 4t d'infantil vam poder disfrutar de la nostra primera excursió d'aquest curs.

VÀREM ANAR A LA PLATJA! On vam poder gaudir, experimentar, jugar i compartir noves vivències amb els companys de classe. Va ser un dia molt especial i molt emotiu, on tots ells van gaudir d'aquell entorn.

Com és tradició a Es Liceu, tots els infants van cantar ben fort la cançó del Rei Neptú, i alguns afortunats varen tenir l'oportunitat de veure la seva cua o la seva corona entre les ones...



DIA DE PLATJA

Tovallola de les grosses,

Para-sol de molt colors,

Ulleres, tub i aletes….

Anem a Cala Major!

Anem a Cala Major!


El mar es gronxa en onades,

Les roques brillen al sol,

Les gavines cridaneres

Aixequen totes el vol.

Anem a Cala Major!


La sorra està molt calenta,

el cel és blau de tinter,

tots correm fins a ram d’aigua…

Jo m’hi capbusso el primer!

Anem a Cala Major



Autor(es): Lola Casas, Toni Xuclà




Aquesta setmana a les aules de 4t, hem pogut de gaudir de noves propostes elaborades per na Maria, una mestra d'Infantil. Aquestes propostes ajuden a fomentar l’autonomia i l’autoaprenentatge a través del joc i la interacció entre els infants. La peixera, la bugaderia i la gelateria, són tres activitats per familiaritzar-se amb la metodologia que ens cararcteritza, treballant de manera autònoma amb propostes a l’aula, les quals permeten que l’infant treballi aspectes lògic-matemàtics, artístics, musicals, de valors, de coneixement i de lectoescriptura d’una forma individualitzada i en un entorn de joc.

Si clicau damunt el títol, podreu veure una petita mostra d'aquests moments de joc i aprenentatge.

Moltes gràcies, Maria!!!

MOLTES FELICITATS!


Aquesta setmana hem gaudit dels aniversaris den Lucas, Elías, Judith, Manu, Emma i Paula.

Tots i totes hem pogut celebrar a la nostra aula una petita festa d'aniversari.


Feliços 4 anys!

FRUITA DE TEMPORADA

Aquesta setmana, vàrem tenir una gran sorpresa a l'hora de berenar! Una fruita que refresca i que és un gran indicador de què l'estiu ja està molt a prop... Aquesta fruita de temporada, és de color vermell per dedins i verda per defora! Si encara no sabeu quina és, aquesta és la SÍNDRIA!

Tant els infants com els adults, vàrem gaudir d'aquesta fruita estiuenca, on la majoria ho va menjar amb moltes ganes i no ho negarem, també sentirem qualque queixa per les petites llavors negres que contenen les síndries... D'igual manera, vam aprofitar aquest berenar per poder observar com és aquesta, quins colors té, la seva mida, etc. i així, poder pintar-les al paper amb aquests colors tan vistosos.

Aquesta setmana hem fet dibuix al natural. A partir de la visita a l'hort, hem pogut observar l'esplendor de la primavera, i en veure aquests colors i textures, hem decidit dibuixar-la. Cada aula ha elegit una flor, buguenvíl·lies i margarides de diferents colors, i després de veure les seves característiques, mirant amb atenció... mans a la feina! Els nins i nines han fet uns dibuixos preciosos i gràcies a aquest dibuix al natural de les flors a l'escola, ens ha permès aprendre moltes coses!

Si clicau damunt el títol, podreu veure una petita mostra d'aquests petits i grans artistes.


Aquesta setmana hem volgut mostrar-vos un poquet més del dia a l'escola dels vostres fills i filles. Volem remarcar que fora de l'aula, els nins i nines treballen moltes altres capacitats i habilitats molt importants, i és per aquest motiu que l'hort, la ludoteca o psicomotricitat són tres espais que ajuden al desenvolupament global dels infants.

Psicomotricitat:

La psicomotricitat permet explorar i investigar, superar i transformar situacions de conflicte, relacionar-se amb els altres, gaudir del joc en grup i expressar-se en llibertat.

No hem d’oblidar que el joc psicomotriu apareix en els nens\es des de l’inici de les seves vides, quan és l’infant que a través del seu moviment coneix i aprèn tot allò que li envolta.

Un bon treball psicomotriu a Educació Infantil, ens assegurarà una evolució adequada per realitzar determinades accions i moviments, preparant als nens i nenes per a la següent etapa educativa.

Hort:

El nostre hort és una eina important per millorar la nutrició i l'educació dels infants , poder desenvolupar la sensibilitat pels recursos naturals.

Els beneficis que aporta són molts:

- adquirir nous coneixements

- prendre consciència de la importància de la terra, aigua, sol, etc.

-treball en equip

- aprendre a manipular diferents eines

Ludoteca:

Aquest espai tan aclamat pels infants, té la funció social de possibilitar el goig del joc, el qual ens ensenya distintes normes i regles dins els diferents jocs i dins la convivència a un grup. Dins d'aquest ambient treballam tots els aspectes del desenvolupament: intel·lectual, emocional, físic, afectiu, social i creatiu.

La ludoteca permet una experiència molt rica, on es realitza el joc simbòlic. Cada infant decideix a quin espai anar, quant de temps i en què o qui es vol convertir: poden ser un fuster, un perruquer, una cuinera, una metgessa, etc.


Si clicau damunt el títol, podreu veure una petita mostra d'aquests tres espais.

LLETRES PER TOT ARREU

Durant aquests dies ens hem endinsat un poc més dins del món de les lletres i dels seus sons, descobrint la nostra inicial i amb qui la compartim dels nostres companys d'aula. A més, aquesta descoberta no és exclusiva de l'aula, ara els infants poden investigar tot el nostre voltant i cada vegada es fixen més en els escrits que hi troben a l'espai. El seu interès i les ganes de seguir aprenent són punts claus per seguir treballant!

Aquest moment és únic, els nins i nines de 4t, es troben a l'inici del seu desenvolupament de la lectura i l'escriptura, on estan començant a despertar diferents processos cognitius per tal de conèixer la nova realitat que estan vivint.

Us deixam amb unes fotos dels infants i de les seves inicials. Si clicau damunt la imatge, podreu veure l'àlbum!

MOLTES FELICITATS!

Aquesta setmana celebram els aniversaris de na Gina, Àngel, Thiago, i Claudia.

Ja hem fet 4 anys!


Moltes felicitats!


BENVINGUDA PRIMAVERA

Donem inici al tercer trimestre i de quina millor manera que estrenant-lo amb l'arribada de la primavera. Els infants de 4t i les mestres hem fet un gran treball durant aquests mesos i ara, ja ens trobam a la darrera etapa dels més petits de l'escola. Igual que les flors floreixen en aquesta estació, les mestres hem vist el gran desenvolupament dels vostres fills i filles, on veiem com tot aquest temps dedicat, els nous aprenentatges i les experiències viscudes, estan donant fruit. Per aquest motiu, volem valorar els coneixements apresos pels vostres infants, els quals estan començant a ser nins i nines autònoms i independents, però, com amb una llavor, hem de seguir regant i cuidant, tenint cura i respectant les seves necessitats futures.

Us deixam dues poesies que hem anat aprenent aquests dies sobre la primavera. A baix podreu veure unes imatges que mostren un poquet com hem jugat a l'aula, amb els colors que ens regala aquesta bella estació.


Bon dia amiga primavera

Bon dia amiga primavera

que ens has portat?

he portat els colors

que les flors han pintat.

Bon dia amiga primavera

que ens has portat?

he portat els ocells

que pel cel han volat.

Bon dia amiga primavera

que ens has portat?

he portat les cançons

que tots els nens han cantat.

Bon dia amiga primavera

que ens has portat?

he portat el ventet

que a tu t'ha despentinat.



La primavera és aquí

Et diré un secret molt fi,

la primavera és aquí!

Ha cantat una cançó

i ha florit el teu balcó.

Fuig hivern, vés a dormir

que la primavera ja és aquí!

4t A VERD

4t B TARONJA

4t C VERMELL

MOLTES FELICITATS!

Aquesta setmana ha estat el torn de na Carme. Hem celebrat el seu aniversari amb els companys d’aula. Per respectar al màxim les mesures sanitàries hem bufat damunt un bocí de plastilina. Hem cantat la cançó “moltes felicitats” i hem menjat un bocí de coca que ens han preparat les cuineres.

Vos desitjam moltes felicitats!


BERENAR DE TEMPORADA

Avui infants i mestres hem pogut berenar de maduixes! Aquesta fruita ha estat molt sol·licitada i gairebé tots han gaudit d'aquest nou tast a l'escola. Aprofitant aquest berenar i els colors tan vius que té, els nins i nines de 4t han pogut pintar-les amb ceres.

Si clicau damunt dels colors de l'aula, podreu veure un poquet de les mossegades i dels dibuixos dels vostres infants.

VERD TARONJA VERMELL


PROJECTE D'AULA

Seguim endinsats en el projecte d'aula. Aquesta setmana hem vist que la fàbrica de teixits es va convertir en una escola, la nostra escola, ES LICEU. Durant aquests dies hem treballat l'espai de la cuina i el menjador del centre, pensant en quins objectes i materials necessitam i feim servir a les cuines.

Per treballar aquest espai, hem realitzat diverses activitats com:

-Tastar la sal i el sucre i d'allà reconèixer els conceptes del dolç i salat.

-Elaborar un deliciós plat de macarrons amb temperes i ceres de colors.

-Visitar la cuina del centre i conèixer a les cuineres que ens fan el dinar cada dia.

Gràcies a aquest treball, els infants de 4t, han pogut descobrir un nou espai de l'escola, que encara molts no tenien coneixença ni sabien com era.

Si clicau en aquest enllaç , podreu veure una petita mostra d'aquestes activitats del nostre projecte: Els 40 anys d'Es Liceu.

Els infants de 4t d'Infantil i les mestres hem volgut mostrar-vos el treball realitzat sobre el projecte d'aula que vàrem iniciar fa uns dies: Els 40 anys d'Es Liceu.

Gràcies a tot el material tèxtil (teles, fils diversos, botons, eines específiques com didals), que ens vareu fer arribar, vàrem poder donar inici al tema, exposant la història de la nostra escola, la qual antigament era una fàbrica de teixits. Endinsats en el projecte, aquesta setmana hem aprofitat les vostres aportacions i hem fet un collage. Aquest s'ha dut a terme seguint amb l'aprenentatge del nom i de prendre consciència de les lletres, per aquest motiu hem utilitzat la lletra inicial de cada infant com a base i ells l'han decorat amb els diferents materials, els quals són del color de l'aula.

Aquest treball s'ha vinculat amb diferents aspectes que estem desenvolupant a l'aula, com conèixer l'escriptura, fomentar la pertinença de grup amb el nostre color i treballar la creativitat a partir del projecte, amb el qual descobrim noves informacions sobre l'espai on convivim diàriament. Han sigut dies per conèixer la memòria de la nostra escola i gaudir de les sensacions a partir de les textures que ens aporten els teixits!

Volem fer-vos arribar els nostres agraïments per la vostra participació i si cliqueu damunt de les imatges de grup, podreu veure una mica més d'aquests dies i el procés de l'activitat.


4t A

VERD

4t B

TARONJA

4t C

VERMELL

8 M

Aquestes dues setmanes les dones han estat les protagonistes a les nostres aules.

Cada grup ha conegut la història d’un personatge femení referent al llarg dels anys.

A 4t d’infantil hem conegut la història de na Ella Fitzgerald, na Coco Chanel i na Dian Fossey.

També hem volgut dibuixar a les nostres mares, ja que són dones molt especials per a tots i totes nosaltres. Han quedat genial i hem pogut decorar el nostre plafó amb aquestes produccions.

A partir d’aquests dibuixos hem xerrat molt de les nostres mares: Quina és la seva professió? Què els hi agrada fer amb nosaltres a casa? Etc

Han estat unes converses molt interessants!

Finalment hem volgut contar el conte Matrioshka de n’Ana Alonso. Un conte que podeu escoltar contat per nosaltres en aquest enllaç:

CONTE

Ens ha fet pensar que les mares, moltes vegades, decideixen tenir fills i filles perquè tenen moltes ganes de compartir el seu amor, i que també existeix la possibilitat de que moltes dones no vulguin ser mares perquè tenen altres prioritats.

Tot ha estat molt enriquidor!



Aquesta setmana hem omplert el nostre passadís de colors!

Cada grup ha elaborat la seva porta amb el color que correspon. Ha estat un procés molt enriquidor pels nins i nines de 4t d'infantil, ja que de cada vegada podem sentir més la cohesió de grup.

A més a més, aquesta setmana hem començat a treballar el nostre projecte d'aula en el que el color de cada grup té un paper molt important. Això ha estat possible gràcies a la col·laboració de les famílies i les seves aportacions referent als objectes relacionats amb la fàbrica tèxtil.

Al títol de la notícia podreu trobar imatges del procés d'elaboració de les portes de les nostres aules.


MOLTES FELICITATS!

Aquesta setmana ha estat el torn de na Maria, Bruno, Jaume, Aina, Carme i Aina. Totes i tots ells han celebrat el seu aniversari amb els companys d’aula. Per respectar al màxim les mesures sanitàries hem bufat damunt un bocí de plastilina. Hem cantat la cançó “moltes felicitats” i hem menjat un bocí de coca que ens han preparat les cuineres.

Vos desitjam moltes felicitats!


FINALITZAM EL CARNAVAL...

Amb pijama!!!

EL REPTE D'AVUI ERA...

Venir amb disfressa lliure!

Per fi ha arribat el dia! Tant adults com petits hem gaudit d'aquest dia, vestits de la fantasia que més ens agrada. Els infants de 4t d'Infantil, hem gaudit d'aquesta jornada celebrant el carnaval el màxim que hem pogut, fent bauxa a les aules, al pati i a la sala de psicomotricitat. A més, hem berenat de coca de xocolata per donar més dolçor a aquesta festa i ho hem acompanyat de música i balls.

Aquesta oportunitat de poder gaudir d'un dia de festivitat com es el carnaval, també estimula el joc simbòlic gràcies a les disfresses, fet que possibilita un joc amb aprenentatges molt enriquidors i crear experiències i records meravellosos!

Clicant damunt de cada imatge, podreu veure un resum del nostre dia carnavalesc.

4t A VERD

4t B TARONJA

4t C VERMELL

AVUI TOCAVA VENIR AMB...

Pentinats o qualque cosa al cap!

Aquest matí, les aules s'han omplert de caps divertits i fantàstics. La imaginació de les famílies i dels infants s'ha vist reflectida en els cabells o en els diferents accessoris que duien els nins i nines d'Es Liceu!

Com amb el primer repte del rei Carnestoltes, amb aquest també hem aprofitat per treballar la consciència corporal: el cap, on avui el dúiem decorat, o el dilluns que dúiem qualque cosa pel coll o els calcetins diferents a cada peu. Des d'aquesta perspectiva, hem volgut treballar el cos i les seves parts, i com millor que amb una cançó. A partir de la música hem après a reconèixer parts del cos i a tenir consciència sobre aquestes i a moure-les, perquè clar, hem BALLAT! La pràctica psicomotriu ens ajuda a experimentar i vivenciar de més de prop els nous coneixements i gaudir de l'experiència i de l'aprenentatge!

Si clicau aqui , podreu veure un petit muntatge de les diferents cançons que hem ballat avui cada aula. Esperem que us agradin els nostres moviments!

Si mirau més avall, podreu veure les fotografies grupals d'ahir, on cada classe anava vestida del seu color d'aula! A més, si clicau damunt les imatges, podreu sentir les veus dels colors...

4t A VERD

4t B TARONJA

4t C VERMELL

CARNESTOLTES DIU QUE AVUI TOCA...

Anar vestits del color de la nostra classe!

Amb aquest repte del rei Carnestoltes, els infants de 4t d'Infantil, han pogut sentir-se protagonistes com a grup, ja que amb aquestes vestimentes representaven el color i el nom de la seva aula. Fet que ens uneix i ens impulsa a crear una gran pinya!

A part, hem pogut conèixer molts d'objectes i materials del nostre voltant que posseeixen els nostres colors, com la roba que portem, les eines que utilitzam a les classes, el mobiliari o la infraestructura del centre. Ha estat un gran dia de nous descobriments! A més, hem parlat i imaginat quines altres coses que no hi són a l'escola també tenen aquests colors, com les fruites, els cabells, coses de la natura o del carrer, etc.

Clicant a la imatge podreu veure un vídeo d'aquest descobriment de materials que tenen els nostres colors: verd, taronja o vermell.

VERD

4t A

TARONJA

4t B

VERMELL

4t C

CARNESTOLTES DIU QUE AVUI TOCA ...

Aquesta setmana el rei Carnestoltes ens ha convidat a dur diferents elements a diferents parts del cos.

Avui dimarts havíem de dur un element al coll i calcetins de diferents colors.

Hem aprofitat per treballar els diferents colors partint d'aquests elements i també hem pogut aprofitar per treballar la consciència corporal identificant on tenim el coll i els peus. Una vegada hem situat el coll i els peus, hem jugat a identificar diferents parts del cos: cap braços, cames, etc

Ha estat un dia molt divertit!

Demà més!



CARNAVAL 2021

Aquesta setmana, els infants de 4t d'Infantil han treballat moltíssim, per tal d'omplir els nostres plafons amb confeti, serpentines, plomes i amb una gran màscara del color de la nostra aula. Tot aquest món de colors i festa dóna la benvinguda al carnaval!

La pròxima setmana gaudirem d'uns dies plens de màgia i bauxa, amb l'oportunitat de convertir-nos en el que vulguem ser, gràcies a unes bones disfresses!

4tA VERD

4t B TARONJA

4t C VERMELL

EL NOSTRE NOM!

La setmana passada vàrem començar a treballar el projecte del nom propi.

Aprendre a escriure i identificar el nom és un procés molt important i significatiu pels nostres infants, ja que forma part de la seva pròpia identitat.

El procés és molt emotiu, ja que ells ho veuen com a propi i resulta molt motivador.

El primer pas, és reconèixer la nostra lletra inicial. Per treballar aquest primer punt hem fet feina amb imatges visuals de lletres on anàvem treballant la consciència fonològica de les diferents lletres inicials dels nostres nins i nines.

Fet això, cada dematí, com a rutina jugam a cercar el nostre nom al plafó de noms de la classe. També aprofitam qualsevol situació per treballar la consciència fonològica, com per exemple el moment del berenar: Avui berenam taronja. La taronja comença amb la mateixa lletra que en "Tomeu" o en " Thiago", etc

Una vegada aprenem a reconèixer el nostre nom, començam a treballar la producció de la lletra inicial. Aquest procés ha de ser manipulatiu i significatiu per ells. L'hem treballat de moltes maneres: reproduint la lletra a una palangana amb sal o farina, fent la forma amb plastilina, encerclant la lletra en un paper, etc



MOLTES FELICITATS!

N'Alex, Luka, Marcos, Aron, Nil i Marti han celebrat el seu aniversari amb els companys d’aula. Per respectar al màxim les mesures sanitàries hem bufat damunt un bocí de plastilina. Hem cantat la cançó “moltes felicitats” i hem menjat un bocí de coca que ens han preparat les cuineres.

Vos desitjam moltes felicitats!


SANT ANTONI 2021

Ja arriba la festa de Sant Antoni, tradicional de l'illa. Per aquest motiu hem omplert aquests dies de colors vermell i negre. A les aules de 3 anys, hem treballat pintant màscares de dimoni, amb les quals els infants estan molt emocionats i amb ganes de fer molta por!

A més, hem conegut un instrument típic de Sant Antoni, la ximbomba. L'hem pogut escoltar i també, l'hem creat en cartolina i fang.

Aquest pròxim dimarts, podrem celebrar aquesta festa fent una torrada, on omplirem les panxes, gaudirem del menjar, de la música i naturalment, amb unes bones banyes al cap!

A continuació, podreu veure als petits dimonis de 4t d'infantil d'Es Liceu i els plafons de cada aula amb les ximbombes que hem fet.

Si clicau damunt les fotos dels grups, podreu veure imatges de la festa del dimarts 19. A aquesta celebració vàrem poder apropar-nos a les fogueres i a les torrades de Sant Antoni, on menjarem pa torrat amb sobrassada i botifarró! Gairebé tots els infants, ben endimoniats, s'ompliren les panxes i després, continuarem la festa amb la visita d'alguns dimonis i acompanyats amb la música provinent del flabiol, el tamborí i la ximbomba.

4t A

VERD

4t B

TARONJA

4t C

VERMELL

VERD

VERD

TARONJA

VERMELL

4t A

4t B

4t C

Clicant damunt la imatge podreu trobar el calendari setmanal amb els projectes que anirem realitzant a cada aula.

TOTS TENIM 3 ANYS!

N'Adrià, Aiden, Lola i John han celebrat el seu aniversari amb tots els companys i companyes de la classe.

Ara tots tenim 3 anys!

Moltes felicitats!

L'ART DE NARRAR HISTÒRIES

Aquesta setmana, les nines i nins d'educació infantil, hem rebut la visita d'una bibliotecària molt especial: La bibliotecària Lila.

Ens ha fet una visita a cada una de les aules i ens ha narrat quatre contes meravellosos. Després ens ha obert el seu gran maletí on havia un gran número de contes de tot tipus, els hem repartit i els hem pogut mirar amb molt de detall.

Aquest tipus d'activitats on es fomenta la curiositat cap a la literatura, els trobam essencials i molt enriquidors pel desenvolupament dels infants.

La literatura per a infants ha de ser, i veure's, com a literatura pel propi plaer.

Entre molts dels beneficis que ens ofereix la literatura , podem destacar els següents:

1. Iniciar l'accés a l'imaginari compartit per una societat determinada.

2. Desenvolupar el domini del llenguatge a través de les formes narratives, poètiques i dramàtiques del discurs literari.

3. Oferir una representació articulada del món que serveix com a instrument de socialització de les noves generacions i construcció de la pròpia personalitat.

Un bon narrador, és bàsic per aconseguir que els infants estiguin engrescats i motivats davant la literatura. Són moltes les qualitats que ha de tenir un bon narrador i molts els elements que ha de tenir en compte per poder dur a terme una bona representació. Entre d'altres:

  • Creativitat: Per poder aconseguir mantenir l'atenció dels infants creant un ambient agradable i respectuós.

  • Observació: A partir d'una bona observació, el narrador rep molta informació referent als seus receptors ( si agrada o no la història, si necessiten un moment de sorpresa per tornar a connectar amb la història , etc.)

  • Adaptació: Molt relacionada amb el punt anterior, és important saber adaptar-se a les característiques de cada infant o grup d'infants (edat determinada, context i espai, moment del dia...)

  • Llenguatge no verbal: Els gestos, expressions i mirades ajuden als infants a entendre la història i contextualitzar-la, per això és molt important que un narrador tingui el domini del llenguatge no verbal.

  • Memòria: Ser un bon narrador no consisteix en llegir un conte. És necessari interioritzar la història prèviament a la narració per poder-la adaptar als infants i poder afegir el llenguatge no verbal, el material visual o els elements que desitjam sense estar pendents de la lectura.

  • Reflexió: Tenir la capacitat de fer reflexionar als infants sobre una història creant un debat o una conversa entre ells.

Seguirem contant històries!



EXPERIMENTAM AMB L'OLFACTE!

Aquesta setmana les cuineres de l'escola ens han preparat un batut de plàtan.

Hem pogut saber que era de plàtan pel color i l'olor que tenia.

A partir d'aquesta reflexió, hem descobert que a través de l'olfacte podem descobrir moltes coses.

Si un puré el veiem d'un determinat color i ensumam bé, podem saber de què és el puré?

Podem saber, olorant, si un menjar ens agrada o no?

Aprofitant totes aquestes conclusions, hem xerrat de les olors que ens agraden i les olors que no ens agraden.

En general, no ens agrada l'olor de pixum, a caca o a benzina, però ens agrada molt ensumar altres coses com les flors o la fruita.

Per acabar de treballar l'olfacte, hem jugat a olorar diferents bosses amb un element determinat (no sabíem què era) i havíem de dir, únicament ensumant i amb els ulls tapats, si ens agradava o no.

Com podreu comprovar a les imatges, hem ensumat un poc de romaní, pell de taronja i un grilló d'all.

Ha estat tota una experiència!

Quina importància té treballar els sentits?

La utilització dels sentits influirà directament sobre els processos cognitius dels infants. La informació s’emmagatzema, organitza i pot ser utilitzada en el moment que sigui oportú. A partir d’aquesta informació els infants poden adaptar-se al medi i transformar-lo.

Tal com Aristòtil va dir: “Nada hay en el cuerpo que no haya entrado antes por los sentidos.



VERMELL

TARONJA

VERD

MOLTES FELICITATS!

En Pedro, Kairos, Marc i Adrià i han celebrat el seu aniversari amb els companys d’aula. Per respectar al màxim les mesures sanitàries hem bufat damunt un bocí de plastilina. Hem cantat la cançó “moltes felicitats” i hem menjat un bocí de coca que ens han preparat les cuineres.

Vos desitjam moltes felicitats!

BERENAR SALUDABLE

Aquesta setmana, com a projecte de berenar saludable, hem preparat una macedònia. Tots els infants han tallat, amb ajuda de les mestres, i elaborat una ensalada de fruites.

Aprofitant aquesta temàtica, hem escoltat i ballat la cançó " Fruites i verdures" de na Dàmaris Gelabert: Cançó

Si clicau a la imatge podreu veure com treballam el projecte del berenar saludable.

BERENAR SALUDABLE:

Pa amb oli

Aquesta setmana els nins i nines de 4t d'infantil hem pogut gaudir d'un berenar molt especial: Pa amb oli.

Els infants han tingut l'oportunitat de preparar-lo i conèixer els seus elements principals: pa, oli i tomàtiga.

Tot i que no tots els infants han volgut tastar i incorporar la tomàtiga al seu pa, l'hem observat, olorat i tocat.

A partir d'aquest berenar, vàrem poder obrir una conversa sobre els berenars típics i tradicionals de Mallorca.

Sens dubte, ha estat una gran experiència!

Bon profit!

Si cliqueu a les imatges podreu trobar més fotografies.

VERMELL

TARONJA

VERD

BERENAR SALUDABLE: LA MAGRANA

Els nins i nines de 4t d'educació infantil hem conegut un dels fruits més coneguts de la tardor, la magrana.

A través dels sentits hem pogut experimentar moltes de les qualitats de la magrana: el seu color vermellós, la seva textura irregular, el seu gust agredolç i també hem vist la seva utilitat incorporant-la a una ensalada de fruites feta pels propis infants.

Ha estat una gran experiència!

LA NIT DE LES ÀNIMES

Aquesta setmana hem aprofitat per xerrar un poc de la nit de les ànimes a les aules de 4t d'educació infantil.

Hem gaudit del conte " Les bruixes d' Arlet" adaptant el text a l'edat dels nostres infants i analitzant al detall cada una de les pàgines d'aquesta magnífica història que ens presenta unes il·lustracions tant atractives.

En acabar el conte, hem pogut debatre quines coses ens fan por i quines no. Ha estat molt interessant!

Poc a poc ens coneixem més i anam creant cohesió de grup.

Aprofitem per recordar que el pròxim dilluns dia 2 de novembre l'hem elegit com dia de lliure elecció de centre i no tenim escola.

Bon pont!



MOLTES FELICITATS!

N'Aron, Maysa, Adriana, Atenea, Adara i Gisela han celebrat el seu aniversari amb els companys d’aula. Per respectar al màxim les mesures sanitàries hem bufat damunt un bocí de plastilina. Hem cantat la cançó “moltes felicitats” i hem menjat un bocí de coca que ens han preparat les cuineres.

Vos desitjam moltes felicitats!


CALENDARI

SETMANAL

Horari 4t A

Horari 4t B

Horari 4t C

Clicant damunt la imatge podreu trobar el calendari setmanal amb els projectes que hem anat incorporant les darreres setmanes.


L’escola s’omple d’infants.

Com explica Begoña Ibarrola l’educació, igual que les plantes, creix en dues direccions: primer cap a dins (avall), les arrels (el que és personal, el jo, l’esfera individual), i després cap enfora (amunt), les fulles i les flors (el que és social i col.lectiu).

De la mateixa manera l’infant és un tot orgànic. El seu desenvolupament emocional, físic i cognitiu és inseparable.

Algunes plantes necessiten més o menys aigua, més o menys sol. Igual com els infants, cada un és diferent i te necessitats diferents.

Amb aquesta mirada hem iniciat el curs i valoram positivament que els infants hagin pogut trobar-se de nou per desenvolupar les seves habilitars socials, motrius, de comunicació oral i escrita, en resolució de problemes, agilitat, autoconfiança, empatia, curiositat, imaginació...

L’escola s’omple de nou per seguir escrivint quaranta anys més d’històries.


Vos convidam a veure algunes imatges de diferents moments a l'escola:


MOLTES FELICITATS!

N'Anais, Irai, Izan i na Marina han celebrat el seu aniversari amb els companys d’aula. Per respectar al màxim les mesures sanitàries hem bufat damunt un bocí de plastilina. Hem cantat la cançó “moltes felicitats” i hem menjat un bocí de coca que ens han preparat les cuineres.

Vos desitjam moltes felicitats!



BENVINGUDES FAMÍLIES


A continuació vos presentem les aules de 4t d'educació infantil.

En aquests moments estem passant per un procés d’adaptació difícil per aquells infants nouvinguts i l’aula és un espai acollidor i de trobada amb l’adult de referència. A poc a poc aquests infants gaudiran de la seva jornada a la nostra escola, es Liceu.

AULA COLOR VERD

Tutora 4t A : Aida Pèrez


AULA COLOR TARONJA

Tutora 4t B: Irene Valdivia

AULA COLOR VERMELL

Tutora 4t C: Antònia Fiol

El nostre projecte de centre enguany són els 40 anys d’històries de l’escola es Liceu, i amb relació a aquest tema, ens toca decidir el nostre nom d’aula. Aviat vos ho farem arribar!