#paraskoulu - hanke

Varsinais-Suomi

ParasKoulu Varsinais-Suomi-hanke jatkuu taas! Osa toiminnasta toteutetaan kuitenkin edelleen sähköisinä tapaamisina. Syksyn toiminnasta ja aikatauluista tiedotetaan elokuun aikana.

#paraskoulu Varsinais-Suomi - hanke

#paraskoulu Varsinais-Suomi on Opetushallituksen rahoittama hanke alueen kuntien lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseen.

Hankkeessa tavoitellaan pysyvää alueellista verkostoa kehittämis- ja koulutusyhteistyöhön. Tarkoituksena on kehittää opetuksen tuen toimintamalleja, joiden avulla edistetään lasten ja nuorten hyvinvointia, koulumotivaatiota ja ehkäistään syrjäytymistä. Keskeisenä koulutuskohteena on johtamisen kehittäminen.

Hankkeessa ovat mukana Raisio, Lieto, Kaarina, Mynämäki, Naantali, Paimio, Parainen, Sauvo ja Uusikaupunki. Hankeyhteistyötä tehdään Turun yliopiston ja Opetushallituksen kanssa. Hankkeen kokonaisrahoitus on 406 000 euroa 24.1.2019 – 31.12.2020 väliselle ajalle. (Hankeaikaa pidennettiin koronaviruksesta aiheutuneiden muutosten vuoksi.)

Eri päättäjien #paraskoulu-lupaukset

Koronaviruksesta johtuvan poikkeuksellisen tilanteen vuoksi Paraskoulu V-S -hankkeen toimintoja muutetaan

  1. Kaikki lähikoulutukset on tällä erää peruutettu. Yksikkökoulutukset pyrimme toteuttamaan mm. Google meetin kautta eri yksikköihin. Jokaiseen yksikköön ollaan erikseen yhteydessä näiden koulutusten osalta.

  2. Täydennämme verkkosivustoa monipuolisemmaksi pitkin kevättä.




Paraskoulu Varsinais-Suomi auttaa kouluja seuraamaan oppilaiden hyvinvointia School Day -sovelluksen avulla. Osassa hankekuntien kouluista sovellus on testikäytössä lukuvuoden 2020 - 2021 ajan.

Katso tarkemmat ohjeet painikkeen takaa.