Inblick i vardagen

Varje dag går hundratals pedagoger till arbetet för att göra skillnad och bidra till att till att barn ska inhämta och utveckla kunskaper och värden.




Professionsprogrammet är en politisk satsning på personal och syftar till att höja kapaciteten och på sikt förbättrakvaliteten i verksamheterna.

Förskollärare stärks i undervisningen. Utvecklingsprocessen utgår fråndeltagarnas kunskaper och erfarenheter kring undervisningen och barns lärande. Nuvarande arbetssätt granskas, nya arbetsformer och metoder testas och utvärderas gemensamt.

Att uppleva professionell kultur ger barn nya erfarenheter

Teater är en möjlighet att följa läroplanernas övergripande mål att varje barn ska utvecklas och må bra.

Lärmiljöer i fokus

Lärmiljön i förskolan består inte bara av en fysisk miljö, utan även av en social miljö och en pedagogisk miljö som tillsammans skapar förutsättningar för lärande. När de tre delarna är i samklang är förutsättningarna för barnets utbildning mest gynnsam.

En kväll för förskolan

Personalen i förskolorna har sedan 2017 genomfört fortbildnings- och utvecklingsarenan, En kväll för förskolan. Här har fokus varit på EU:s nyckelkompetenser för det livslånga lärandet (pedagogiskt) samt på sömn och återhämtning (arbetsmiljö).

Framtidsförmågor med fokus på noggrannhet

I förskolan och pedagogisk omsorg lägger vi grunden för förskolebarnens framtid genom ett fokus på kreativitet och framtidsförmågor.

Språkfrämjande arbetssätt i förskolan

Att ge kontinuerlig fortbildning i språkstödjande arbete som är förankrat med stöd i forskning och beprövad erfarenhet såsom Språklig medvetenhet, TAKK, bildstöd ger högre måluppfyllelse.