Capítol 2: Sant Nicolau
Melodies en les Altures
Hola amigues i amics dels descobriments! 🌟
En la nostra emocionant aventura, Sofia i Mateo van arribar al campanar de l'Església de Sant Nicolau, una joia amagada entre els carrers Cavallers i la plaça de Sant Nicolau. En Miquel, ple de saviesa, els va comptar sobre esta església sorprenent abans d'anar al campanar!
"L'Església de Sant Nicolau, també coneguda com a Sant Nicolau de Bari i de Sant Pere Màrtir, és com un tresor que té més de 500 anys", va explicar En Miquel. "És tan especial que és considerada un Bé d'Interés Cultural i un Monument Històric Artístic Nacional. Els seus dibuixos i detalls artístics fan que siga com la Capella Sixtina de València. Però hui, el més emocionant és el campanar i les seues campanes!"
Quan van arribar al campanar, un vent suau els va donar la benvinguda entre les antigues parets de pedra. En Miquel, emocionat, els va parlar sobre les campanes de Sant Nicolau i com cadascuna té la seua pròpia història.
"Estes campanes han vist moltíssims anys de la vida de València", va dir En Miquel. "Han sonat en moments d'alegria, tristesa, esdeveniments importants i festes. Escoltar-les és com escoltar l'essència mateixa de la nostra ciutat."
Loli i Bernat estaven llestos per a gravar tot en 360 graus, En Miquel va portar a Sofia i Mateo a un lloc perfecte per a gaudir del concert que estava per començar.
Quan les campanes van començar a sonar, la melodia va omplir el campanar i es va estendre per tot voltant. En Miquel va compartir històries d'alguns tocs, explicant l'importants que són en la vida diària i en la tradició de la ciutat.
Sofia i Mateo, meravellats per la música i la vista, van mirar la ciutat des de l'alt del campanar. Les campanes seguien la seua compassada dansa.
Tots sabien que la gravació permetria a altres persones que no poden pujar, com a persones majors o en diferents capacitats, gaudir dels tocs de campanes d'este campanar i de la resta que estaven gravant.
Van baixar per l'estreta escala de pedra, on ni cabia el peu sencer en cap escaló! Tenien la certesa que esta experiència els uniria més a la tradició dels tocs manuals de campanes a València.
Junts, al ressò de les campanes en els seus cors, es van acomiadar de Sant Nicolau Quina aventura tan increïble i divertida! 🏰🔔
Melodías en las Alturas
¡Hola amigas y amigos de los descubrimientos! 🌟
En nuestra emocionante aventura, Sofía y Mateo llegaron al campanario de la Iglesia de San Nicolás, una joya escondida entre las calles Caballeros y la plaza de San Nicolás. ¡Don Miguel, lleno de sabiduría, les contó sobre esta iglesia asombrosa antes de ir al campanario!
"La Iglesia de San Nicolás, también conocida como San Nicolás de Bari y de San Pedro Mártir, es como un tesoro que tiene más de 500 años", explicó Don Miguel. "Es tan especial que es considerada un Bien de Interés Cultural y un Monumento Histórico Artístico Nacional. Sus dibujos y detalles artísticos hacen que sea como la Capilla Sixtina de Valencia. Pero hoy, lo más emocionante es ¡el campanario y sus campanas!"
Cuando llegaron al campanario, un viento suave les dio la bienvenida entre las antiguas paredes de piedra. Don Miguel, con mucha emoción, les habló sobre las campanas de San Nicolás y cómo cada una tiene su propia historia.
"Estas campanas han visto muchísimos años de la vida de Valencia", dijo Don Miguel. "Han sonado en momentos de alegría, tristeza, eventos importantes y fiestas. Escucharlas es como escuchar la esencia misma de nuestra ciudad."
Con Loli y Bernat listos para grabar todo en 360 grados, Don Miguel llevó a Sofía y Mateo a un lugar perfecto para disfrutar del concierto que estaba por empezar.
Cuando las campanas comenzaron a sonar, la melodía llenó el campanario y se extendió por todo alrededor. Don Miguel compartió historias de algunos toques, explicando lo importantes que son en la vida diaria y en la tradición de la ciudad.
Sofía y Mateo, maravillados por la música y la vista, miraron la ciudad desde lo alto del campanario. Las campanas seguían su acompasada danza.
Todos sabían que la grabación permitiría a otras personas que no pueden subir, como personas mayores o con diferentes capacidades, disfrutar de los toques de campanas de este campanario y del resto que estaban grabando.
Bajaron por la estrecha escalera de piedra, ¡donde ni cabía el pie entero en ningún escalón! Tenían la certeza de que esta experiencia los uniría más a la tradición de los toques manuales de campanas en Valencia.
Juntos, con el eco de las campanas en sus corazones, se despidieron de San Nicolás ¡Qué aventura tan increíble y divertida! 🏰🔔
7.12.2019