Campanars

Hola xics i xiques aventurers de València! 🌞

Un dia assolellat en la Plaça de la Reina de València, es van reunir uns curiosos amics, entre ells, Mateo i Sofía. Mentre gaudien de la brisa que menejava suaument les fulles dels arbres, va aparéixer En Miquel, un home savi en el pèl platejat, com un mag de les històries!

En començar a sonar les campanes del Micalet, En Miquel, en un somriure amable, els va convidar a asseure's al voltant d'un dels bancs de la plaça. Mateo i Sofía, emocionats, es van acomodar en els bancs contigus, llestos per a escoltar la increïble història que tenia per a contar-los.

"Fa molt, molt de temps", va començar En Miquel, "les campanes de la ciutat de València eren més que rellotges. Eren com a guardians d'històries i missatges que unien a la comunitat!"

Després, els va parlar sobre sons especials com el 'Toc del Ángelus', que anomenava a l'oració, i el 'Toc de Difunts', un toc solemne que recordava als qui ja no estaven junt a nosaltres.

En molta passió, En Miquel els va comptar sobre els campaners i campaneres, valents guardians de campanes. Els va explicar com pujaven a torres altíssimes, desafiant el vent i fins al clima boig, per a tocar les campanes en molta destresa.

Els xics, en ullets brillants, escoltaven meravellats. Però també tenien curiositat per una caixeta que En Miquel tenia entre les seues mans, a la qual no deixava de donar voltes!

En Miquel va acabar la seua història animant a Mateo i Sofía a valorar als campaners i a cuidar la tradició dels tocs manuals de campanes. Volia que la ciutat continuara sent un far de cultura i tradició fent una ullada a la modernitat.

En un somriure, En Miquel va continuar el seu relat emocionat, revelant un capítol fascinant sobre com preservar esta tradició.

"I el millor de tot, estimats joves, és que vosaltres també podeu ser part d'este noble grup", va exclamar En Miquel, notant l'espurna d'entusiasme en els ulls dels joves. "Mestres Campaners donen la benvinguda als qui vulguen aprendre i contribuir a esta tradició. És una oportunitat emocionant per a unir-se a una comunitat apassionada i mantindre viva esta herència cultural!"

En Miquel els va animar a explorar esta possibilitat, convidant-los a participar en pràctiques i esdeveniments que organitzaven. Els va prometre que esta experiència no sols els ompliria d'alegria, sinó que també ajudaria a conservar una tradició que ha durat segles.

Sofia i Mateo, emocionats, li ho van agrair i van prometre investigar més sobre este grup. També li van preguntar sobre la misteriosa capseta que girava a les seues mans. En un somriure, En Miquel els va dir que en la pròxima cita li ho mostraria. 

Es van acomiadar d'ell, ansiosos per descobrir més sobre la rica tradició dels tocs manuals de campanes en la seua meravellosa ciutat. A explorar s'ha dit! 🌈🔔

¡Hola chicos y chicas aventureros de Valencia! 🌞

Un día soleado en la Plaza de la Reina de València, se reunieron unos curiosos amigos, entre ellos, Mateo y Sofía. Mientras disfrutaban de la brisa que movía suavemente las hojas de los árboles, apareció Don Miguel, un hombre sabio con el pelo plateado, ¡como un mago de las historias!

Al comenzar a sonar las campanas del Micalet, Don Miguel, con una sonrisa amable, los invitó a sentarse alrededor de uno de los bancos de la plaza. Mateo y Sofía, emocionados, se acomodaron en los bancos contiguos, listos para escuchar la increíble historia que tenía para contarles.

"Hace mucho, mucho tiempo", empezó Don Miguel, "las campanas de la ciudad de Valencia eran más que relojes. ¡Eran como guardianes de historias y mensajes que unían a la comunidad!"

Luego, les habló sobre sonidos especiales como el 'Toque del Ángelus', que llamaba a la oración, y el 'Toque de Difuntos', un toque solemne que recordaba a quienes ya no estaban con nosotros.

Con mucha pasión, Don Miguel les contó sobre los campaneros y campaneras, valientes guardianes de campanas. Les explicó cómo subían a torres altísimas, desafiando el viento y hasta el clima loco, para tocar las campanas con mucha destreza.

Los chicos, con ojitos brillantes, escuchaban maravillados. Pero también tenían curiosidad por una cajita que Don Miguel tenía entre sus manos, ¡a la que no dejaba de dar vueltas!

Don Miguel terminó su historia animando a Mateo y Sofía a valorar a los campaneros y a cuidar la tradición de los toques manuales de campanas. Quería que la ciudad siguiera siendo un faro de cultura y tradición con una mirada a la modernidad.

Con una sonrisa, Don Miguel continuó su relato emocionado, revelando un capítulo fascinante sobre cómo preservar esta tradición.

"Y lo mejor de todo, queridos jóvenes, es que vosotros también podéis ser parte de este noble grupo", exclamó Don Miguel, notando la chispa de entusiasmo en los ojos de los jóvenes. "Mestres Campaners dan la bienvenida a quienes quieran aprender y contribuir a esta tradición. ¡Es una oportunidad emocionante para unirse a una comunidad apasionada y mantener viva esta herencia cultural!"

Don Miguel los animó a explorar esta posibilidad, invitándolos a participar en prácticas y eventos que organizaban. Les prometió que esta experiencia no solo les llenaría de alegría, sino que también ayudaría a conservar una tradición que ha durado siglos.

Sofía y Mateo, emocionados, se lo agradecieron y prometieron investigar más sobre este grupo. También le preguntaron sobre la misteriosa cajita que giraba en sus manos. Con una sonrisa, Don Miguel les dijo que en la próxima cita se lo mostraría. 

Se despidieron de él, ansiosos por descubrir más sobre la rica tradición de los toques manuales de campanas en su maravillosa ciudad. ¡A explorar se ha dicho! 🌈🔔