PAYD - APP

Als pionier op dit gebied, ontwikkelde Adaptto de afgelopen 10 jaar een uitgekiend systeem voor het meten van rijgedrag dat sinds 4 jaar commercieel wordt ingezet. Het systeem is sinds 2004 door diverse partijen grondig getest en aan de hand van ervaringen aangepast.

Het gecommercialiseerde systeem houdt rekening met een aantal parameters o.a: de snelheid, remgedrag, acceleratie, de omgeving waarin de bestuurder rijdt (binnen de bebouwde kom of op de snelweg) en de tijden waarin de bestuurder gebruik maakt van zijn wagen (overdag of ’s nachts).

Bovendien heeft de bestuurder zelf de mogelijkheid om zijn gedrag te volgen en zich bewust te worden van zijn rijstijl. Zo kan hij blijven streven naar meer veiligheid en kostenbesparingen.

App4Drivers. Geen complex middel als ingebouwde “Black Box” maar door middel van een uniek systeem, een App op de telefoon van de klant. Hiermee wordt het rijgedrag gemeten. Zo kan de klant direct de evaluatie van zijn eigen weggedrag zien en vergelijken met andere deelnemers.

Innovatie gaat om timing. Adaptto heeft de infrastructuur de afgelopen 10 jaar ontwikkeld en beschikbaar en steeds meer verzekeraars ontdekken de noodzaak een “rijgedrag” afhankelijk product in de markt te zetten. De klant vraagt er om.

Momenteel worden proeven, op basis van een “Black Box” of “Plug” systeem gedaan bij diverse verzekeraars. Fair verzekeringen is bezig met een test. Dure systemen die nogal wat kosten met zich brengen door o.a. datakosten ( 30,- euro per jaar), aanschaf van Box/Plus ( 75,- tot 150,- euro), inbouwkosten van het apparaat (75,- tot 125,- euro).

Conclusie: Dure systemen terwijl de App van Adaptto nagenoeg gratis is. Een systeem dat beschikbaar is voor verzekeraars en consumenten die als gebruikers direct kunnen besparen; is het niet op de verzekeringspremie dan wel op de autokosten (o.a. brandstof en onderhoud door bewuster rijgedrag).

Adaptto bedenkt samen met opdrachtgevers nieuwe proposities en heldere communicatie. We bieden de ideale, afgezonderde omgeving waarbinnen de operatie in alle denkbare aspecten is vorm te geven. Een ‘kraamkamer’ waarin we diensten vermarkten en beheren. Bij gebleken succes kan de dienst bij de organisatie van de verzekeraar definitief een plek krijgen.

gepubliceerd in Emerce