2015 10 11

Innovatie is geen bijbaan

Het is de missie van Adaptto de financiele dienstverlening te helpen zich aan te passen aan veranderende omstandigheden. Dat is een mission statement en als zodanig “hoog over”. Wat betekent het precies?

waarom is innovatie nodig

Tijden veranderen en het gaat steeds sneller. De impact van sms hadden we niet kunnen voorzien, mobiel betalen, information overload. De komst en teloorgang van Hyves, De komst van facebook (en de teloorgang ervan?). Maar ook een tijd van eenzaamheid. Behoefte aan warmte uit de kleine kring. Transparantie, en als antwoord daarop vereenvoudiging met als spanningsveld dat in een complexe omgeving soms complexe oplossingen noodzakelijk zijn. Veranderend koopgedrag. Toenemende meetbaarheid van gedrag. Het zijn voorbeelden.

Wat is nodig om te kunnen innoveren

Het is onze overtuiging dat de antwoorden op deze vragen een samenwerking vereist tussen de gevestigde orde van vandaag en de wendbaarheid van startups of greenfield organisaties. Innovatie heeft een spannende ondertoon. Sommige succes stories spreken tot de verbeelding. Geluk is soms nodig. Maar wat vooral nodig is, is vakmanschap. Oefening baart kunst is ook in het veld van innovatie waar.

Wat is doorslaggevend

Innovatie is een vak. Dat is absoluut waar. Maar om echt succesvol te zijn moet het ook een passie zijn. Je kunt innovatie er niet bij doen. Het moet in je zitten. Wij nemen de uitdaging graag aan. Elke dag een beetje beter, elke dag een stap voorwaarts.