InsurTech

Assurantie innovatie

InsurTech ofwel Assurantie Innovatie.

Diverse branches zijn "aan de beurt" als het gaat om vernieuwing. Juist voor de assurantie branche is er veel te verwachten in de nabije toekomst. Na de accountancy en bancaire wereld zijn ook de verzekeraars aan de beurt. Wij noemen dat assurantie innovatie. Het wordt ook wel inseurTech genoemd.

Bancaire wereld.

De bancaire wereld (denk aan betaaldiensten) heeft al tot honderden startups geleid. De gedachte hierachter is, dat door gebruik van moderne technologie de customer experience aanzienlijk verbetert. Bunq bank is zo'n voorbeeld. Het onboarding proces gaat zo makkelijk, het is kinderspel. Wetgeving helpt in dit geval mee. Banken zijn vanaf 1 januari 2018 verplicht data ook aan derden ter beschikking te stellen (na toestemming).

API's spelen hierin een centrale rol. Zij verbinden functies in de keten met elkaar.


Accountancy.

Ook binnen boekhouding en accountancy zijn dit soort ontwikkelingen aan de hand. Traditionele aanbieders worden voorbij gestreefd door organisaties die meer gericht zijn op bepaalde functies binnen de keten of excelleren in de customer journey. Een leuk voorbeeld is bkper.com. Deze toepassing maakt het mogelijk om heel eenvoudig boekingen te uploaden, volledig gebruikmakend van G suite. Zonder investeringen is het voor de gebruiker mogelijk om heel eenvoudig gegevens in te lezen, verwerken en via google docs weer te geven in mooie rapporten.


Verzekeringen.

In verzekeringsland is ook veel aan de hand. Waar verzekeraars 2 jaar geleden nog vooral intern bezig waren, ontstaat nu het besef dat de dreiging "van buiten komt" en dat ook zij moeten veranderen. Achmea is een mooi voorbeeld. Zij omarmen de sharing economy en investeren in samenwerking met startups uit dat veld. Denk aan Peerby en Barqo. Zij zien dat deze platformen on demand ervaring kunnen toevoegen. Ook Bovemij is actief op dit gebied, door samenwerking met ParkflyRent. ASR ontwikkelde een nieuwe website gebaseerd op een chatbot. Zo zijn er vele initiatieven die meer- en minder succesvol zijn. Het gaat nog vooral om de learnings, maar zo banen zij de weg vrij voor the next wave.


Adaptto in de voorhoede van assurantie innovatie.

Adaptto staat in het centrum van deze wijzigingen. Wij hebben veel ervaring startups, en nog veel langere ervaring in het werken met corporates. We bridge the gap. Door kennis de verzekeringsbranche kunnen we startups helpen om live te komen.

Zo ontwikkelden wij in samenwerking met partners een garantieproduct voor Peerby, implementeerden we de API en backoffice voor Barqo en ondersteunen wij ook de autodeelverzekering van Centraal Beheer.

Adaptto is ook zelf actief op de markt als aanbieder van verzekeringsoplossingen. Dat doen we via de labels Alblasserwaardsche en PolisVoorMij. De eerste is een traditionele tussenpersoon, PolisVoorMij veel meer gericht op de online consument. Doordat wij elke dag weer daadwerkelijk klantcontact hebben weten we goed wat er speelt.

Wij toetsen binnen deze omgeving ook nieuwe technieken. Niet alleen op marketing gebied: opbouwen van ervaringscijfers in de toepassing van targeting en retargeting programma's , de toepassing van whatsapp en chatbots. Zo investeren wij nadrukkelijk in het klantcontact van de toekomst.