Inici

En aquest espai hi trobareu recursos, exemples i referències sobre activitats escolars de Creació del Coneixement Científic, en el marc del projecte C3.

Els objectius del projecte s'orienten cap a que l'alumnat visqui en primera persona la creació del coneixement científic per ajudar-lo a desenvolupar l'esperit crític i obtenir una percepció personal de la naturalesa del coneixement científic.

Aquest lloc web, com el projecte al que fa referència, és un procés en construcció. Esperem que els recursos us siguin útils i us animem a aportar les vostres iniciatives, recursos i experiències.
 
 

Darreres Novetats

 • Indagación, Exoplanetas y Competencia Científica Publicat l'article:Indagación, Exoplanetas y Competencia Científica. Los Estudios de Caso como ABP para las Ciencias. Enseñanza de las Ciencias de la Tierra (2017) 25(2), 191-202. Ruiz ...
  Publicat a les 29 d’oct. 2017, 1:51 per JORDI DOMENECH CASAL
 • Pràctiques de laboratori més investigadores S'ha publicat l'article: De l’epiteli de ceba a la indagació. Un marc per a construir pràctiques investigadores cap a la Competència Científica. Revista Ciències (2016)32, 12 ...
  Publicat a les 23 de des. 2016, 1:45 per JORDI DOMENECH CASAL
 • Article sobre el Projecte WünderKammer Publicat a Alambique un article sobre el projecte WünderKammer:WünderKammer Project: Un contexto museístico de enseñanza de la clasificación de los seres vivos. Alambique, Didáctica de las Ciencias Experimentales (2016 ...
  Publicat a les 19 d’oct. 2016, 2:41 per JORDI DOMENECH CASAL
S''estan mostrant les entrades 1 - 3 de 11. Mostra'n més »

El projecte C3...


Pretén que els alumnes aprenguin...
 • La Naturalesa de la Ciència ( la ciència com un procés- no un producte- social -no individual- de construcció -no descobriment- de coneixement parcial i provisional -no complet ni definitiu- creatiu, democràtic i serendípic -no rutinari ni cartesià- i contextualitzat -no aïllat-.
 • Habilitats científiques (elaborar hipòtesis, dissenyar experiments, extreure conclusions de dades en diferents formats, aplicar models científics a contextos diferents i fer prediccions...).
 • Empoderament (un rol i actitud crítica i proactiva de l'alumnat envers el coneixement científic, que promogui les vocacions científiques i la ciutadania responsable)

I ho fa mitjançant...

 • Les estratègies d'ensenyament mitjançant la indagació.
 • Contexts i escenaris de creació del coneixement científic (investigacions, escriptura d'articles, congressos científics...).
 • Bastides lingüístiques com a connexió entre la comunicació científica, els gèneres discursius, les tipologies textuals i els raonaments científics.