Over ons

Samen plezier beleven

Bij de Vliegende Hollander beleven kinderen veel plezier en leren ze voor zichzelf te zorgen, samen te werken en leiding te geven. Ze genieten van sport en spel en ontwikkelen al doende hun talenten. Ze ervaren wat vriendschap is, leren elkaar te helpen en lief en leed te delen.
 
Maatschappelijk relevant
Met het veelzijdige aanbod aan sportieve, recreatieve en educatieve activiteiten speelt de Vliegende Hollander een bijzondere rol in het leven van kinderen en jongeren en vervult de groep een maatschappelijk relevante taak in de Haagse regio.


Prachtige locatie
De Vliegende Hollander is erg gelukkig met de prachtige locatie van het troephuis aan de rand van Park Oosterbeek. Het bestuur, de leiding, de leden en hun ouders beseffen dat het vrijwel ondenkbaar om elders in de buurt een plek te vinden met vergelijkbare kwaliteiten, inclusief de mogelijkheid om te kanoën in een schitterend groen decor.

Bestuur en structuur    Onze geschiedenis

Overtocht per krokodil en haai (mei 2014)
 
Argyra
In het vaarseizoen heeft de Vliegende Hollander veel profijt van de voormalige douaneboot Argyra, privébezit van 5 prominente (bestuurs)leden van de groep: Paul, Edy, Carolus, Cees en André. De Argyra komt vooral van pas bij de sleep van en naar de Kagerplassen, de ouderdagen op de Kaag en bij de tocht met de vletten naar de locaties van de zomerkampen.