Erasmus

Sint-Lucia

 

project 'Mijn leren en leven in balans' (2023-2025)

We richten een buitenklas op om de Outdoor Education te stimuleren. Zo kunnen we hiervan optimaal gebruik maken voor de verschillende leeftijden en vakken. Outdoor education zouden we graag verweven in onze schoolwerking en zo kleuters/leerlingen laten exploreren en experimenteren. De leerkansen voor onze kinderen vergroten enorm door spelenderwijs te leren.

We versterken het zelfsturend leren binnen de klaswerking door kinderen meer inzicht en verantwoordelijkheid te geven in hun leerproces. Onze leerlingen worden meer eigenaar van hun eigen leerproces. Dit zorgt voor inclusie van elk kind op verschillende vlakken en niveau's.

Digitale middelen spelen ook een rol bij de inclusie van elk kind, op elk leerniveau. We laten de kinderen kennismaken met verschillende aspecten van STEAM, om zo hun talenten verder te ontdekken doorheen de basisschool. STEAM-activiteiten krijgen een plaats binnen de klaspraktijk en worden verweven tijdens lessen van verschillende vakken.

We passen de leercontext van onze school aan om het leerproces van onze kinderen optimaal te bevorderen. We integreren concrete tools zoals yoga, mindfulness, muzische vorming,... om leerstof beter te verwerken en om op talenten/interesses van kinderen in te spelen en hen te leren balans te vinden. 

project 'Talent in everyone' (2019-2022)

Ons project 'Talent in Everyone' is een samenwerking tussen 6 scholen uit Nederland, Finland, Noorwegen, Italië, België en Hongarije. Het project richt zich op de ontwikkeling van talenten voor elk kind in het huidige Europa. Kinderen en mensen die zich volledig bewust zijn van hun eigen talenten, zullen in staat zijn om hun eigen maximale potentieel te leven. Als je je maximale potentieel leeft, ben je het meest in staat om contact te maken met andere mensen. Daarom is het verbinden van talenten, het verbinden van mensen (docenten en leerlingen) onze belangrijkste drijfveer. Wij geloven dat kinderen veel meer leren, zich bewust zijn van hun eigen talenten, hun eigen doelen stellen. Ze moeten voorbereid zijn op de toekomst. Ze moeten verantwoordelijk zijn voor hun eigen leerproces. Wij, de leerkrachten, moeten hen ondersteunen, helpen en handvatten geven om te experimenteren. Daarom leren we kinderen om hun eigen leiders te zijn.