Realitat virtual

“La realitat virtual (RV) és la representació de les coses a través de mitjans electrònics. Es duu a terme mitjançant una simulació per ordinador que aconsegueix fer la sensació que allò representat és real i en la que sovint es pot interaccionar amb elements que envolten l'usuari. Molts entorns de realitat virtual, són principalment experiències visuals, mostrades en una pantalla o mitjançant dispositius per visualitzar imatges en tres dimensions, ulleres espectroscòpiques, que poden incloure informació sensorial addicional, com ara les auditives (so) o la tàctil.” (Viquipèdia).

Eines:

Es tracta d’una nova plataforma de publicació de tours virtuals 360. Disposa d’una interfície molt neta, amb un disseny impecable i, a més, és molt fàcil d'utilitzar.

Aquesta aplicació permet crear escenaris de realitat virtual. Molt recomanable per començar a treballar amb les possibilitats dels escenaris immersius amb els més petits. El funcionament intuïtiu de l'aplicació facilita una ràpida familiarització amb les funcionalitats bàsiques. CoSpaces també permet programar interaccions amb Blockly, Javascript i Typescript. També disponible en app per a iOS i Android. Els resultats es poden visualitzar mitjançant ulleres de RV o Google Cardboard.

Apps per fer servir amb Google Cardboard o altres ulleres de realitat virtual. La tipologia d'aplicacions és àmplia, ja que es tenen en compte des de les imatges o vídeos a 360ª a jocs en escenaris virtuals interactius.

Expeditions és l'aplicació de realitat virtual de Google que permet visitar diferents paratges, espais i edificis de tot el món des de l'escola. Aquesta col·lecció d'expedicions inclou sortides subaquàtiques, edificis històrics d'arreu del món, viatges a la lluna, un tour panoràmic per Varanasi, un passeig per Queens, entre moltes altres propostes. El docent (o guia) organitza excursions virtuals amb els seus alumnes mitjançant unes Google Cardboard (ulleres de RV). El guia és l'encarregat d'emetre les expedicions per enviar-les als exploradors (alumnes); el docent controla l'activitat dels seus alumnes des del seu dispositiu. Aquestes expedicions tenen diferents escenes associades amb uns punts d'interès establerts. Expeditions obre un ampli ventall de possibilitats didàctiques que es poden utilitzar des de diferents àmbits.

Des de l’APP Google Expeditions podreu fer la prova amb un dispositiu mòbil per el docent, que farà de “Guia” i un o més dispositius per alumnes, que faran de “Seguidors”.

Permet explorar monuments del món, descobrint meravelles naturals i oidebt visitar l'interior de llocs com museus, estadis i petits negocis.

Accediu a Google Street View i observeu les imatges esfèriques. Des de l’APP Google Street View, observeu imatges amb ulleres de RV, si en disposeu. Sinó, les podeu veure al vostre dispositiu mòbil també, malgrat minvar l’efecte immsersiu.