Metodologia i activitats de les diferents àrees

Àmbit lingüístic

LLengües estrangeres, Llengua i literatura catalana i castellana

La llengua vehicular del centre és el català, però tenim clar que tenir un bon domini de les diferents llengües facilita la comunicació i relació amb l'entorn proper i amb l'estranger. I obre moltes portes un cop acabada l'etapa al nostre centre.

Llengües estrangeres

En començar l'ESO els alumnes poden triar entre anglès o francès com a primera llengua estrangera. Aquest curs, com a novetat, els alumnes  han tingut l’opció de triar l’optativa de 2a llengua estrangera des de 1r d’ESO, amb la intenció de cursar-la fins a 4t. 


L’objectiu de l’àrea de llengües estrangeres és garantir que al final de l’etapa els nostres alumnes hagin assolit un nivell de competència lingüística intermedi (corresponent al nivell B1 de l’escala del Marc europeu comú de referència per a les llengües). 


Aquest nivell els permetrà, entre d’altres aspectes:

A l’aula, els alumnes realitzen activitats diverses amb l’objectiu d’adquirir les diferents competències de l’àmbit lingüístic. Regularment es realitzen activitats del tipus:

Els materials didàctics emprats són, entre d’altres:

Amb posterioritat a l’etapa d’ESO, els alumnes que trien batxillerat tenen opció d’escollir la modalitat de Batxibac.  https://twitter.com/bbac_Montilivi 

Exàmens oficials

L'Institut Montilivi té signats convenis amb la Fundació Cambridge UdG i DELF Scolaire, la qual cosa ens permet ser seu examinadora dels exàmens oficials d’anglès i francès d’aquestes institucions. Els exàmens de Cambridge als quals  els alumnes poden optar són el FCE (First Certificate For Schools) i CAE (Cambridge Advanced English).

Els alumnes que volen fer aquestes proves externes són avaluats prèviament a la seva realització i treballen amb material específic, facilitat pel departament, per poder superar els exàmens amb èxit.

Sortides i intercanvis

A cada curs de l’ESO s’organitza un cop a l’any alguna activitat fora del centre que permeti la pràctica de la llengua estrangera.


Els intercanvis d’estudiants que es porten a terme tant a 3r d’ESO com a 1r de batxillerat són programes de mobilitat d’uns 25 alumnes màxim, els quals viatgen a un país europeu i realitzen estades en famílies d’acollida. Durant aquella setmana els alumnes fan diverses sortides lúdiques/turístiques tot practicant la llengua anglesa o francesa amb els alumnes estrangers. A posteriori, són els alumnes estrangers que es desplacen a Catalunya i que són allotjats per les famílies d’acollida catalanes tot realitzant sortides i excursions de caràcter lúdic i d’interès turístic i cultural. També, un o dos dies a la setmana, els alumnes estrangers i/o catalans assisteixen a classes en anglès/francès i castellà en els dos centres. 


Així doncs, durant dues setmanes la interacció i comunicació en la llengua estrangera entre els alumnes catalans i estrangers és constant, viva i molt enriquidora tant a nivell lingüístic com cultural. 


Des de l’any passat el nostre centre participa en el programa ERASMUS +  per a ESO i batxillerat. Gràcies a aquest conveni, els intercanvis i estades lingüístiques comptaran amb una subvenció a la mobilitat  que s’ha gestionat, durant aquests dos anys, a través del Centre de Recursos de l’Aprenentatge (CRP del Gironès) i  que  contribueix a finançar el viatge a l’estranger. A partir del curs 2024-25 i durant tres anys, aquestes subvencions seran gestionades pel propi centre atès que l’ Institut Montilivi ha rebut l’Acreditació ERASMUS + KA-120 SCH. (Vegeu enllaç adjunt)


També cal fer esment del Projecte Two Shores/Dos Orillas que enguany s’està portant a terme a 1r d’ESO pels alumnes de 1a llengua anglesa i  a 2n i 3r d’ESO pels alumnes de 2a  llengua anglesa. Aquest projecte consisteix en cooperar puntualment amb centres educatius de San Diego, Califòrnia amb l’objectiu de millorar la  competència lingüística dels alumnes en la llengua en qüestió. 



Llengua castellana i literatura

Des del departament de Llengua castellana i literatura tenim l'objectiu d'aconseguir que, en finalitzar l'etapa, els estudiants puguin expressar-se adequadament i en diferents contextos, tant a nivell oral com escrit. Per això utilitzem una metodologia variada, que combina l'aprenentatge gramatical amb el coneixement i comentari de les obres literàries de referència, les classes amb treball individual, en petit grup o en gran grup, les presentacions orals, el treball amb ordinadors i les petites investigacions per a afavorir l'autonomia. També hem engegat un projecte que ens permet de crear audiollibres de les lectures obligatòries i posar-los a disposició d'alumnes amb trastorns d'aprenentatge per a facilitar-ne la inclusió.

Així mateix, s'organitzen activitats complementàries que motiven els estudiants a conèixer la part més lúdica de la llengua i la literatura. Algunes de les que hem dut a terme amb més èxit han estat:

Accediu al web del Departament de Llengua Castellana i Literatura per tenir més informació d’activitats actuals i de cursos passats.

Llengua catalana i literatura

https://twitter.com/CatalaMontilivi

Des del departament de Llengua i literatura catalana proposem activitats d’ensenyament i aprenentatge variades, que organitzem i dissenyem fent ús de diverses plataformes educatives, amb l’objectiu de millorar la competència lectora i escrita dels alumnes.

Així, la pràctica habitual de lectura i escriptura es complementa amb la creació de booktrailers, producció de microrelats, tallers lingüístics, gravació de booktubers, tallers de curtmetratge... Pel que fa a la dimensió literària, impulsem jornades de llengua i literatura, el programa 'Autors a les aules', tallers amb escriptors, amb l’assistència a conferències sobre autors clàssics o contemporanis que els alumnes han de conèixer. A més, col·laborem amb Temporada Alta, en el projecte educatiu A Tempo - Arts i Formació. Heus aquí una mostra de diverses activitats en què participem.

Pla de lectura:

Lectures de cada curs amb l’acompanyament dels professors de la matèria (autors clàssics i moderns, de diferents gèneres)

Visites dels escriptors

Visites de booktubers

Assistència a representacions teatralitzades de les lectures

Club de lectura extraescolar “Somiadors de llibres”

Pla d’escriptura: 

Pràctica habitual de planificació, producció i revisió de textos en cadascun dels cursos

Una hora setmanal de taller d’escriptura a 3r d’ESO en què els alumnes treballen, sobretot, els gèneres periodístics i tenen l'oportunitat de publicar i donar a conèixer els seus articles a través de la revista digital L'observatori.  

Optativa 2n d'ESO:

Club de lectura: els alumnes podran descobrir històries que els atraparan, amors apassionats, esgarrifances terrorífiques, viatges i aventures en indrets fantàstics, personatges inoblidables i autors que s'han fet imprescindibles.

Optativa 3r d'ESO:

Juguem amb la llengua: es treballen diferents jocs de llengua, tant a nivell oral com escrit, encaminats a ampliar el vocabulari i a incentivar l'enginy. 


L'optativa contribueix, de manera àgil i enginyosa, a fomentar la creativitat i a millorar la competència lingüística.

Optatives 1r batxillerat:

Comunicació audiovisual: permet treballar la llengua a través dels mitjans de comunicació (publicitat, ràdio, televisió i premsa digital). Els alumnes aprenen a obtenir informació, interpretar i valorar el contingut d'aquests mitjans i porten a la pràctica la competència audiovisual realitzant treballs enregistrats per ells mateixos.  Podeu veure mostres d'aquests treballs al web site Montilivi TV.

Creació literària: destinada a aquells alumnes que gaudeixen de l’escriptura i que volen millorar la seva expressió escrita. El punt de partida són els models literaris clàssics i contemporanis per conèixer els recursos que utilitzen els escriptors i la proposta d’activitats per incentivar la imaginació i la creativitat. 

Participació en diversos concursos de relats o poesia: Premis Antònia Adroher de narrativa i poesia, Concurs Bolleré, Jocs Florals i Literaris de Girona, Premi Coca-Cola de Relat Breu, Concurs de relats de terror de La Marfà, Concurs de recitació Ex libris de la UdG, Treballs de Recerca... A banda dels que es convoquen a l’institut:

Concurs literari de Sant Jordi

Picalletres


AULA D'ACOLLIDA

Els objectius generals de l'aula d'acollida són: afavorir el procés d'integració escolar de l'alumnat nouvingut d'origen estranger i crear un entorn educatiu que permeti accelerar l'aprenentatge de la llengua per facilitar a aquest alumnat l'accés al currículum ordinari i l'autonomia personal dins l'àmbit escolar i social.


Alguns programes en què participem:

Mostra d'alguna de les activitats realitzades:

Àmbit matemàtic


El departament de Matemàtiques realitza una gran varietat d'activitats per treballar a tots els nivells:

En els cursos d’ESO realitzem, durant tot l'any, activitats competencials a l'aula: geometria manipulativa, estadística amb full de càlcul, geometria amb Geogebra, ... sempre buscant relacionar les matemàtiques amb un entorn proper a l'alumne. Hem estat un departament que, des de fa anys, ha introduït aquest tipus de concepte d'aprenentatge en la matèria de Matemàtiques i, actualment, disposem d'un gran inventari de jocs matemàtics, peces manipulatives, policubs, reglets, goniòmetres i altres aparells de mesura, així com una vasta col·lecció d'eines per a l'aprenentatge competencial. 

Les optatives de 3r d’ESO permeten veure les matemàtiques des de diferents perspectives. A " Fem Matemàgia" hi realitzem activitats manipulatives i competencials de l'àmbit matemàtic que després mostrem als alumnes de 6è de les escoles del voltant (Marta Mata, Bosc de la Pabordia i Pla de Girona) o a les famílies a la Fira Ciència entre Tots. També tenim optatives específiques per a la preparació de concursos matemàtics (Copa Cangur i Proves Cangur) i optatives de reforç. 

Als nostres alumnes els encoratgem a presentar-se a diferents concursos matemàtics i els acompanyem i felicitem pels resultats. Participem en la Copa Cangur (el darrer any vam arribar a la final de Catalunya), a les Proves Cangur en tots els nivells (des de 1r d'ESO fins a 2n de BAT) amb molt bons resultats. Enguany, també tenim alumnes inscrits a Estalmat (estímul del talent matemàtic) i  oferim la participació als tallers “Anem x + mates” (per a alumnes de 4t d’ESO), organitzats per la SCM (Societat Catalana de Matemàtiques). També potenciem el càlcul mental a l'ESO participant al concurs estatal del Tour de Mates ( el curs passat 2 alumnes del nostre centre van ser els guanyadors de la fase provincial, en els 2 nivells que hi ha: junior i cadet).

La finalitat de totes aquestes activitats és oferir al nostre alumnat la possibilitat d’aprofundir les seves aptituds en el nostre àmbit i, també, encoratjar-los amb reptes que presenten més dificultats d'aprenentatge.


Departament de matemàtiques Institut Montilivi @mates_montilivi

Àmbit de l'Educació física

Des de l'EF pretenem donar als alumnes un bagatge motriu ampli i, sobretot, els coneixements bàsics referents a l'activitat física, la salut i el coneixement i control corporal. També donem importància a la possibilitat d'iniciar els alumnes en activitats poc habituals i relacionades amb el medi natural.

Els diferents esports i activitats que practiquem:

L'ús d'eines TIC també està present a l'àrea d'EF: recerca i selecció d'informació a les xarxes, compartició de documents al drive i eines d'edició de vídeo i utilització d'aplicacions mòbils, entre d'altres.

Activitats i sortides

Per a tots els cursos: aprofitem l'entorn natural que tenim per fer petites sortides i activitats durant l'hora de classe.

També som part activa en l'organització i desenvolupament de la cursa solidària que es fa cada any a 1r i 2n d'ESO.

L'alumnat de 2n d'ESO participa cada any de les xerrades "Dona i Esport", per reflexionar i debatre sobre els estereotips de les dones al món de l'esport, a la societat i als mitjans de comunicació.

També es participa habitualment al Torneig de rugbi que organitza cada any el GEiEG.

Participació en la Jornada de Dona i Esport.

Sortides

A 1r d'ESO: sortida a les pistes d'atletisme del GEiEG.

A 2n d'ESO: esquiada de dos dies a la Cerdanya.

A 3r d'ESO: sortida d'activitats aquàtiques a Empuriabrava.

A 4t d'ESO: cursa d'orientació per l'entorn de l'institut.

A 1r de BAT: sortida d'iniciació a l'hípica i el tir amb arc.


Educació Física Institut Montilivi @EFMontilivi

Àmbit cientificotecnològic

Ciències de la naturalesa i Tecnologia

L'àmbit inclou la Física i química, Biologia i geologia, Tecnologia i Informàtica.

Ciències de la naturalesa

https://twitter.com/CienciesM

Les matèries comunes de Ciències de la naturalesa els tres primers cursos d’ESO són: Biologia i geologia a primer i tercer; Física i química a segon i tercer. A segon oferim, a més a més, una matèria optativa, "Sostenibilitat". A 4t les matèries optatives són: Biologia i geologia i Física i química. A batxillerat les matèries de modalitat són: Física, Biologia, Química, Geologia i Ciències Ambientals i, com a matèria optativa a 1r, Reptes Científics.

A la nostra matèria prioritzem la metodologia de treball que facilita l’assoliment de les competències vers la mera assimilació de continguts teòrics. A tots els cursos, des de primer d’ESO fins a segon de batxillerat, realitzem una hora a la setmana de treball al laboratori o a l’aula d'informàtica de ciències, tant en forma individual com en grups cooperatius. En aquesta hora es treballa amb grups reduïts, entre 12 i 15 alumnes.

El treball de laboratori serveix per aprendre a observar, descriure, deduir, interpretar, formular hipòtesis, dissenyar una experiència, comprovar i comparar...

Amb el treball a l’aula d'informàtica aprenem a fer recerca  d’informació, consolidar conceptes nous i a fer la transferència a l’ordinador de les dades que hem captat al laboratori mitjançant l’ús de sensors, i també, per exemple, de les fotografies que fan de les preparacions microscòpiques, per tal d’organitzar-les i interpretar-les. Es treballen diversos applets de webs, com Phet Colorado, que permeten simular experiències que no són factibles en un laboratori d’institut. Algunes de les activitats i informes de pràctiques es realitzen en format digital. Cada curs disposa del seu entorn virtual d’aprenentatge (moodle/classroom) en el qual els alumnes poden consultar els materials relacionats amb les activitats que es van fent, on pengen les seves tasques i hi poden rebre una retroacció. 

A l’aula classe, amb tot el grup d’alumnes, posem especial atenció a aprendre a parlar i escoltar: exposició de dubtes, correccions orals, preguntes orals, treball individual i en petit grup. També a llegir i escriure: resolució de problemes, anàlisi de textos científics, preparació de les exposicions, petits treballs de recerca. El treball cooperatiu i la posada en comú d’aquestes activitats permeten adquirir un coneixement compartit. A l’aula també utilitzem a vegades l’entorn virtual BlinkLearning, que ofereix la possibilitat de fer explicacions més visuals.

Al llarg del curs pren especial importància el contacte de la ciència amb el món real. A classe es fa referència sovint a les notícies científiques d’actualitat, per exemple, revisant la premsa per tal d’estar al cas i entendre tots aquells fenòmens quotidians que estan relacionats amb la matèria. Es comenten llibres i còmics de divulgació científica així com fragments d’algunes sèries o films.

Activitats i sortides

1r ESO

Espai Cràter i zona volcànica de la Garrotxa

Xerrada 100tífica

Sortides al bosc de Palau per conèixer les espècies vegetals característiques del nostre entorn

Tallers científics internivells 4t ESO- 1r ESO

2n ESO

Taller d’energia al CaixaForum

Col·laboració amb el projecte KIMIK de la UdG

3r ESO

Taller "Reacciona... explota!" UdG

Col·laboració amb el projecte KIMIK de la UdG

Participació en la Fira de la Ciència en Equip

4t ESO

Concurs Physicat de Física

Participació en la Fira de la Ciència en Equip

Transecte de biodiversitat al bosc de Palau

BATXILLERAT

Taller “Investiga la vacuna del VIH”, organitzat per IrsiCaixa, Institut de recerca de la Sida

Taller "Microscopi electrònic" UdG

Participació en la Fira de la Ciència en Equip

Olimpíades de Química, Física, Geologia i Biologia de Catalunya


Tecnologia

Des de l'àrea de Tecnologia ensenyem a valorar i analitzar críticament l'impacte dels processos tecnològics, així com l'impacte social i mediambiental d’aquests en la nostra vida.

Al llarg de tots els cursos, els alumnes aprenen a comunicar idees i solucions tècniques, a treballar de manera autònoma i creativa en la presa de decisions i en la recerca de solucions.

Des de l’aprenentatge dels primers processos tecnològics, petits circuits elèctrics i coneixement dels materials que fem a primer, anem evolucionant fins arribar a l’automatització de processos i robòtica a finals d’etapa.

Tot això s'aconsegueix acostant els alumnes als coneixements i al desenvolupament de projectes.  

Durant els cursos d’ESO els alumnes realitzaran diferents projectes com:

-Construcció d’un objecte (treball dels materials)

-Decoració de Nadal (instal·lacions elèctriques)

-Treballs amb motors i plaques solars

-Mecanismes encadenats (mecanismes)

-Construccions d’estructures

-Construcció d’un cotxe solar 

-Automatització d’una barrera, semàfor...

-Circuits analògics i digitals

-Automatització pneumàtica

-Automatització programada (Arduino...)

Des de l’àrea disposem d’aules i recursos informàtics per tal de poder acostar els alumnes a diferents coneixements com:

-Programació de processos amb blocs (Scratch, Arduino blocs, Moway), així com programació amb llenguatge HTML, Basic, C++, entre d’altres.

-Utilització de simuladors d’electrònica digital i analògics, pneumàtica...

-Treballs de disseny amb programes específics i impressió 3D

La utilització de recursos com sortides lligades a la matèria i la implementació de projectes al taller tot fent ús de les darreres innovacions en simulacions, robòtica, TIC i impressió 3D ens facilita enormement l'assoliment de les competències en la matèria.

Àmbit social

Ciències socials: Geografia i Història, Emprenedoria, Economia, Economia i Emprenedoria 

L'àrea de Cultura clàssica, per qüestions organitzatives de centre, es troba a l'àmbit de Cultura i valors.

Des del departament de Ciències socials, treballem per portar el passat al present i així explicar l’evolució històrica i geogràfica de la nostra societat. Utilitzem diferents dinàmiques de grups per tal d’engrescar els alumnes i, a cada nivell d’estudi, realitzem sortides pedagògiques per tal que el nostre alumnat interactuï amb la realitat del  passat i el present. Intentem que els alumnes prenguin consciència de pertinença a diferents àmbits socials i culturals, com també conèixer i reconèixer el nostre territori, paisatge, tant a nivell mundial com europeu. 

En definitiva, donem llum a una història i a una geografia passada, present i futura de la nostra societat dintre l’àmbit educatiu i no deixem d’enfilar el fil de les ciències socials.

Activitats i sortides:




Àmbit de cultura i valors

Cultura clàssica, Cultura i Valors ètics, Filosofia, Religió

Sota aquest àmbit s’hi apleguen un conjunt de diferents disciplines, cada una d’elles amb continguts diferenciats però amb objectius comuns.

De fet, el que pretenem els professors -a més de contribuir a les competències pròpies de l’ESO i del batxillerat- és: iniciar l’alumnat en el bagatge cultural; en llatí i grec i a mitologia clàssica; fomentar la reflexió filosòfica per a desenvolupar habilitats, per a l’anàlisi crítica que ens ensenyi a pensar i a viure en la diversitat.

Les nostres sessions intenten reflectir el caràcter democràtic, plural i de convivència que promou el nostre centre. Realitzem activitats de tota mena: dinàmiques individuals o en grup, i utilitzem les eines digitals per a reforçar l'aprenentatge. Hi ha una metodologia comuna; un equilibri entre escoltar, parlar, llegir, cercar i escriure tant convencionalment com en format digital. 

L’assignatura de Religió a l’ESO es planteja com un estudi del fet religiós, una realitat present en les diferents manifestacions culturals de la nostra societat com ara festes, tradicions, art i música. El coneixement del passat i del present de les religions afavoreix el diàleg interreligiós, el respecte i tolerància en una societat plural i multicultural. Les sortides tenen com a finalitat conèixer el patrimoni cultural de la ciutat de Girona: el Call jueu, el Monestir de Sant Pere de Galligants i la Catedral de Girona.

Àmbit artístic

Música, Educació Visual i Plàstica

Educació Visual i Plàstica

Des d’EViP (Educació Visual i Plàstica) ens apropem al món de les imatges des de diferents àmbits: la teoria del dibuix i el color, el disseny, l’art, el dibuix tècnic i la imatge.

Els alumnes han d’aprendre a expressar-se i entendre el llenguatge del món visual que els envolta. Per això treballem: el llenguatge de la línia, el llenguatge del color, les formes, la llum, les tècniques artístiques, l’art (obres, autors i corrents històrics), el disseny en els seus vessants, la publicitat, la geometria plana i la descriptiva, la perspectiva, la fotografia i el vídeo.

EViP s’imparteix a 2n d'ESO (tot el curs, 3 hores setmanals per a tots els grups), a 3r (un quadrimestre, 3 hores setmanals per a tots els grups) i a 4t com a matèria d’itinerari i optativa (tot el curs, 3 hores setmanals per a tots els grups).

Música

La música contribueix activament al desenvolupament cognitiu, emocional i psicomotor de l’alumnat. En la seva vessant cognitiva desenvolupa l’atenció, la percepció i la memòria.

Respecte a l’aspecte emocional, la música promou la sensibilitat, l’empatia, el gaudi, l’autoconfiança, la responsabilitat, el respecte cap a la diversitat cultural i el treball col·laboratiu. L’aspecte psicomotor està molt lligat a les tècniques d’improvisació i interpretació vocals i instrumentals així com als elements rítmics del llenguatge musical. El treball de la part més física promou el desenvolupament psicomotriu fi, la millora de la lateralitat, de la respiració i de la posició corporal.

El currículum de Música desenvolupa les competències específiques a partir dels components d’identitat cultural, recepció cultural, autoexpressió i producció artística /cultural, basant-se en la interrelació entre ells i el caràcter vivencial de la matèria sense que uns es puguin entendre sense els altres.

A 2n i 3r d'ESO hi ha les dues optatives que preparen els alumnes per participar a la UAP.

Àmbit personal i social - tutoria

Des de totes les àrees, però especialment des de la tutoria, és on es busca el desenvolupament de les competències d'aquest àmbit. 

El tutor és qui vetlla per la bona adaptació i integració de l'alumne a l'institut. Amb les activitats que es fan a l'hora de tutoria i les que es realitzen fora del centre s'afavoreix el desenvolupament emocional i social de l'alumne.

Amb el Pla Salut i Escola es pretén donar coneixements i recursos als alumnes per al seu desenvolupament durant l'adolescència i al llarg de la vida.

Les sortides de coneixement i consolidació de grup són:

Xerrades i activitats del Pla Salut i Escola:


1r ESO

Diversitat i convivència, fundació SER.GI (6 sessions).

Internet segura per a joves

Taller: Qui té a qui?


2n ESO

Conèixer el meu cos i les meves emocions

Taller: Identitats (La Nave Va)

Sigues tu!

Trastorns de la conducta alimentària


3r ESO

Taller de sexoafectivitat

L’equilibri és cosa de dos (La Nave Va)

Orientació acadèmica

Sigues Tu!

Trastorns de la conducta alimentària

Endinsa’t a la teva salut - Visita al Centre Jove de Salut 


4t ESO

Orientació acadèmica (3 sessions)

Quan el masclisme es disfressa

Taller prevenció addicció al joc on-line

Sigues Tu 

Dins el programa Salut i Escola, un infermer del CAP Montilivi quinzenalment atén les consultes dels alumnes.

Treball per  projectes

Actualment, estem en procés d'implantació del nou currículum aprovat el juliol passat. 

El treball per petits projectes es realitza des de totes les àrees; enguany, però, els alumnes de 1r i 3r d'ESO desenvolupen un projecte interdisciplinari per potenciar la creativitat, l'autonomia i el treball en equip. A 1r es treballa des de les àrees de català i castellà. A 3r, es fa des de l'àrea de català i la de socials. 

A 1r ESO apliquen els sabers curriculars de les diferents àrees i els apliquen al següent projecte: 

A 2n d'ESO es desenvolupa un projecte des de les matèries de matemàtiques, ciències i tecnologia. El producte final serà la creació d'un vídeo. 

A 3r d'ESO les matèries de socials i idiomes aprofundeixen en els coneixements d'Europa. També l'àrea de llengua catalana edita la revista digital "L'observatori", els alumnes utilitzen les diferents tipologies de textos i els publiquen en aquesta revista.

A 4t d'ESO els alumnes fan un timeline descobrint i aprofundint en diferents personatges històrics. També consoliden els coneixents de les característiques de l'època dels personatges que investiguen. També s'inclou en aquest projecte la metodologia d’aprenentatge i servei. És una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte, en què l’alumnat desenvolupa la competència social i ciutadana. Aprenen a ser un ciutadans des de la pràctica. Es treballen els diferents àmbits del Servei Comunitari amb institucions i entitats com el Banc dels Aliments, Save the Children, centres escolars d’educació primària, l’Associació de Veïns de Montilivi, l’AMPA de Montilivi, MIFAS i ONCE, entre d'altres.

Altres projectes: Beca Europa; "Europa lila, Europa femenina"