Institut Montilivi: Portes obertes

Presentació

Benvolgudes famílies,

Aquests dies esteu acabant de decidir el centre on els vostres fills cursaran la secundària.

La jornada de portes obertes d'aquest any serà el dissabte 24 de febrer de 10 a 12 h. Hi ha una xerrada d'uns 45 minuts de durada i una visita guiada per les instal·lacions del centre. Així i tot, tenim preparat aquest espai web de consulta i que pot completar la documentació que hem fet arribar a les escoles.

Abans, però, volem traslladar-vos un missatge de tranquil·litat en dos aspectes bàsics: el canvi d’etapa i l'elecció del centre per als vostres fills.

En el canvi d’etapa és freqüent tenir un cert neguit, la sensació que els nostres fills s’han fet grans molt de pressa o que són massa petits per anar a l’institut. Respecte a aquests temors, ens agradaria aportar una sèrie de reflexions que es basen en: l'adaptació ràpida de l’alumnat, el treball dels professionals i la durada d'aquesta etapa. 

Primer, els nois i noies s’adapten molt de pressa al centre i als estudis. Així i tot, el centre vetlla perquè aquests alumnes tinguin el seu espai. A Montilivi, per exemple, les aules dels alumnes de primer estan ubicades a la primera planta de l’edifici principal i això vol dir que tenen les seves classes en un espai propi, també quan fan els canvis d'aula.

Aquests alumnes dels primers cursos d’ESO, amb l’organització que proposem per al proper curs, tindran unes condicions adaptades a la seva edat, en què es prioritzarà el treball en grups reduïts i en espais diferenciats. Els professors que hi trobaran són professionals amb experiència (penseu que per a vosaltres pot ser la primera vegada que teniu un fill cursant la secundària, però el professorat fa anys que treballa amb alumnes d’aquesta etapa educativa). 

El tercer punt és la durada dels estudis. En aquesta etapa i en la postobligatòria, observareu els canvis que faran els vostres fills en la transició cap a la vida adulta. L'ESO, doncs, és un moment molt important de la seva vida. Té una durada relativament curta i els alumnes n'hauran de sortir capacitats per emprendre la formació postobligatòria que els encamini cap a la seva vocació professional. Per tot això donem la importància que cal als més petits de l’etapa i que, alhora, voldrem ben preparats en acabar-la.

Finalment, l’elecció de centre. Molts cops tenim el neguit de veure si el nostre fill podrà accedir a aquest institut o a l’altre. Nosaltres us expliquem el nostre projecte educatiu amb la voluntat que us resulti engrescador, però us podem garantir que de tots els centres públics de Girona surten alumnes molt ben preparats. Les direccions compartim molts espais i veiem com els alumnes acaben amb èxit els seus estudis arreu.

Així doncs, des de Montilivi volem animar-vos a famílies i alumnes a encetar amb il·lusió aquesta nova etapa que, a més del creixement acadèmic, ha de comportar un creixement personal per a tots els alumnes.

Per la resta, podeu comptar amb nosaltres en tot el que us puguem ser d’ajuda. Tant si, finalment, decidiu iniciar aquesta etapa amb nosaltres com si no.

Salutacions cordials,

Ruben Pino Garcia

Director de l’Institut Montilivi