Presentacions

#1: LCB2: curs de Llengua catalana i literatura en b-learning per a 2n de Batxillerat

Autor: Maria Pilar Àlvarez Serra

Resum: Aquest projecte és una nova proposta metodològica per al treball i estudi de la Llengua catalana de 2n de batxillerat. Aquesta es concreta en el producte final del curs Moodle LCB2 dissenyat en exclusiva per a aquesta matèria i nivell; el qual està suportat per l’EVA de l’Institut Palau Ausit gràcies a Àgora. S’ha optat per la modalitat de blended learning per la necessitat de combinar l’aprenentatge en línia i l’aprenentatge presencial donat que contextualment es troba encabit dintre de l’ensenyament reglat.

#2: Activitats presencials a l'IOC

Autor: Seminari de Ciències naturals-IOC

Resum: El grup de professores i professors de ciències naturals de PAC i de batxillerat de l'IOC presentem un seguit d'activitats presencials i voluntàries que hem organitzat al llarg dels darrers cursos. Analitzem la seva tipologia i característiques didàctiques, així com les seves repercussions en relació a aspectes emocionals i en la motivació de l'alumnat i entre el grup de docents que les han organitzat. També s'expliquen breument els aspectes organitzatius rellevants i s'apunten les propostes de cara al futur en relació a aquest tipus d'activitats.

#3: Treballant les coordenades

Autor: Ismael Almazán Fernández

Resum: Miniwebquest inclosa al mòdul SO2 per ajudar a comprendre el funcionament dels sistemes de localització geogràfica.

#4: Potenciant la interactivitat en les aules de Química

Autor: Olga Anglada & Joan Marc Turon Dols

Resum:

Des del departament de Física i Química de l'IOC ens proposem potenciar la interactivitat dels nostres materials. L'objectiu és que l'alumnat aprengui d'una manera més significativa relacionant coneixements previs amb imatges i aplicacions amb les quals pot interaccionar. Després de tot, si una imatge val més que mil paraules, quantes paraules valdrà una aplicació interactiva?

En aquest Pechacucha us mostrarem alguns recursos que existeixen al núvol i d'altres que estem creant mentre parlem entorn dels beneficis que pot aportar l'augment de la interactivitat en les nostres aules.

#5: Potenciant la interactivitat (Física)

Autor: Rafa Barrachina Martínez

Resum: L'educació a distància fa que qualsevol interacció presencial entre professorat i l'alumnat sigui complicada de gestionar. A les matèries de ciències i concretament a Física és fa necessària la utilització del laboratori per a què l'alumne consolidi correctament els conceptes teòrics impartits. Internet és l’espai adequat per a trobar totes aquestes pràctiques que no es poden fer presencialment. Els simuladors que aquí es presenten ens donen les eines necessàries per a la realització d'aquestes pràctiques de laboratori de manera virtual.

#6: Metodologia basada en activitats

Autor: Josep Cañellas Bornas

Resum: Experiència realitzada a la UF2 del Mòdul 3 dels cicles formatius de DAM i DAW on s'ha canviat la metodologia habitual per una basada en activitats on l'aprenentatge esdevé fent les activitats proposades. L'experiència sorgeix motivada pels mals resultats obtinguts en semestres anteriors i acaba analitzant el resultats aconseguit amb la nova metodologia.

#7: Emprenedoria

Autor: Equip de millora d'emprenedoria

Resum: Des de fa 3 cursos l'IOC ha posat en marxa un equip de foment de l'emprenedoria als cicles de formació professional. En aquesta presentació us convidem a conèixer com es treballa l'emprenedoria a distància i els reptes que tenim per endavant.

#8: Mobilitat Universitat de Cork

Autor: Carme Cerdà Pascuet

Resum:La universitat de Cork ofereix el màster universitari de prevenció de riscos en la modalitat online. En aquesta presentació es mostra la situació actual del màster en salut ocupacional a la universitat de Cork.

#9: Menors a l'IOC. Noves modalitats d'escolarització

Autor: Jordi Argenter & Belén Bergós & Abel Caldera

Resum: Explicació de tres casos que exemplifiquen els models d'escolarització compartida de menors a l'IOC.

#10: Motivant vers la metodologia IOC

Autor: Juan Ramón Serret Nadal

Resum: Es mostra una presentació realitzada per a l'aula d' "orientació a la matrícula de l'alumnat nou" d'FP. La finalitat d'aquesta presentació és motivar a l'alumnat a que utilitzin correctament la modalitat d'aprenentatge que ofereix l'IOC, ja que no hi està acostumat.

#11: Elements de qualificació

Autor: David Pinyol Gras

Resum: Elements de qualificació per fer seguiment, learning analytics o gamificar. Són tot un món ple possibilitats amb alguns tresors dels que l'IOC en pot gaudir.

#12: Escriptura i moviment

Autor: Isabel Verdú Arnal

Resum: En aquest taller, realitzat a un Centre de Formació d'Adults, es proposa una vivència de l'escriptura des de l'expressió corporal i la comunicació. Es parteix de les vivències pròpies, del propi cos, per fer emergir una veu pròpia a l'escriptura. El taller combina moments de reflexió literària, activitats d'expressió corporal i racons d'escriptura individual. El més important, finalment, serà compartir i comentar els textos en petit grup, i entre tots impulsar el desig de llegir i escriure.

#13: Foment de la lectura

Autor: Jaume Llopis Carbonell, professor de l'àmbit de Comunicació: Valencià d'FPA i director del CFPA Beniassent (Cocentaina-Muro).

Resum: La premsa valenciana ofereix a l'estiu una sèrie de publicacions que inspiren el treball a realitzar pels centres públics de formació de persones adultes. Aquest ha estat el cas del CFPA Beniassent de Cocentaina i Muro, que durant el curs 2016-2017, en què s'ha treballat a l'aula del grup d'Educació de Base, compost per dones grans, la descoberta, l'anàlisi i l'estima de les festes valencianes més emblemàtiques: el 9 d'octubre, Nadal, Pasqua, etc.

La particularitat d'aquesta intervenció és l'adquisició de coneixements en paral·lel al revifament de les experiències viscudes mitjançant l'ús de recursos informàtics, que ajuden a superar els entrebancs educatius que tenen per raó el sexe.

veure el Pechakucha

#14: Simulació empresarial

Autor: Departament Administratiu de l'IOC

Resum: Desenvolupament del mòdul de simulació empresarial del CFGS d’Administració i Finances mitjançant la creació i gestió d’una empresa en un entorn virtual.