1r d'ESO - El viatger de l'Espai

El viatger de l'Espai / TPP

“El viatger de l'espai” és un viatge a través del Sistema Solar on els alumnes aprenen l'origen de l'Univers, de la vida i de la història i la tecnologia dels homes.

Amb el nom oficial de Treball Per Projectes (TPP) al Viatger de l'ESpai es fusionen 3 matèries, que són Tecnologia, Ciències Socials i Ciències Naturals. L'assignatura de Visual i Plàstica fa camí apart, tot i que complementa, quan cal, el treball fet a TPP. Durant 8 hores a la setmana els alumnes i en franges de 2 hores els alumnes desenvolupen el currículum oficial sota un únic leif motive: l'astronomia. A final de curs, els alumnes presenten el treball que han realitzat a la Comunitat Educativa.

Presentació del curs

El projecte es va presentar a Jornada STEM a l’Espai del 2016-2017.

DEFINITI_0001.wmv

«Instruments actuals de l''antiguitat» un Projecte Intercentres amb el CEIP Eulàlia Bota

«Instruments actuals de l''antiguitat» és un projecte conjunt entre l'Escola de primària Eulàlia Bota i l'Institut Doctor Puigvert que consisteix en investigar, dissenyar, crear i robotitzar un instrument musical de l'antiguitat. La finalitat del projecte és realitzar, d'una banda, un treball col·laboratiu entre dos centres, i de l'altre crear un treball interdisciplinari on intervenen la història, la música i la tecnologia.

Bota makey


El curs 2018-2019 el professorat de l'INS Doctor Puigvert ha decidit robotitzar amb plaques de BQ i programar amb Bitbloq. Els instruments resultants els podeu veure a continuació:

Per més informació consulteu el web del projecte.

Educació Estesa. Camp d'aprenentatge a un observatori astronòmic

Els alumnes de 1r d'ESO van 1 o 2 nits a fer convivències a un camp d'aprenentatge. Els 2 primers anys van anar al Cda. de Pujalt i els 2 següents ho han fet a l'Observatori d'Albanyà. En ambodos llocs els alumnes han pogut gaudir de l'observació del cel directe i les activitats relacionades amb l'astronomia. La sortida de convivències s'aprofita per cohesionar els grups ja que té lloc al primer trimestre.


Altres sortides

  • YOMO
  • American Space (*)
  • Cosmo Caixa
  • Museu HUB
  • Museu d'arqueologia d'Empúries (*)

(*) No sempre es porta a terme, depèn del curs.

Experiments_Pujalt_2015.3gp