Diagnosi

La diagnosi ens permet, durant el procés de planificació de l'estratègia digital de centre, fer una anàlisi de diferents aspectes i àmbits del centre per detectar possibles punts de millora, sobretot, en els tres eixos principals del centre: ALUMNAT, PROFESSORAT i CENTRE/COMUNITAT EDUCATIVA i acabar assegurant que l'alumnat sigui digitalment competents en acabar l'ensenyament obligatori, que el professorat tingui la competència digital docent entesa com una competència clau del segle XXI dins el marc Europeu (DigComEdu) i que el centre estigui digitalment transformat i sigui competent per facilitar l'aprenentatge en el marc de la transformació educativa i en xarxa (DigComOrg).

2021-22 Estratègia Digital - DIAGNOSI

Per tal de poder analitzar la situació actual en la qual es troba el centre amb relació a l'àmbit digital i poder començar a definir el nostre pla estratègic, el curs 2021-22, lligat a les accions que es duen a terme dels del projecte de mentories digitals i els objectius del Pla d'Educació Digital de Catalunya, a l'Institut s'han dut a terme algunes de les accions previstes durant aquest procés, iniciant l'estratègia fent una diagnosi de diferents aspectes i àmbits del centre per detectar possibles punts de millora. El treball diagnòstic s'ha realitzat de manera interna en aquest document d'ús intern (🔐).

Diagnosi amb l'eina Selfie 

Cal planificar altres possibles enquestes de diagnosi amb l'alumnat amb antelació i implicació de les coordinacions generals d'ESO, BAT i CICLES.

2021-22 Punts forts i febles Diagnosi SELFIE v1

Elements d'autodiagnosi

Enquesta a les famílies

Revisió del pla TAC

Correlació pla TAC / Selfie: Per poder revisar amb coherència els dos enfocaments estratègics pel que fa al tema digital segons el pla TAC i a l'eina Selfie, hem mirat de trobar una correlació entre els diferents àmbits/àrees:

PLA TAC - Departament d'Educació (entorn / centre / aula)

SELFIE - Comissió Europea (equip directiu / professorat / alumnat)

Revisió dels punts febles o molt febles de la darrera versió del pla TAC (octubre 2018)

Destaquem sobretot com a aspectes que ja es treballen o que ja s'han consolidat ✅, aspectes en els quals s'està treballant 💢, o aspectes de millora 🔺, de cara a definir els nostres objectius estratègics.


Estratègia, lideratge i gestió


Usos curriculars


Competència digital docent i desenvolupament professional


Seguiment, avaluació i millora


Infraestructures i serveis digitals



2015-2021 Pla TAC com a Estratègia Digital de Centre.

El pla TAC de l'Institut Narcís Oller s'ha editat formalment en tres edicions. En l'apartat anterior s'han descrit els aspectes que, en aquell moment, la comissió digital del centre va considerar punts febles o molt febles. El  pla TAC del centre va rebre el reconeixement del Departament d'Educació per la seva elaboració i va estar publicat com a un dels exemples de pla TAC a la pàgina d'accés a l'aplicació i desenvolupament del pla TAC.


PLA TAC - JUNY 2018 projecte_actiu_sencer.pdf