Humanitats i Ciències socials

La modalitat d'humanitats i ciències socials s'adreça a alumnes amb inquietuds relacionades amb els estudis lingüístics i literaris, la filosofia, les manifestacions culturals, les ciències socials, jurídiques, polítiques i econòmiques, la gestió i administració pública, la comunicació, les relacions públiques, la publicitat, el turisme i altres serveis d'oci. 

Matèries de modalitat obligatòries

Llengua i Cultura Llatines

El principal objectiu de la matèria és el desenvolupament d’una consciència crítica i humanista des d’on poder comprendre i analitzar les aportacions de la civilització llatina a la identitat europea, i l’adquisició de tècniques de traducció que permetin a l’alumnat utilitzar les fonts primàries d’accés a l’antiguitat romana com a instrument privilegiat per conèixer-ne, comprendre’n i interpretar-ne els aspectes principals. Per això, aquesta matèria es vertebra al voltant de tres eixos: el text i la traducció, l’aproximació crítica al món romà i l’estudi del patrimoni i el llegat de la civilització llatina.

Sabers: Traducció, plurilingüisme, educació literària, l'antiga roma, llegat i patrimoni.


Matemàtiques i Ciències Socials

El raonament i l’argumentació, la modelització i el pensament computacional són elements característics de la competència STEM. Les connexions establertes entre les matemàtiques i altres àrees de coneixement, i la resolució de problemes en contextos socials estan relacionats amb la competència ciutadana. D’altra banda, el mateix coneixement matemàtic com a expressió universal de la cultura contribueix a la competència en consciència i expressions culturals.

Sabers: anàlisi (sentit numèric, algebraic i de la mesura), model matemàtic, igualtat i desigualtat, relacions i funcions, pensament computacional, probabilitat i estadística i sabers socioemocionals.

Matèries de modalitat optatives

Economia d'empresa

Aquesta matèria té com a finalitat despertar l’interès dels estudiants i proporcionar-los uns coneixements que els permetin interpretar qüestions econòmiques, de manera reflexiva i raonada, per esdevenir persones capaces d’intervenir activament i crítica en la societat aplicant els coneixements científics que proporciona la ciència econòmica.

Sabers: Decisions econòmiques, realitat econòmica, polítiques econòmiques, reptes de l'economia actual.

Història de l'Art

El seu objectiu és conèixer els condicionants històrics del món present, així com els problemes i els reptes globals de les diferents societats humanes contemporànies, és indispensable perquè l’alumnat se situï al món, adquireixi consciència dels seus drets i obligacions i es comprometi amb l’exercici d’una ciutadania activa i responsable davant dels reptes i desafiaments actuals. Aquesta matèria facilita a l’alumnat les estratègies necessàries per comprendre de manera crítica els esdeveniments i processos contemporanis més rellevants en els àmbits nacional, europeu i mundial, i facilita l’anàlisi de les seves causes i relacions.

Sabers: història contemporània, societats en el temps, reptes del món actual, compromís cívic.

Literatura catalana

La matèria de Literatura Catalana té com a objectiu principal que l'alumnat desenvolupi la competència de llegir, interpretar i valorar clàssics de la literatura catalana de manera autònoma i de manera guiada com a font de plaer i coneixement, compartint experiències de lectura i creant textos d’intenció literària. D'aquesta manera podrà construir la pròpia identitat lectora  i establir vincles entre obres de diferents èpoques, contextos, gèneres i llenguatges artístics, reconeixent semblances i diferències i constatant l’existència d’universals temàtics recurrents al llarg de la història de la cultura. I per últim,  l'alumnat podrà participar en la construcció d’un cànon literari que integri la perspectiva d’experiència de les dones i altres perspectives que no han estat visibilitzades. 

Literatura castellana

és una assignatura de modalitat que aprofundeix en l'estudi de diverses obres representatives de la seva època que tenen, alhora, un marcat reconeixement internacional. Habitualment es llegeixen a classe i es comenten alguns poemes i alguna obra dramàtica del Siglo de Oro, alguns capítols de Don Quijote de la Mancha, alguna obra narrativa del segle XIX, alguns textos poètics i alguna obra narrativa del segle XX.

Aquesta assignatura pondera per estudis universitaris com ara Comunicació Audiovisual, Mitjans Audiovisuals, Periodisme, Estudis Socioculturals de Gènere, Gestió de la Informació i Documentació, a més dels estudis d'Humanitats, Filologia, Traducció i Interpretació i Estudis Literaris.


Geografia

La geografia explora les interaccions i les interdependències complexes entre les persones i el territori, contribueix al descobriment de l’espai en què vivim, des de la referència de l’entorn local a un context global, i també serveix de guia per comprendre una realitat ecosocial en constant transformació i trobar el nostre lloc al món, reconeixent límits i buscant oportunitats davant dels reptes del segle XXI.  


Llengua i Cultura Gregues

Aquesta matèria es vertebra al voltant de tres eixos: el text i la traducció, l’aproximació crítica al món hel·lè i l’estudi del patrimoni i el llegat de la civilització grega, tres realitats que xopen pregonament les arrels culturals del món occidental. La matèria parteix dels textos per afavorir l’aproximació crítica a les aportacions més importants del món grec al món occidental, així com a la capacitat de la civilització grega per dialogar, tant amb la diversitat de parers interna, com amb les influències externes, adaptant-les i integrant-les en els seus propis sistemes de pensament i en la seva cultura.

Sabers: Traducció, plurilingüisme, educació literària, l'antiga Grècia, llegat i patrimoni.