SCHOOLWERKING

Kledij

Kledij, schoeisel en haartooi zijn eenvoudig, stijlvol, hygiënisch, veilig en aangepast aan de omstandigheden.   Religieuze en levensbeschouwelijke uiterlijke  kenmerken worden niet openlijk getoond/gedragen.

 

Wij vragen om de naam van het kind in de kleding van de kleuters te schrijven.

Mocht uw kind toch met het foute kledingstuk thuiskomen ;  breng dit dan zo snel mogelijk terug mee naar school.

 

Verloren/gevonden kleding wordt uitgehangen onder het kleine afdak aan de ‘loge’.   Neem aub regelmatig een kijkje.  

Het is onvoorstelbaar hoeveel kledij we op het einde van een schooljaar wassen weggeven voor een goed doel.

Verloren/gevonden brooddozen, handschoenen, mutsen, sjaals worden op dezelfde plaats verzameld.


LO

Voor de lessen L.O. vragen wij vanaf het eerste leerjaar om volgende zaken te voorzien :

·         witte turnpantoffels 

·         witte T-shirt 

·         zwarte of donkerblauwe short

·         turnzak

 >>>> gelieve in elk kledingstuk de naam van de leerling te schrijven!

Zwemmen

Om de eindtermen  zwemmen te behalen gaan de kinderen vanaf 3KK  onder leiding van de L.O. -leerkracht en de klasleerkracht op regelmatige basis zwemmen.  

Aangezien het om een eindterm gaat zijn deze lessen  verplicht voor de leerlingen van LS. 

Een leerling kan pas vrijgesteld worden van de zwemles met een medisch attest .

Benodigdheden

·         zwembroek/zwempak (geen zwemshort)

·         badmuts

·         handdoek

·         zwemzak

Wanneer heeft mijn kind zwemmen?

Zie kalender of tabel in de agenda van uw kind. 

Agenda

In het lager onderwijs krijgen de leerlingen een schoolagenda. Hierin worden de taken en lessen van de leerlingen en eventuele mededelingen voor ouders dagelijks  genoteerd.

De ouders en de klasleerkracht ondertekenen dagelijks het schoolagenda.  

In de kleuterschool werken de leerkrachten met een heen- en weermapje waarin de nodige info van school naar huis en vice verca wordt meegegeven.

Huistaken

De huiswerken worden genoteerd in het schoolagenda. Ze zijn aangepast aan de leeftijd en vaardigheden van uw kind. Het is de bedoeling dat het kind het zelfstandig kan maken.  

Studie

De school organiseert op maandag, dinsdag en donderdag een studiemoment voor een aantal kinderen.  De leerkrachten, de zoco en de directie bepalen in samenspraak voor welke kinderen dit studiemoment aangewezen is.  

De studie biedt deze leerlingen de kans om huistaken op een rustige manier te maken. Het is echter geen extra lesuur waar de toezichter de leerstof nogmaals uitlegt. 

Samen met uw kind het huiswerk bekijken en verifiëren  leert jullie heel veel over wat er in de klas gebeurt. Het behoort ook tot de verantwoordelijkheid van de ouders, ervoor te zorgen dat het huiswerk steeds in orde is; ongeacht of de leerling naar de studie gaat of niet.

Rapport

Drie keer per schooljaar (zie kalender) wordt u via het rapport op de hoogte gebracht van de evolutie van uw kind. 

 Het rapport geeft een synthese weer van de evaluatiegegevens van de voorbije periode. 

Ook voor de levensbeschouwelijke vakken en LO krijgen de leerlingen een aparte beoordeling opgemaakt door de vakleerkracht. 

 Het rapport wordt bezorgd aan de ouders tijdens een oudercontact (zie kalender).  De ouders nemen het rapport nog mee naar huis waar ze het rapport ondertekenen voor kennisneming.

Het rapport wordt zo vlug mogelijk terugbezorgd aan de klasleerkracht.

Het laatste rapport wordt de laatste schooldag meegegeven. (uitzondering voor 6L). 

Er worden geen uitzonderingen gemaakt op deze afspraak! 

Oudercontacten

Zie kalender voor de juiste data van de oudercontacten .

Naast deze oudercontacten kunnen ouders formeel uitgenodigd worden voor een extra oudercontact door de klasleerkracht, de directie en/of de zorgcoördinator indien dit wenselijk is.

 Mochten er tijdens het schooljaar nog vragen opduiken omtrent de evolutie van de leerling kunnen ouders ook steeds zelf een afspraak maken bij de juf/meester en/of de zorgcoördinator en/of de directeur om dit samen met u te bespreken.

Getuigschrift basisonderwijs

Het schoolbestuur kan een getuigschrift basisonderwijs, op voordracht en na beslissing van de klassenraad, uitreiken.

Het getuigschrift wordt ondertekend door de voorzitter en ten minste de helft van de leden van de klassenraad, de voorzitter van het schoolbestuur en de houd(st)er.

Het getuigschrift wordt uitgereikt op de officiële proclamatie. Dit gebeurt steeds in de laatste week van het schooljaar en uiterlijk op 30 juni van het lopende schooljaar, tenzij na een beroepsprocedure.

 

De regelmatige leerling ontvangt het getuigschrift basisonderwijs indien uit het leerlingendossier blijkt dat de betrokkene bij het voltooien van het lager onderwijs de eindtermen uitgeschreven door het departement onderwijs in voldoende mate heeft bereikt.

Als de klassenraad het getuigschrift niet toekent, motiveert het zijn beslissing op basis van het leerlingendossier en deelt het schoolbestuur dit uiterlijk op 30 juni van het lopende schooljaar mondeling en aangetekend mee aan de ouders.

Verjaardagen

Mogen we alle ouders vriendelijk doch met aandrang vragen GEEN eten of drinken mee te geven.  De leerkracht zorgt er zelf voor dat je kind die dag extra aandacht krijgt.  

Indien ouders zich niet aan deze afspraak houden zien wij ons genoodzaakt jullie terug naar huis te sturen met bvb de grote verjaardagstaart!  

Milieu

We proberen de kinderen zorg en verantwoordelijkheid voor elkaar, voor de materialen en het milieu waarmee ze omgaan, bij te brengen.

We kozen als team voor 2 items binnen MOS dewelke we uitermate belangrijk vinden : afval en verkeer.

Bijgevolg zal het voltallig schoolpersoneel en de  leerlingen zich enerzijds extra  inspannen om afval correct te recycleren en anderzijds zullen we meer aandacht besteden aan de zwakke weggebruiker.  Wij hopen ook dat alle ouders hun maximale samenwerking  zullen verlenen.

 

Op school zullen de nodige vuilnisbakken voorzien worden (zowel in de klassen als op de speelplaats) voor selectieve inzameling. 

PMD

Papier en karton

Restafval

Opvang/middagmaal : 

Wij vragen om de boterhammen van uw kind in een brooddoos te verpakken. Niet in aluminiumfolie of plastic. We opteren voor een herbruikbare drinkbus of een tetrabrik.  Geen fruitsap caprisun in aluminiumverpakking aub ! 

Afwijkingen

In uiterst uitzonderlijke en bij onvoorziene omstandigheden kan de directie en/of het schoolbestuur een beslissing nemen die afwijkt van deze afspraken om de goede werking van de school en de veiligheid van uw kind te garanderen.