Veelgestelde vragen

Hoe gebeurt een eerste kennismaking ?

Als je nog niet echt getraind hebt, ga je best mee vanaf de eerste rit in maart. In maart bouwen we op. Fietsers met iets meer conditie (fond) kunnen ook later op het seizoen aanpikken. Iedereen kan zonder enige verplichting of vergoeding één of twee keer bij ons komen proefdraaien. We vragen enkel dat je een helm draagt en met de koersfiets komt (dus geen MTB). We starten aan café Groenveld aan de Tervuursepoort. Rijden in een groep is niet altijd gemakkelijk maar dat leer je wel al doende. Het gemakkelijkste is om achteraan te rijden indien de conditie het toelaat. Daar hang je wel aan de 'rekker'. Is dat te moeilijk dan positioneer je je beter op de tweede of derde rij. Op sommige stukken wordt doorgetrokken. Dat zijn stukken die iedereen kent, en deel uitmaken van het collectieve geheugen van de club. Nieuwe leden worden niet verondersteld om zelf te gaan. We willen het controleerbaar houden. Gaat het te snel, meld dit dan aan één van de wegkapiteins ! Is er een technisch probleem, waarschuw een medemaat. Wil je ergens afdraaien, laat ons iets weten. Verdwijn niet zomaar.

Hoeveel kost het ?

Het lidmaatschap voor het ganse gezin kost 70 euro per jaar. Daarmee schrijven we jouw gezin ook in bij de Vlaamse Wielrijdersbond. Dan ben jij en je hele gezin verzekerd voor bijna alle sportactiveiten. Met je VWB lidmaatschap krijg je een attest waarmee je een deel van het inschrijvingsgeld kan recupereren bij je ziekenfonds.

Daarnaast is het verplicht om in de clubkleuren deel te nemen aan onze zondagritten. De volledige set van 5 stuks (trui lange mouwen, trui korte mouwen, body, korte en lange broek) kost rond de 250 euro.

Wie van de club contacteren als je lid wil worden en wat heeft de club dan nodig van jou ?

Contacteer de secretaris of stuur een mailtje naar email-adres e-mail. Zet in de mail je naam, voornaam, adres en leeftijd van jouw en je gezinsleden. Schrijf dan 70 euro over naar BE65 0682 0728 6296 (adres WTC “Onder Ons” Leuven, Groenveldstraat 2 , 3001 Heverlee). Maak een afspraak met de secretaris om je kledij te passen. Als de keuze is gemaakt, schrijf dan het juiste bedrag over. De secretaris verzamelt de bestellingen en stuurt dat een paar keer per jaar door naar de leverancier. De levertermijn is 2 ongeveer maanden.