over WTCOOL

Welkom op de website van Wielertoeristenclub Onder Ons Leuven (WTCOOL).

Wij hopen ons via deze weg bekend te maken bij alle fietsliefhebbers en U vindt hier dan ook heel wat nuttige informatie over onze club en haar activiteiten.

UPDATE CORONAVIRUS

Fietsen in niet georganiseerd verband mag weer ... De 5 geboden van de Corona-fietser


Fiets gezond. Wie zich niet kiplekker voelt, blijft thuis.

Bewaar afstand. Respecteer ten allen tijde de 1.5m ten opzichte van elkaar, maar ook tegenover andere weggebruikers.

Fiets in clubverband. Vanaf 1 juli 2021 kunnen we terug in een groep onderweg ...

Benoem per groep een verantwoordelijke begeleider.

Plan je tocht in detail.

_______________________________________________________________________


WTCOOL is een groep vrienden van verschillende leeftijden die dezelfde passie delen, de Koersfiets. Iedereen die op een rustige en aangename manier zijn conditie wil verbeteren is bij ons welkom.

Ons seizoen start traditioneel de eerste zondag van maart. In die maand bouwen we op van 75 km tot ritten van 100 km op vlakke parcours. In april is iedereen gerodeerd en worden de hellingen opgezocht.

Regelmatig wordt ook zaterdag afgesproken via mail of facebook om een toerrit in een andere streek te doen, zoals de Crystal Alken Classic of de Sean Kelly. Afgelopen jaar hebben we voor het eerst deelgenomen aan de 24-Uren van Zolder, en ook dit jaar zal dit weer op het programma staan. In juni volgt het hoogtepunt van het seizoen, de jaarlijks fietsreis. De afgelopen jaren zijn we in de Franse Alpen (2018, 2014), de Jura (2013), Andalusië (2012), Vaucluse (2011), Zuidelijke Franse Alpen (2010) en Pyreneëen (2009) geweest. Onze ambitie daar is om boven te geraken en te genieten van de plaatselijke keuken. De eerste vrijdag van september draaien we traditioneel rondjes op de piste in Gent. Het seizoen sluit af eind september. Op het jaarlijkse banket in Auberge des Princes begin december wordt de kampioen van de regelmaat gehuldigd.

We streven naar een gemiddelde van 26 tot 28 km/uur afhankelijk van de hoogtemeters. Op de hellingen en op bepaalde vlakke stukken die historisch bepaald zijn, wordt er wel eens doorgetrokken, maar het principe is “samen uit samen thuis”. Wij werken ook met wegkapiteins die indien nodig ten gepaste tijden zullen ingrijpen. Dus lijkt onze club je wel wat en kan je je vinden in ons clubreglement, dan ben je van harte welkom!

Locatie

Onze ritten beginnen (en eindigen) steeds aan Café Groenveld aan de Groenveldstraat 2 te 3001 Heverlee.