Aanvragen

Lees hier de criteria.

Download hier uw aanvraagformulier.

Download hier uw evaluatieformulier.

Download hier uw aanvraagformulier in Excel.

Download hier uw evaluatieformulier in Excel.

Toelatingscriteria / voedselpakket aanvragen

Wanneer u denkt dat u hulp van de Voedselbank kunt gebruiken en u voldoet aan de criteria, vul dan samen met uw hulpverlener een aanvraagformulier in. Heeft u geen hulpverlener? Dan kunt u terecht bij Vivera Sociaal Wijkteam. Voor vragen kunt u ons altijd mailen.

Er zijn criteria om een voedselpakket te mogen ontvangen. Daarvoor is Voedselbank Zwijndrecht aangesloten bij de landelijke vereniging van Voedselbanken Nederland.

Het aanvraagformulier dient u samen met een hulpverlener of Vivera Sociaal Wijkteam in te vullen. De aanvraag, met de benodigde documenten, kunt u inleveren bij Voedselbank Zwijndrecht, bij voorkeur per mail. Wij beoordelen elke aanvraag (op basis van de criteria) zorgvuldig. Wanneer de aanvraag compleet en duidelijk is, nemen we zo snel mogelijk contact met u op. Uw hulpverlener krijgt daarvan ook per mail bericht.

Incomplete aanvragen en/of evaluaties kunnen wij helaas niet in behandeling nemen. Hetzelfde geldt voor evaluaties.

Wanneer is mijn aanvraag/evaluatie compleet?

- In geval van een aanvraag maakt u gebruik van het aanvraagformulier van Voedselbank Zwijndrecht.

- U bent inwoner van de gemeente Zwijndrecht.

- In geval van inkomen is de aanvraag/evaluatie voorzien van een recente uitkerings- en/of salarisspecificatie en van de toeslagen.

- In geval van leefgeld (Budgetbeheer, Bewindvoering etc.) is de aanvraag voorzien van:

  • Eenmalig Beschikking bewindvoering/budgetbeheer

  • Bankafschriften van de laatste drie maanden

  • Recent afschrift beheerrekening

  • Het onderhavig Budgetplan en het Schuldenoverzicht

- In geval van geen inkomen is de aanvraag/evaluatie voorzien van bewijs hiervan; bevestiging van aanvraag uitkering of kopie beschikking waaruit blijkt dat cliënt geen uitkering (meer) ontvangt.

- In geval van het ontbreken van huurtoeslag/zorgtoeslag/kindgebonden budget is de aanvraag/evaluatie voorzien van bewijs dat dit in aanvraag is (bevestiging van de belasting of een screenshot/uitdraai van het aanvragen via DigiD) of de beschikking indien een toeslag onder beslag ligt.

- Lopende aflossingen worden per schuldeiser per maandelijkse aflossing gespecificeerd.