Giris 2- Tinkercad Circuit arayüzü nasıl kullanılır?
İlk dersimizde Tinkercad'e kayıt olmayı , hesabımızı aktif etmeyi ve sisteme giriş yapmayı öğrenmiştik.Bu dersimizde Tinkercad'in elektrik-elektronik devreleri kurup bunları simüle etmemizi sağlayan bölümünü yani " Circuit " bölümü arayüzünü inceleyeceğiz.
Circuit bölümüne tıkladıktan sonra karşımıza ilgili modül açılacaktır.
Mavi okla gösterilen alanda kaydettiğiniz tüm proje klasörlerini görebilirsiniz.Yeşil okla gösterilen bölgede ise yaptığınız değişiklik sırasına göre tüm çalışmalarınız yani projeleriniz görüntülenecektir. Kırmızı okla gösterilen bölüm ise yeni bir devre yani proje oluşturma butonudur. Bu butona basarak çalışma alanımıza ilerleyelim.
Kırmızı okla gösterilen bölüm projemize isim verdiğimiz alandır. Başlangıçta otomatik olarak türetilen bir isimle projeniz açılacaktır.Üzerine tıklayıp rahatlıkla değiştirebilirsiniz.
Mavi ok gösterilen bölümde Tinkercad programında yapılan tüm değişikliklerin otomatik olarak kaydedildiğini gösteren bir uyarı bulunmaktadır.
Turuncu ok ise "Kod" penceresini göstermekte.Bu bölümden Arduino devrelerimizi kurmaya başladığımızda yalnız " Blok", yalnız" Metin" veya "Metin + Blok" yöntemlerinden birini kullanarak projelerimizin kodlarını yazacağız.
Siyah ok ile işaret edilen bölümde ise kurulan devrenin gerçekte çalışacağını gösteren "Simülasyon Başlat / Durdur" tuşu bulunmaktadır.
Kahverengi ok ile belirtilen bölümde ise Tinkercad Circuit bölümünde desteklenen tüm elektrik,elektronik devre elemanlarının yanı sıra arduino öğeleri listelenmektedir.
Giriş 2 dersimizin sonuna geldik, çalışma alanının detaylarını ve devre kurulumunu öğrenmek üzere "Giriş3 - Tinkercad Circuit arayüzde devre nasıl kurulur?" dersimizde görüşmek üzere hoşçakalın.