שרטוט סקיצות פשוטות כולל מתן מידות (שימו לב !!! יש למקם מידות בדיוק כמו בשרטוט)
תרגיל 1
יציאה מ"פעולה"
10 שלבים של יצירת סקיצה
תרגיל 2
חידה - צורות
סרטוט גופים סימטריים
שלבים: 1. ציור קו סימטריה (Line+Construction) . 2. ציור צד שמאלי של צורה (1-6). 3. שימוש בפקודה Mirror להשלמת צד ימני של הצורה. 4. מתן מידות.
תרגיל 3 - הוספת מעגל
שלבים: 1. ציור קו סימטריה (Line+Construction) . 2. ציור צד שמאלי של צורה (1-6). 3. שימוש בפקודה Mirror להשלמת צד ימני של הצורה. 4. מתן מידות. 5. ציור מעגל. 6. מתן מידות למעגל. 7.הוספת אילוצים נדרשים לקבלת מצב Fully define.
תרגיל 4 - יצירת קשת
שלבים: 1. ציור קו סימטריה (Line+Construction) . 2. ציור מעגל. 3. מתן מידות למעגל. 4. ציור צד שמאלי של צורה (2-9). 3. שימוש בפקודה Mirror להשלמת צד ימני של הצורה. 4. מתן מידות. 7. שימוש בפקודה Trim להסרת חצי התחתון של המעגל. 8. הוספת אילוצים נדרשים לקבלת מצב Fully define.
קוטר הוא מקטע שמחבר בין שתי נקודות 1+2 הנמצאות על היקף המעגל כאשר התנאי ההכרחי שהוא גם עובר דרך מרכז המעגל. מכאן גם נובע שאורך הקוטר גדול למעשה מהרדיוס פי שניים.
תרגיל 5
שלבים: 1. ציור קו סימטריה (Line+Construction) . 2. ציור צד שמאלי של צורה (1-6). 3. שימוש בפקודה Mirror להשלמת צד ימני של הצורה. 4. מתן מידות. 5. ציור מעגל. 6. מתן מידות למעגל (קוטר + גובה). 7.הוספת אילוצים נדרשים לקבלת מצב Fully define.
תרגיל 6
שלבים: 1. ציור קו סימטריה (Line+Construction) . 2. ציור מעגל. 3. הגדרת מידות למעגל (קוטר + גובה). 4. ציור צד שמאלי של צורה (1-6). 5. שימוש בפקודה Mirror להשלמת צד ימני של הצורה. 6. מתן מידות. 7. שימוש בפקודה Trim להסרת חצי עליון של המעגל. 8.הוספת אילוצים נדרשים לקבלת מצב Fully define.
שימו לב! הגופים סימטריים ! לכן יש להמשיך לעבוד עם קו סימטריה
שימו לב ! 1. לאחר ציור משושה, לא למחוק מעגל המסומן על ידי קו מקווקד.
2. תפעילו אילוץ Vertical על אחד מהקווים אנכיים של משושה על מנת לקבוע מצב Fully define (קוים שחורים).