Mötesplatsen

Sydsvenskt Skogsbruk

Bakgrund

Sydsvenskt Skogsbruk är en mötesplats för aktiva skogsbrukare i södra Sverige för att manifestera sin kraft och reflektera över vilka anpassningar som väntar i en utmanande framtid med ändrad marknad, klimat, krav på hänsyn och näringspolitik.


Konferensen

Målet är en årlig konferens där 300 markägare, entreprenörer, förvaltare och tjänstemän med engagemang för aktivt skogsbruk i Sydsverige samlas för en konferens i två dagar.

På seminarierna får deltagarna sig de senaste forskningsresultaten från regionen till livs, höra de viktigaste makthavarna i världen för skogsbruk och skogsprodukter, bli insatta i aktuell näringspolitik i Sverige och EU och få insikter i vad framtiden kräver av skogsbruket.

I pauserna kan deltagarna mingla med varandra eller besöka någon av de 10 utställarna.


2019 prövades konceptet med en en-dags-konferens den 8 mars med fyra pass. Ingen middag. Platsen är satt till Kulturens hus i Alvesta med tanke på sitt läge mitt i skogslandet och de allmänna kommunikationerna.


Sydsvenskt skogsbruk arrangeras av Agris Meda i samarbete akademierna i Sydsverige och med bistånd av ett antal sponsorer.


Grundpriset för konferensen 2019 är 1 500 kronor. De som anmäler sig med hänvisning till partner eller sponsor får betala 950 kronor. Studenter betalar 450 kronor. I priset ingår konferens, fika och lunch.

Så hittar du till konferensen

Mitt i skogslandet

Kommer du med tåget är det några minuters promenad från stationen upp till Kulturens hus i Alvesta.

Kommer du med bil ligger Alvesta längs väg 25 väster om Växjö.

Kommer du med flyg kan du flyga med BRA till Växjö Småland Airport.