Mötesplatsen

Sydsvenskt Skogsbruk

Bakgrund

Det finns behov av en ny mötesplats på hög nivå för alla parter inom sydsvenskt aktivt skogsbruk där skogsbruket manifesterar sin kraft och sin betydelse.

Konferensen

Målet är en årlig konferens där 300 markägare, beslutsfattare och tjänstemän med engagemang för aktivt skogsbruk i Sydsverige samlas för en konferens i två dagar.

På drygt 20 seminarier får deltagarna sig de senaste forskningsresultaten från regionen till livs, höra de viktigaste makthavarna i världen för skogbruk och skogsprodukter, bli insatta i aktuell näringspolitik i Sverige och EU och få insikter i vad framtiden kräver av skogsbruket.

I pauserna kan deltagarna mingla med varandra, talarna eller besöka någon av de 10 utställarna.

2020 blir det en en-dags-konferens den 6 mars med fyra pass och drygt 10 talare. Platsen är Alvesta Folkets Hus med sitt läge mitt i skogslandet.

Sydsvenskt Skogsbruk arrangeras av Agris Media AB i samarbete akademierna i Sydsverige och med hjälp av ett antal sponsorer.

Grundpriset för konferensen 2020 är 1 500 kronor. De som anmäler sig med hänvisning till partner eller sponsor får betala 950 kronor. Studenter betalar 450 kronor. I priset ingår konferens, fika och lunch. Konferensen är avdragsgill i skogsföretaget.

Så hittar du till konferensen

Mitt i skogslandet

Kommer du med tåget är det några minuters promenad från stationen upp till Kulturens hus i Alvesta.

Kommer du med bil ligger Alvesta längs väg 25 väster om Växjö.

Kommer du med flyg kan du flyga med BRA till Växjö Småland Airport.