Om forskerlinjen
Hva er forskerlinjen?
Forskerlinjen er et tilbud for medisinstudenter interesserte i å fordype seg i forskning gjennom studietiden. Dette gjøres gjennom et forskningsprosjekt i et selvvalgt fagområde under veiledning av etablerte forskere ved NTNUs fakultet for medisin og helsevitenskap. Prosjektet vil utgjøre omtrent halvparten av studentenes doktorgrad.
Hvert år tas 12 studenter opp til forskningslinjen. Godkjent opptak medfører at profesjonsutdanningen utvides med ett år. Dette året brukes på fulltidsforskning i tillegg til to sommerperioder (sommerferier) tilrettelagt for forskning. Arbeidet tilsvarer 120 studiepoeng og man får stipend for både forskningsåret og sommerperiodene. Les mer om forskerlinjen i forskrift for foskerlinjen i medisin og på NTNUs nettsider.
For å kunne søke forskerlinjen må man være student på 2. eller 3. studieår ved profesjonsstudiet i medisin og ha veileder knyttet til fakultetet for medisin- og helsevitenskap (MH-fakultetet). Se Tips og triks for mer info rundt det å finne veilder.
Hvis du har øvrige spørsmål til forskningslinjen eller trenger hjelp for å finne prosjekt og veileder, kan du sjekke våre tips under Tips og triks. Du kan også kontakte nåværende eller tidligere forskningsstudenter som du finner under fanen Møt våre studenter eller kontakte forskerlinjeadministrasjonen som du finner under Kontakt.
10 grunner til å gå forskerlinjen
Du legger grunnarbeidet for en videre doktorgrad og vil ha anledning til å fullføre flere år tidligere enn det som er vanlig
Forskningskompetanse tidlig i karrieren gjør deg bedre rustet til å møte faglige utfordringer i din framtidige jobb som lege
Du får et bredere perspektiv på medisinstudiet
En unik mulighet for faglig og sosial nettverksbygging
Et mer bevisst forhold til pensum, lærebøker og ulike kilder
Du finner ut om forskning er noe for deg
Betydelig personlig og faglig utvikling, da du blir utfordret til å tenke kritisk og løse komplekse problemer
Tilleggskompetansen vil gjøre deg mer attraktiv i arbeidsmarkedet
Sjansen til å bidra med ny medisinsk kunnskap og forskning. Dette kan påvirke framtidig praksis og behandlingsmetoder.
Det er spennende!