Joukkueet ja pelaajat

OPT-86 (SM-sarja 2018-2019)

Vladimir Bril

Kaudesta 2011-2012 seuraamme edustanut Bril on ollut jokaisella kaudella joukkueen tärkein pelaaja omaten usealla kaudella myös koko SM-sarjan parhaan voittotilaston. Bril asuu Pietarissa jossa valmentaa junioreita säännöllisesti. Brilillä on ammattivalmentajan koulutus. Bril valmentaa myös OPT-86:n pelaajia aina Oulussa käydessään. Brilin vahvuus pelissä on erinomainen rystypeli ja monipuoliset syötöt.

Bril on Suomen rankingilla (heinäkuu 2018) kolmas heti Benedek Olahin ja Alex Naumin jälkeen. Bril on useaan kertaan päässyt Venäjän mestaruuskilpailuissa 16 parhaan pelaajan joukkoon ja on edustanut Venäjää useaan kertaan mm. Finlandia Openissa.


Peiman Moradabbasi

Kaudella 2011-2012 ensimmäisen kerran OPT-86:ssa SM-sarjaa pelannut ja kaudesta 2014-2015 seuraamme palannut Suomen ja Ruotsin kaksoiskansalainen Peiman on Haaparannan kasvatti joka opiskeli ja harjoitteli Örebrossa ennen paluutaan Haaparannalle. Paluun jälkeen Peiman nousi nopeasti SM-sarjassa OPT-86:ssa kakkospelaajaksi. Peiman on myös kerran päässyt edustamaan Suomea kansainvälisessä Finlandia Open turnauksessa. Peimanin vahvuuksia pelissä ovat erittäin kovat hyökkäyslyönnit etenkin kämmeneltä sekä vahva fysiikka.

Peiman on Suomen rankingilla (heinäkuu 2018) sijalla 11. Peiman on parhaimmillaan selviytynyt kaksi kertaa SM-kilpailuissa 16 parhaan pelaajan joukkoon.


Pedram Moradabbasi

Pedram aloitti Suomessa kilpailemisen muutama vuosi sitten naapuriseuramme YNM:n riveissä 3-divisioonassa josta siirtyi vuoden jälkeen OPT-86:een ja nousi nopeasti yhden 1-divisioonassa vietetyn kauden jälkeen SM-sarjan tasolle kaudeksi 2016-2017. Pedram on edustanut Suomea mm. junioreiden EM-kilpailuissa jo useampana kesänä. Mika Sorviston valmennuksessa olevan Pedramin vahvuuksia pelissä ovat erinomaiset syötöt sekä nopea että vahva hyökkäyspeli molemmilta puolilta.

Pedram on Suomen rankingilla (heinäkuu 2018) sijalla 13. Pedram selviytyi vuonna 2017 SM-kilpailuissa 8 parhaan pelaajan joukkoon ja voitti 17-vuotiaiden henkilökohtaisen SM-kullan keväällä 2018.

OPT-86:n SM-sarjajoukkue Pedram Moradabbasi, Peiman Moradabbasi ja Vladimir Bril

OPT-86-2 ja OPT-86-3 (1-divisioona 2018-2019)

Mika Sorvisto

80-luvulla maamme kärkijunioreita ollut Kokkolan Vanan kasvatti palasi lajin pariin vuonna 2010 ja siirtyi OPT-86:n riveihin kaudelle 2011-2012 1-divisioonan joukkueeseen. Torniossa asuva Mika on panostanut lähivuodet runsaasti lajiin harjoitellen Haaparannalla Moradabbasin veljesten ja Daniel Söderlundin kanssa. Mikan vahvuuksia ovat erinomaiset syötöt ja loistava taktinen näkemys lajista.

Mika on Suomen rankingilla (heinäkuu 2018) sijalla 32. Mikan parhaimpia saavutuksia lajin pariin palaamisen jälkeen ovat olleet Suomen Mestaruudet 40- ja 45-vuotiaissa sekä koko kausi SM-sarjassa kaudella 2017-2018 jolloin Mika saavutti 12 henkilökohtaista voittoa 27 ottelusta.

Daniel Söderlund

Kalixissa asuva ja Haaparannalla harjoitteleva Daniel on pelannut OPT-86:ssa sarjapelejä kaudesta 2011-2012, ensin SM-sarjassa yhden kauden ja sitten 1-divisioonassa aina viime kauteen asti jolloin Daniel pelasi jälleen SM-sarjaa. Oulun kilpailuista Daniel on tuttu pelaaja lähes 20 vuoden ajalta. Danielin vahvuus lajissa on loistava fysiikka ja jalkatyö jolla lyödään kämmenlyönti lähes jokaisesta pallosta pelin aikana.

Daniel on Suomen rankingilla (heinäkuu 2018) sijalla 53. Daniel on pelannut Ruotsissa 2-divisioonaa usean kauden ajan ja voittanut Pohjois-Ruotsin aluemestaruuden useaan kertaan.

Florent Debazac

Ranskasta Suomeen opiskelemaan ja sittemmin työn perään kymmenisen vuotta sitten muuttanut Florent edusti PT Espoota aina kauteen 2017-2018 asti jolloin muutti perheineen Ouluun ja siirtyi OPT-86:een. Florent on pelannut 1-divisioonaa hyvällä tasolla jo lähes 10 vuotta ja on jatkanut samalla tasolla OPT-86:ssa. Florent oli joukkueen kantavia voimia viime kauden sarjanousussa 1-divisioonaan. Vasenkätisen Florentin vahvuus lajissa on pallovarmuus ja hyvä yläkierteinen hyökkäyspeli sekä kämmeneltä että rystyltä.

Florent on Suomen rankingilla (heinäkuu 2018) sijalla 45.

Juhana Tuuttila

Juhana aloitti pingiskoulun Oulussa vuosikymmenen alussa ja debytoi sarjapeleissä 4-divisioonassa kaudella 2012-2013 11-vuotiaana. Juhana tunnetaan lähivuosien suurimpien harjoitusmäärien tekijänä etenkin Oulussa mutta mahdollisesti jopa koko Suomessa. Juhana on pelannut tähän asti kaksi kautta 2-divisioonaa mutta nousee nyt 1-divisioonan miehistöön. Vasenkätisen Juhanan vahvuus lajissa on erinomainen syöttövalikoima ja tarpeen mukaan hyvä ballongpuolustuspeli.

Juhana on Suomen rankingilla (heinäkuu 2018) sijalla 66. 17-vuotiaiden junioreiden listalla Juhana on sijalla 9. Juhanan paras saavutus on 15-vuotiaiden henkilökohtainen SM-pronssi kaudella 2016-2017 ja Suomen juniorimaajoukkue-edustus Pohjois-Euroopan mestaruuskilpailuissa kesällä 2018.

Tomas Slesar

Slovakiasta Suomeen ja Ouluun työn ja perheen perässä muuttanut Tomas saapui OPT-86:n harjoituksiin vuonna 2013 ja siirtyi suoraan SM-sarjan peleihin kaudelle 2013-2014. Tomas on saanut pöytätennisoppinsa Slovakiassa. Tomas on pelannut parikymppisenä Saksassa puoliammattilaisena pöytätennistä harjoitellen lajin parissa tosissaan. Tomasin vahvuus lajissa on rystypeli ja erittäin hyvä tatsi palloon molemmin puolin.

Tomas on Suomen rankingilla (heinäkuu 2018) sijalla 69.

Markus Perkkiö

Oulussa pöytätennisoppinsa saanut Markus muutti Jyväskylään opiskelemaan juniorivuosiensa jälkeen mutta edustaa edelleen OPT-86:tta. Markus oli keväällä 2008 nostamassa OPT-86:a SM-sarjaan. Markuksen vahvuus lajissa on räjähtävä kämmenlyönti ja pallovarmuus.

Markus on Suomen rankingilla (heinäkuu 2018) sijalla 82. Markuksen paras saavutus on A-luokan henkilökohtainen Suomen Mestaruus kaudella 2016-2017.

Teemu Oinas

Vuonna 1992 Oulussa käyty pingiskoulu on pitänyt Teemun vahvasti lajin parissa muutamaa välivuotta lukuunottamatta näihin päiviin asti. Teemu kuului kevään 2008 OPT-86:n joukkueeseen joka nousi SM-sarjaan. Teemun vahvuus lajissa on alakierteinen puolustuspeli ja kova kämmenlyönti.

Teemu on Suomen rankingilla (heinäkuu 2018) sijalla 89. Teemun parhaat saavutukset ovat sijoitus 16 parhaan joukkoon henkilökohtaisissa SM-kilpailuissa kaudella 2011-2012 ja A-luokan henkilökohtainen SM-pronssi kaudella 2009-2010. A-luokan nelinpelistä SM-mitaleita on myös useammalta kaudelta, hopeaa ja pronssia Markus Perkkiön kanssa ja pronssia Kristian Palomaan kanssa.

Matvey Gaev

Seuraamme siirtyi elokuussa 2018 Vladimir Brilin valmennuksessa Pietarissa pelaava 2005 syntynyt Matvey Gaev. Matvey on lupaava pelaaja joka on omanikäistensä Venäjän rankinglistan sijalla 5. ja Pietarin alueen rankingissa sijalla 1. Matveyn vahvuus on venäläiseen tyyliin vahva rystypeli.

Kristian Palomaa

Oulussa pöytätennisoppinsa saanut Kristian on noussut viime vuosina seuran kärkipelaajien kaartiin. Kristian pelasi 1-divisioonassa vahvan kauden jo kaudella 2015-2016. Monija lajeja runsaasti harrastavan Kristianin vahvuus lajissa on hyvä pallovarmuus ja hyvä kämmenhyökkäyspeli.

Kristian on Suomen rankingilla (heinäkuu 2018) sijalla 114. Kristianin parhaita saavutuksia ovat junioreiden nelinpelin SM-mitali ja A-luokan nelinpelin SM-pronssi Teemun kanssa kaudella 2016-2017.

Tomas Slesar

Markus Perkkiö

Juhana Tuuttila

Teemu Oinas

OPT-86-4 ja OPT-86-5 (2-divisioona 2018-2019)

Tomi Järvenpää

Kempeleen Pyrinnön kasvatti Tomi on lahjakas käytännössä kaikessa johon ryhtyy, niin myös pöytätenniksessä mutta myös esim. rantalentopallossa Tomi on yltänyt SM-mitaleille asti. Tomin vahvuus lajissa on hankalasti luettavissa oleva tolppasyöttö yhdistettynä varmaan hyökkäyspeliin sekä kämmeneltä että rystyltä. Tomi on kaudelle 2018-2019 merkitty 2-divisioonan pelaajaksi mutta voi tarvittaessa myös käydä tuuraamassa 1-divisioonassa.

Tomi on Suomen rankingilla (heinäkuu 2018) sijalla 44. Tomi pelasi 90-luvulla SM-sarjaa tamperelaisen KooVeen riveissä saavuttaen joukkueessa SM-mitaleita. Tomilla on mm. A-luokan henkilökohtainen Suomen Mestaruus sekä lukuisia muita SM-mitaleita. Tomi on myös edustanut Suomea junioreiden EM-kilpailuissa.

Seppo Hiltunen

Seuran monivuotinen puheenjohtaja ja nykyinen toiminnanjohtaja Seppo on oululaiselle pöytätennikselle korvaamaton henkilö. Seppo nosti seuran uuteen kukoistukseen 90-luvulla ja oli vahvasti mukana jo 80-luvulla. Vasenkätisen Sepon vahvuus lajissa on vastustajan kannalta painajaismainen kirvessyöttö jonka perään yleensä tarvittaessa tulee räjähtävä kämmenhyökkäyslyönti. Seppo on 2-divisioonan joukkueidemme kantavia voimia tulevalla kaudella.

Seppo on Suomen rankingilla (heinäkuu 2018) sijalla 170. Seppo on saavuttanut vuosien varrella mm. A-luokan SM-pronssia ja lukuisia A-luokan SM-mitaleita nelinpelissä. Seppo on myös moninkertainen SM-mitalisti veteraanien luokista.

Tommi Laine

Nykyään menestyksekkäästi racketlonin puolella enimmäkseen kilpaileva Tommi panosti runsaasti pöytätennikseen 90-luvulla ja pelasi YNM:n riveissä SM-sarjaa Pekka Ågrenin ja Janne Annusen kanssa. Tommi edelleenkin käy satunnaisesti pelaamassa 2-divisioonan turnauksissa vaikka pöytätenniksen lajiharjoittelu onkin ollut hieman vähemmällä jo yli 10 vuotta. Tommin vahvuus lajissa on pallovarmuus ja ääretön taistelutahto.

Tommi on Suomen rankingilla (heinäkuu 2018) sijalla 180. Tommi on saavuttanut pöytätenniksessa useita BC-SM mitaleita, mm. kultaa nelinpelissä Janne Annusen kanssa kaudella 2017-2018. Juniori-ikäisenä Tommi saavutti useita SM-mitaleita joukkuekilpailuissa.

Lasse Vimpari

Aikuisiällä pöytätenniksen aloittanut Lasse on noussut runsaalla harjoittelulla ja poikkeuksellisella pelityylillään pöytätenniksessä hyvälle tasolle. Vahvan sulkapallotaustan omaava Lasse on tuttu näky pingissalilla pelaamassa niin veteraanien kuin junioreidemmekin kanssa. Lassen vahvuus lajissa on kova kämmentappo ja varmuus rystyalakierrepelissä.

Lasse on Suomen rankingilla (heinäkuu 2018) sijalla 172. Lasse on saavuttanut kaudella 2017-2018 B-luokan nelinpelissä pronssia Markus Vahtolan kanssa.

Henri Kujala

Kittilässä asuva vielä kolme kautta junioreissa pelaava Henri aloitti pöytätenniksen muutama vuosi sitten ja on noussut ryminällä Suomen kärkijunnujen tuntumaan. Lähinnä isänsä kanssa tehtyyn harjoitteluun on haettu apuja Pajalasta ja Haaparannalta Ruotsin puolelta. Henri on myös kilpaillut todella paljon Suomessa sekä myös Ruotsin puolella. Henrin vahvuus lajissa on erittäin hyvä fysiikka ja aggressiivinen tekninen hyökkäyspeli.

Henri on Suomen rankingilla (heinäkuu 2018) sijalla 254. Henri on 15-vuotiaiden rankingilla sijalla 9. Henri on saavuttanut SM-pronssia 15-vuotiaiden nelinpelissä yhdessä TIP-70:n Joonas Kylliön kanssa, sekä SM-pronssia myös 17- että 15-vuotiaiden joukkuekisassa OPT-86:n riveissä Pedram Moradabbasin ja Juhana Tuuttilan kanssa.

Mikko Vuoti

OPT-86:n pitkäaikainen juniorivalmentaja Mikko aloitti pöytätenniksen 90-luvun alussa ja on viimeiset vuodet keskittynyt enimmäkseen valmentamiseen ja hallitustyöhön. Mikko toki vuosittain pelaa sarjapeleissä ja tällä kaudella Mikolle avautui paikka 2-divisioonassa. Mikon vahvuus pelissä on yläkierteinen kämmenhyökkäyspeli.

Mikko on Suomen rankingilla (heinäkuu 2018) sijalla 258. Mikko on ollut parhaimmillaan A-luokassa pariin otteeseen ennen rating-systeemin käyttööntuloa.

Marko Seppälä

Pöytätennikseen salibandyn puolelta aikuisiällä siirtynyt Marko on panostanut pöytätennikseen paljon ja pelaa tällä kaudella 2-divisioonassa. Marko kuuluu nykyään myös OPT-86:n hallitukseen. Markon vahvuus pöydän ääressä on varma peruspeli molemmin puolin.

Marko on Suomen rankingilla (heinäkuu 2018) sijalla 296. Marko on saavuttanut C-luokan nelinpelissä SM-pronssia Kari Pikkaraisen kanssa kaudella 2017/2018.

Muita merkittäviä pelaajiamme sarjajoukkueiden ulkopuolelta

Tuomas Perkkiö

Alle 10-vuotiaana lajin isoveljensä Markuksen vanavedessä aloittanut Tuomas on yksi seuramme historian tärkeimpiä pelaajia. Tuomas oli nostamassa OPT-86:a SM-sarjaan keväällä 2008 ja on muutenkin ollut seuran kantavia voimia jo reilusti toista vuosikymmentä. Tuomaksen vahvuus lajissa on vahva osaaminen kaikista lajin osa-alueista niin hyökkäys- kuin puolustuspelissäkin. Kaudella 2018-2019 Tuomas ei pelaa sarjapelejä vaan keskittyy valmentamiseen ja satunnaiseen muuhun omaan pelaamiseen.

Tuomas on Suomen rankingilla (heinäkuu 2018) sijalla 30. Tuomaksen paras saavutus on henkilökohtainen yleisten sarjojen SM-pronssi nelinpelissä yhdessä Pekka Ågrenin kanssa keväällä 2010. Kaksinpelissä Tuomas on yltänyt useaan kertaan 16 parhaan joukkoon.

Pekka Ågren

Alunperin OPT-86:n edeltäjän TPK:n (Tuiran pöytätenniskerhon) kasvatti Pekka Ågren on monelle laji-ihmiselle oululaisen pöytätenniksen kasvot. Pekka oli nostamassa OPT-86:a SM-sarjaan keväällä 2008 ykköspelaajan roolissa ja pelasi sitä ennen jo useana vuonna SM-sarjaa ylikiiminkiläisen YNM:n riveissä. Pekan vahvuus pelissä on flippipeli ja kova hyökkäyspeli etenkin kämmenpuolelta. Kaudella 2018-2019 Pekka ei sitoudu sarjapeleihin mutta saattaa tilanteen niin salliessa käydä pelaamassa esim. 1-divisioonaa.

Pekka on Suomen rankingilla (heinäkuu 2018) sijalla 34. Pekan paras saavutus on henkilökohtainen yleisten sarjojen SM-pronssi nelinpelissä yhdessä Tuomas Perkkiön kanssa keväällä 2010. Pekka on ollut Suomen rankingilla parhaimmillaan viiden parhaan joukossa ja on yltänyt SM-kilpailujen kaksinpelissä useaan kertaan kahdeksan parhaan joukkoon. Pekka on myös saavuttanut lukuisia veteraanien SM-kultamitaleita 40- ja 45-vuotiaiden luokissa.

Eino Määttä

Vuonna 1943 syntynyt "Eikka" on seuramme varmasti eniten SM-mitaleita vuosien saatossa saalistanut pelaaja. Kuusamolaislähtöinen Eino oli aikanaan miesten rankinglistalla varsin korkealla, nettireportterin ulkomuistin mukaan jopa sijan 50 paremmalla puolella. Omalaatuinen mailaote, näppylällä tapahtunut blokeerauspeli ja runsas pelaaminen toivat kovaa tulosta 80- ja 90-luvuilla ja herätty kauhua etenkin juniori-ikäisten pelaajien keskuudessa. OPT-86:n junioreiden keskuudessa olikin tapana sanoa että vasta sitten kun voitti yhden erän Eikalta harjoituksissa, pystyi sanomaan itseään hyväksi pelaajaksi. Tästä harjoituksissa tapahtuneesta erävoitosta oli toki vielä varsin pitkä matka siihen että Eikan pystyi voittamaan kilpailuissa varsinaisessa ottelussa.

Eino on Suomen rankingilla (heinäkuu 2018) sijalla 481. 70-vuotiaiden rankinglistalla Eino on sijalla 22. Pelaaminen omanikäisen huipputasolla jatkuu yhä, Eino on valittu edustamaan Suomea joka syksyisessä perinteisessä veteraanien Viro-maaottelussa 75-vuotiaiden ottelussa.

Kullervo Haapalainen

Vuonna 1945 syntynyt "Kultsi" on oululaisen puolustuspelaamisen oppi-isä. Pitkään YNM:ää edustanut Kullervo siirtyi OPT-86:n riveihin 90-luvulla. Kullervo oli parhaimmillaan kelpo A-luokan pelaaja. "Kultsi ja Eikka" ovat yhdessä pelanneet itsensä lukuisia kertoja nelinpelin SM-mitaleille veteraanien ikäluokissa.

Kullervo on Suomen rankingilla (heinäkuu 2018) sijalla 575. 70-vuotiaiden listalla sijoitus on 37. Kullervo on viime vuosina pelannut satunnaisesti 4-divisioonaa, mutta edelleenkin Kullervon löytää varsin usein salilta pelaamassa muiden veteraanien tai nuorten pelaajiemme kanssa. Kullervo on Einon tavoin OPT-86:n historian merkittävimpiä pelaajia.