Kinderen van de zon

In Kinderen van de Zon portretteert Maxim Gorki intellectuelen die zich afgezonderd van de maatschappij, wijden aan wetenschap, kunst en liefde. Te laat beseffen zij dat hun denkbeelden niet stroken met de harde realiteit. Met een krachtig ingekorte tekst wil regisseur Dieter Camps van deze Russische klassieker een licht komische vertelling maken die appelleert aan het adagium dat kennis zonder daden obsceen is. Maxim Gorki (1868-1936)

Kinderen van de Zon (1905) stelt het belangrijkste thema in het werk van Maxim Gorki scherp: de kloof die gaapt tussen de onuitputtelijke mogelijkheden van de mens en de uiteindelijke levens van elk individu. Het thema van de 'potentiƫle mens' loopt als een rode draad door Gorki's oevre, dat naast toneelstukken (waaronder Nachtasiel en Zomergasten) ook korte verhalen, romans en zijn memoires omvat.

Gorki wordt samen met Anton Tsjechov beschouwd als de belangrijkste Russische toneelauteur.

Tekst Maxim Gorki Spelers Arie de Rooij, Eric Veldman, Frans Agasi, Jan van Lijssel, Linda Andriesse, Lotte Gerritsjans, Madelon Schipper, Mariƫt van der Molen, Iris Adriaansz Regie Dieter Camps Productie Dieter Camps Kleding Geertje Wijten, Daisy Katiel Techniek Willem de Groot Flyer Jan van Lijssel, Dieter Camps