Al mijn Zonen

een co-productie met Toneelgroep BAM!

30 april t/m 4 mei 2018


Stel: jouw fabriek levert vliegtuigonderdelen aan het leger, en er is zojuist een lading defecte cilinderkoppen van de lopende band gekomen. Zou je de levering dan tegenhouden en daarmee jouw bedrijf en gezin failliet laten gaan, of de levering voortzetten en daarmee het leven van vele gevechtspiloten in gevaar brengen? Wat zou je kiezen?

Stel: je draagt een groot geheim bij je. Als je dat geheim niet vertelt, maak je jezelf langzaam kapot. Als je het geheim wel vertelt maak je in één klap een hele familie kapot. Wat zou je kiezen?

Stel: jouw broer is drie jaar geleden vermist geraakt tijdens een luchtgevecht in de oorlog. Jullie moeder wacht nog steeds met smart op zijn terugkomst. Zou jij haar dan zeggen dat het inmiddels tijd is de hoop te laten varen, of laat je haar nog langer wegkwijnend wachten op de dag die waarschijnlijk nooit zal komen? Wat zou je kiezen?

En stel dat je smoorverliefd bent op de vriendin van die vermiste broer, en zij op jou. Zou je dat gevoel negeren? Of vraag je haar ten huwelijk en verklaar je daarmee jouw broer definitief dood? Wat zou je kiezen?

Als je moet kiezen tussen het najagen van jouw droom óf stabiliteit voor jouw familie - wat zou je kiezen?

Als je moet kiezen tussen een schoon geweten óf liefde en erkenning van de mensen om je heen - wat zou je kiezen?

Ga je voor het veilige, of het mooie?

Het praktische, of het morele?

Je moet kiezen.

Keuzes horen nu eenmaal bij het leven.


Regie Gary Blufpand Spel Linda Andriesse, Ika Berman, Rutger Beugeling, Eva Groenendijk, Jan van Lijssel, Mariët van der Molen, Ruben de Roos, Wiemer Renkema, Sjors Wijlhuizen. Tekst Arthur Miller


Deze voorstelling is onderdeel van Theater na de Dam.

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens de negende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig meer dan tachtig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

www.theaternadedam.nl