In een treurige buitenwijk van een stad in de provincie wordt op klaarlichte dag een kind overreden. Na deze tragische gebeurtenis worstelen de familie van het kind, de bewoners van de straat, een politieagente, de getuige en een vrouw zonder borsten met het leven. Door de dood van het kind worden de straatbewoners plotseling gedwongen hun dagelijks leven en hun relatie tot de andere bewoners te heroverwegen.

Dea Loher heeft een grote voorliefde voor gewone mensen die, al dromend, vastlopen in de banaliteit van het gewone leven. Vrijwel allemaal komen ze in verzet tegen de zinloosheid van het bestaan, maar meestal falen ze daarin. Dat is tragisch. Maar gek genoeg zijn de stukken van Loher tegelijkertijd troostend en hoopvol. Inmiddels is Loher één van de meest gelauwerde Duitse schrijfsters. Het Laatste Vuur werd in in 2008 door tijdschrift "Heute" uitgeroepen tot het beste Duitstalige stuk.

Tekst Dea Loher Spelers Femke Vlems, Frans Agasi, Freek Duynstee, Hester Glasbeek, Madelon Schipper, Marieke Es, Mariët van der Molen, Nathalie van der Gracht, Roeland Windig, Wiemer Renkema Regie Gary Blufpand Productie Jan Schenk, Linda Andriesse Flyer Wiemer Renkema