Meer over LETS

Het ontstaan van LETS

Het ruilsysteem in deze vorm ontstond in het plaatsje Courtenay in Canada rond 1983 waar de meerderheid van de bevolking tewerkgesteld was in een houtzagerij. Toen die opeens de deuren sloot, stonden de werknemers op straat zonder een inkomen. Uit noodzaak gingen zij weer ruilen, maar dan wel op een eigentijdse manier. Het was Michael Linton die het eerste ‘Local Exchange and Trading System’ uitwerkte. Nadien heeft het idee zich snel verspreid over de hele wereld.

Vlaanderen springt her en der mee op de kar. In 1994 startte de eerste Vlaamse LETS kring in Leuven. Op dit moment zijn er in Vlaanderen al ongeveer 50 groepen actief (aantal checken)

LETS regio Turnhout is gestart midden 1996, telt momenteel reeds ??? leden en groeit met de dag! Wees welkom dus!

Voordelen van LETS

Misschien wil je jouw vriend(in) of familie niet steeds om hulp vragen.

Dan kan je beroep doen op LETS.

Bij onze LETS groep is de waardering die je geeft aan de persoon die je een dienst bewijst erg belangrijk. Omgekeerd doet het deugd om te ervaren dat mensen jouw inzet en kwaliteiten waarderen!

Het LETS systeem zorgt ervoor dat je meer tijd kan spenderen aan dingen die je prettig vindt. Je kan anderen laten meegenieten van waar je goed in bent of goed kan.

Je ervaart hoe fijn het is, dat niet alles in geld of materiële waarde moet worden uitgedrukt.

LETSen activeert je creativiteit en je legt makkelijk nieuwe sociale contacten.

LETSen ondersteund ook het milieu, vaak krijgen afgedankte spullen via LETS nog een tweede en zelfs een derde leven en om ons te verplaatsen naar activiteiten wordt er vaak gecarpoold.