Vrije Groei


Praktijk voor de begeleiding van kinderen en hun oudersWELKOM in mijn praktijk!

De wens van elke ouder is dat z'n kind zich goed voelt, zich kan ontplooien en vrij kan groeien. Soms word je als gezin uitgedaagd door emotionele, gedrags- of leermoeilijkheden waardoor je als kind/jongere of als ouder vast komt te zitten.

Als Klinisch Orthopedagoge wil ik met ouders en hun kind op zoek gaan hoe om te gaan met (de stress van) emotionele, gedrags- of leermoeilijkheden. Daarvoor werk ik met kinderen, jongeren en hun ouders. Hoe kunnen we jouw kind begrijpen en wat kan er helpen om rust te vinden zodat jouw kind zich kan ontplooien? 

Aanbod

Naast orthopedagogische ondersteuning van ouders en kinderen en jongeren, benader ik de aanwezigheid van gedrags- en leermoeilijkheden ook vanuit de hoek van primitieve reflexen. Fysieke impulsen weerhouden het kind ervan om te reageren zoals hij zou willen of zoals er van hem verwacht wordt. De RSEM® is hiertoe een lichaamsgerichte methode voor kinderen van 6 tot 12 jaar die inzet op de relatie tussen ouder en kind en tegelijk de oorsprong van de moeilijkheden van het kind aanpakt en herstelt.