Cercetători asociaţi


Profesor Universitar Doctor Maria Voinea

A obţinut titlul de doctor în sociologie în anul 1980 sub cooordonarea profesorului universitar doctor Henri H. Stahl . Cu mai multe stagii de pregătire în străinătate (James Madison University, Virginia, SUA, 1998, Reserve University, Cleveland, SUA. 1999, Tiffin University, Ohio, SUA, 2000, Cambridge University, Marea Britanie, 2002), profesorul Maria Voinea este unul dintre cei mai buni specialişti naţionali în sociologia familiei şi a cuplului conjugal.

Maria Voinea este profesor asociat în cadrul Facultăţii de Sociologie, Universitatea din Bucureşti şi a publicat în calitate de autor şi coautor peste 15 cărţi în domeniul sociologiei şi al dreptului. Maria Voinea detine numeroase distincţii, dintre care amintim: Profesor emerit - Ministerul Învămământului în anul 1985, Premiul "Dimitrie Gusti" - Academia Română, 1993, Diploma de onoare - Institutul Biografic American, 1996

Curriculum Vitae

Profesor Universitar Doctor Antonio Ştefan Sandu

Doctor în filosofie, habitat în sociologie, profesor în cadrul Universităţii Ştefan cel Mare, Suceava şi conducător de doctorat la Universitatea din Oradea, preşedinte al Asociaţiei Lumen (Editura Lumen, Centrul de Cercetări Lumen), autor a peste 20 de cărţi şi peste 50 de articole ştiinţifice în calitate de autor şi coautor, în domeniul filosofiei, eticii, sociologiei şi asistenţei sociale.

Curriculum Vitae


Dr. Otilia Apostu, Cercetător Ştiinţific II

Cercetător ştiinţific, gradul II, în cadrul Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, doctor în sociologie, Universitatea din Bucureşti, doctor în ştiinţe politice, Université Bordeaux IV. Este specialist în ştiinţele educaţiei şi a publicat în calitate de autor şi coautor peste 15 carţi şi peste 30 de studii şi rapoarte despre sistemul de învăţământ, timpul elevilor, violenţă şcolară, relaţia familiei cu şcoala etc.


Lector Universitar Drd. Nadejda Gagea

Cadru didactic în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Sociale şi ale Educaţiei din cadrul Universităţii Libere Internaţionale a Republicii Moldova. Preocupările sale de cercetare vizează domeniul psihologiei sociale. De asemenea, are formare şi în psihologie şi psihoterapie de familie în cadrul Institutului de grup și de psihologie si psihoterapie de familie din Mosova. Este, de asemenea, medic legist şi are studii în domeniul psihologiei clinice şi consilierii psihopedagogice.

Curriculum Vitae

Cercetator ştiinţific Alexandra Huidu

Cercetător ştiinţific în cadrul Centrului de Cercetări Lumen şi redactor coordonator al colecţiei juridice, Editura Lumen şi specialist în drept în problematica reproducerii medicale asistate. A activat în domeniul juridic în calitate de avocat şi, de asemenea, în mediul academic, în calitate de asistent universitar la Universitatea Petre Andrei din Iaşi. Activitatea sa publicistică însumează 3 cărţi care vizează teme precum diferite dimensiuni ale dreptului comercial, sociologia juridică a reproducerii medicale asistate. Este membru al Cercului de Hermeneutica, Universitatea „Al. I. Cuza”, Facultatea de Drept, scoala Dreptului Organic.

Curriculum vitae

Pr. Marcel Micu

Profesor de Religie în cadrul Liceului Teoretic “Alexandru Marghiloman” şi preot în Parohia “Sfinţii Trei Ierarhi” din Buzău. Marcel Micu are şi studii de sociologie, urmând cursurile programului de master “Familie şi managementul resurselor familiale” de la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social Politice din cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Pr. Marcel Micu a dezvoltat o amplă acţiune pentru educaţia şi promovarea tinerilor, având activităţi consistente în domeniul Asistenţei Sociale pentru susţinerea familiilor din mediile defavorizate, pentru reintegrarea şcolară a tinerilor. De asemenea, participă activ pentru susţinerea mobilităţilor internaţionale pentru elevi, stimulând acţiuni de schimburi de experienţă prin proiecte susţinute prin Programul Erasmus+.


Dr. Miruna Miulescu

Asistent de cercetare în cadrul Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, drd. în cadrul şcolii doctorale în Psihologie şi ştiinţele educaţiei.

Miruna Miulescu are triplă specializare în Pedagogie, Psihologie (Facultatea de Psihologie și Științele Educației) și Pedagogie socială (VIA University College, Danemarca), cu o diplomă de master în domeniului managementul educațional, în prezent fiind doctorandă în domeniul Științelor Educației la Universitatea din București.

Dr. Loredana Terec-Vlad

Doctorand în cadrul şcolii doctorale din cadrul Universităţii Ştefan cel Mare, Suceava, Cadru didactic asociat în cadrul aceleaşi universităţi şi autor a peste 30 de studii şi cercetări în domeniul eticii, filosofiei, membră în cadrul Institute of Ethics and Emerging Technologies

Curriculum Vitae


Drd. Susana Maria Popa

Doctorand în cadrul şcolii doctorale de la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială. Preocupările sale vizează funcţionalitatea cuplului conjugal, aspecte ale stabilităţii şi conflictului marital sau probleme sensibile care ţin de alăptatul în public